Slovenija
22 ogledov

Možna je tudi stavka

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • toma 17:14 20.januar 2015.

    Z veseljem bi bili v službi od sedmih do treh ali pa od osmih do štirih, tako bi imeli popoldan in zvečer več časa za družino, ne pa da zvečer še teste popravljamo in pišemo priprave ter sedimo na sestankih.

  • vseimam 16:26 20.januar 2015.

    Vsi učitelji v osnovnošolskem in srednjem šolstvu, naj bodo v šoli, torej na delavnem mestu poln delani čas. Torej 8 ur in naj se štemplajo, kakor ostali zaposleni.Izgovori, da se doma pripravljajo za naslednji dan ne veljajo. Naj to ...prikaži več počnejo v šoli v okviru rednega delavnega časa. Prepričan sem, da bodo tako imeli dovolj časa za dodatno poučevanje.

  • svašta 18:33 20.januar 2015.

    zakaj pa od 7-ih do 15-ih? Ste lahko od 8-ih pa do 16-ih...tako so tudi uradne ure. pa še to...koliko dni dopusta imate že vi na leto????

  • svašta 18:36 20.januar 2015.

    težko vam je, ja...priprave ne pišete vsak dan za naslednji dan ampak jih napišete enkrat in jih lahko potem leta koristite - dokler se učni načrt ne spremeni. testov pa tudi nimate vsak dan, ane????? mamo v družini 2 šolnika ...prikaži več in vidim, kako preživljajo čas popoldan tko da...ne, niste bogi...

  • nina 22:04 20.januar 2015.

    V naši lepi Sloveniji je že vse gnilo,da močno zaudaja.25 let uničujejo in kradejo kot srake in obtožujejo in lažejo,dasami sebi verjamejo lopovi,da jih svet ne pozna.Prvi v korupciji, prvi ,ki spuščajo zpornike in to v parlament prvi,ki so uničili,kar ...prikaži več je bilo možno,zdej bodo šparali pa pri otrocih.Od teh otrok bodo oni odvisni,če jim bo sploh dano.

  • mph 19:35 20.januar 2015.

    Ha, ha, ... pa ravno dekadentno in razpadajočo Anglijo, da ne govorimo ZDA, si dal kot primer učinkovitosti. No, ja, če si milijarder si sicer lahko privoščiš elitno šolanje, če si samo navaden milijonar že težko, da o ostalih ne govorimo.

  • raj 08:13 21.januar 2015.

    Moja žena je zaposlena v šolstvu in če seštejem število ur, ki jih porabi za šolo ter primerjam s plačo, je slabše plačana kot čistilka z minimalno plačo... Da ne omenjam še delovnaga stresa in pritiska staršev... In ja, sem ...prikaži več ji že večkrat svetoval, da zamenja poklic.

  • arhivsko 17:07 20.januar 2015.

    Me prav zanima, koliko časa ste opravljali delo učitelja, da ste tako prepričani. Učitelji smo lahko 8 ur na delovnem mestu - od 7.00 do 15.00 V tem času popravljali naloge, se pripravljali na pouk in delali vse tisto, kar ...prikaži večr nam boste naložili, ni nobenega problema. Ampak samo osem ur. Potem bomo šli pa domov in nas več ne bo brigalo, ali imate vi čas priti v šolo na govorilno uro, pa na poklicno svetovanje... Takrat boste pač lepo vzeli dopust in prišli v šolo v času uradnih ur - kot na občini in še kje drugje. Kam boste dali otroke po 15. uri, ker nekateri v varstvu do pol petih popoldan? Kdo jih bo zjutraj pazil, ker so nekateri v šoli že ob šestih? Osem urni delovni čas? Z veseljem.

  • Papaja Popi 17:44 20.januar 2015.

    Svetujem vsem učiteljicam in učiteljem, da povprašajo kolege v Angliji in ZDA, kako imajo oni to urejeno. Presenečeni boste, kako so šele oni slabo plačani in katere mesece jim sploh ne plačajo. Nehajte samo jamrat, še predobro vam gre.

  • arhivsko 18:57 20.januar 2015.

    Od 26 dni (začetniki) do 35 (starejši). Ker je med počitnicami več prostih dni, moramo razliko do zadnje ure spraviti noter med letom. Samo tega nočete videti in kar naprej mešate število dni počitnic in število dni dopusta - to ...prikaži več sta dva različna pojma.

  • Erik Krivec 19:39 20.januar 2015.

    Mislim svašta, sedaj že vsak burek, ki je šolo vidu od zunaj, misli, da ve kaj učitelj mora opravljati. Če imate v družini gnila jabolka, jih ne mečte vse v en koš!! Štekaš?? Imamo tudi vestne učitelje, ki vedo kaj ...prikaži več vse je potrebno opraviti, da je vsem in vsemu zadoščeno. Imaš pa seveda tudi takšne, kot jih ti poznaš. Samo ne pa sklepati po anologiji, tukaj zmota zmoto lovi!! Štekaš??!!! Imam tudi jaz eno šolnico doma in vem, kdo ponoči popravlja teste, kdo ima sestanke do 21h zvečer, kdo resnično piše dnevne priprave (inšpekcija mesečnu na programu), kaj so to dopusti, ki jih med leto ni, itd ... Sej če bi premogel malce objektivnosti in bi te nekoliko manj dajala vseslovenska "fovšija", bi morda lahko videl dokaj "bistro". Se pa s kolegom spodaj seveda strinjam, naj se vsi štemplajo!!! Dopust bodo napovedali, kot 95% osalega proletarnega folka, 3 x letno, ko jim bo, otroci pa se bodo že kako znašli. Tudi jaz si želim žene doma, naj začne ob 6h zjutraj, ter se štempla ob 14h. In je to

  • mph 19:41 20.januar 2015.

    Žal je tako, da je kapitalistom, neoliberalcem, ... uspelo zaostalo rajo prepričat, da so za vse probleme krivi drugi, ne pa pohlep prvih. Jasno, milijarderji in milijonarji so pošteni, delavni, pridni kot mravljice, ... zato imajo, drugi pa so vsi ...prikaži več leni in nesposobni, pa zato prav, da nimajo nič. Ah. Pri tem jim gre izjemno na roke vsaj pri nas neverjetna pregovorna lastnost tega naroda, naj še sosedu crkne krava, če je sam ne more imet.Tudi sam imam malo nad povprečno plačo, pa nisem nevoščljiv nobenemu učitelju, zdravniku, policaju, ... tisto bedo od plače, ki jo - glede na poslanstvo in odgovornost - dobi. Da pa ne bo pomote, med vsemi temi jih pa je ogromno, ki bi morali letet na zavod za zaposlovanje zaradi nesposobnosti ali neodgovornosti in dat mesto drugim, ampak ne pade mi na pamet tlačit vse v isto vrečo. Res pa je verjetno, da imamo zelo slab sistem nagrajevanja in kontrole nesposobnežev. Ni pa tako samo v državnih službah, čisto enako je v privat. Še vedno velja

  • Erik Krivec 19:41 20.januar 2015.

    Toliko, kot imajo neplačanih obšolskih dejavnosti!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.