Slovenija /slovenija/crna-kronika
64 ogledov

Na nujni vožnji se je hudo poškodoval voznik rešilca

Komentarjev 34
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zdrej 18:05 29.november 2016.

Kaj ali kdo?

• zdrej 08:25 30.november 2016.

Zanima me, če bi ju ti opozoril. Jaz po vsej verjetnosti ne, glede na to, ko liko napak naredimo pri raznih vajah. Takrat vidiš, na kaj vse moraš pazii pri eni intervenciji. Vožnja vozila na nujni vožnji je kar stresna ...prikaži več (vsaj za tiste, ki smo redko na njej) in moraš precej paziti, kaj ti drugi delajo na cesti. Poleg same vožnje pa v mislih probaš študirati, kaj in kako bi naj odragiral glede na informacije, ki jih imaš (te so ponavadi skope).

• zdrej 10:27 24.november 2016.

Kje pa to piše, da imajo "modro rdeči", ki so spremljevalna vozila absolutno prednost? Me zanima, ali je to samo "vrana vrani ne izkljuje oči"?Žalostno je, da bo ta voznik reševalnega vozila sedaj še moral plačati globo, pa še ...prikaži več kaj (ma saj vemo kje zavarovalnice naredijo dobičke kljub pretiranim računom serviserjev). Glede na to, kako se pa drugi udeleženci včasih obnašajo do vozil s prednostjo pa se niti ne gre kaj dosti čuditi, da se kaj takega zgodi. Recimo nesreča motorista reševalca v MB je tudi podoben primer. Ko je tisto križišče precej nepregledno.

• Boris Odreitz 16:05 24.november 2016.

ma kaki kreteni !Reševaplno vozilo samo da ga opaziš, pa naj bo modra luč, sirena ali tudi8 ne, umik in globoko spoštovanje posadki. Tisti ki pa meni da je reševalec izsilil prednost, pa želim da takoj izgubi vozniški ...prikaži večški izpit -dovoljenje, gre na prihiatrijo9 zaprti o9ddelek vsaj eno letpo z doživljensko p0repovedjo upravljanja bilo kakšnega vozila. Zato tudi pri zeleni luči na križišču biti pozoren.REŠEVALCI IMAJO PREDNOST SAJ NIKO9LI NE VEŠ, LAHKO GREDO K TVOJI: MAMI,ŽENI8,OTROKU, TETI, STRICU ITD... IN VSAKA SEKUNDA POMENI LAHKO PREŽIVETJE. zATO NEUMNI, INTELEKTUALČNO TER MENTALNO PRIZADETI NE GOVORITE NIČESAR KER NIMATE PRAVICE, KAR KOLI PA POVESTE ZOPER REŠEVALCE JE PA HUD ZLOČIN !

• raf 16:32 24.november 2016.

boris, malce razmišljaj z glavo!!!! tudi reševalci, policisti in gasilci morajo v križišču paziti kako prečkajo pri rdeči luči, ker lahko vsakdo mimogrede spregleda da je vozilo na nujni vožnji. da ima vklopljeno luč še ne pomeni da lahko kar ...prikaži večr gre kakor se mu zljubi, ker kaj mu pomaga če se potlej zaleti.. Luč na reševalnem vozilu daje sicer prednost in ko voznik to opazi se bo lahko umaknil, odgovornost samih voznikov na nujni vožnji pa je tudi paziti na ostale udeležence v prometu....

• Žurnalček 17:32 24.november 2016.

Vsa vozila na nujni vožnji imajo prednost , ko jih ti OPAZIŠ ali SLIŠIŠ , prej pa ne . Če imajo pa ć Halida tako naglas , da še sebe ne slišjo , je pa drug problem. Enkrat je ...prikaži več pred semaforjem za menoj stal rešilc samo z lučjo , jaz sem pa pred semaforjem kaseto menjal in ga nisem niti slučajno videl. Moj prijatelj , sedaj že pokojni , ker ga je zbil avto , je na Kajuhovi zavijal levo proti Krmilom , Policaji so pa norelpo levi gor proti Šmartinski . On zavije policaji v njega , grejo ven začnejo vpiti in se dreti na njega m, on jim pa mirno pokaže na ušesa da je gluh in nem ! Polcaji so se pa za glavo prijel !

• Vesoljec 19:21 24.november 2016.

J***š teorijo. Normalnemu človeku je samoumevno, da bo reševalcu odstopil prednost. Kjerkoli. Kadarkoli.

• Zvonka Tuš 13:19 24.november 2016.

OneCent-treba bo malček se pridit izobrazit ,reševalec sirene res nima za kaj uporabit ,če nima koga v vozilu razen samega sebe ob povratku iz ustanov ,kamor koli že je pacienta odpeljal,ko bijemo bitko ŽIVLJENJE ALI SMRT pacienta je reševalec zagotovo ...prikaži večovo v večjem riziku ,kot ta ,ki ga vozi,sej se more prebijat med vsemi nediscipliniranimi šoferji,ki se jim fučka od kod prihaja glas siren in modrih luči......najbrž se ne bi dobro počutil v koži pacienta.....ko bi reševalec s polževo hitrostjo dirkal do kliničnih centrov .....

• zdrej 12:11 24.november 2016.

Sem pričakoval bolj argumentiran odgovor. Tako je vozila s spremstvom morajo bolj paziti, ker nimajo blindiranih avtov in nimajo pravice izrinjati drugih iz ceste. Seveda to ne sme pisat v zakonu. Pa še motilce signala uporabljajo. Sem jih srečal ...prikaži več in se nekako po intuiciji pravilno razvrstil (kako nebi, če pa je vodilni avto zavzel oba pasa na AC).Dolgo je tega kar smo delali teorijo, in takrat je veljalo rahlo drugače. Po drugi strani pa se s plavimi lučmi srečam parkrat na leto. Zelo nerad pa kot voznik takega vozila. In verjemi, imamo prednost, vendar se je to spremenilo iz absolutne v relativno, ker je bilo preveč nekih nesreč. Zdaj dejansko moraš paziti. Vendar kako boš pazil, če pa gre za minute ali mogoče celo sekunde. Zato zakon veleva : "modra svetilka: udeleženci cestnega prometa morajo takoj dati prosto pot vozilu, ki daje tak znak. Vozniki se morajo z vozili umakniti k robu vozišča, če je zaradi neovirane vožnje vozila s prednostjo potrebno, morajo ustaviti

• zdrej 12:12 24.november 2016.

ob robu ali zunaj vozišča, drugi udeleženci cestnega prometa se morajo umakniti z vozišča; " 101.čl. ZPrCP-UPB2. Zato vse skupaj prosim, da vsak ki vidi tako ali drugačno kombinacijo luči, naj tem vozilom le da prednost, ker nikdar ne ...prikaži več ve, kdaj bodo šli na pomoč njemu.

• Davorin Vargek 12:34 24.november 2016.

na nujni vožnji a pacjent mu je sedel pored njega će je sploh bil pacijent.ne se zajebavat a zdej bo pa že kr usak rešilec na nujni vožnji ki se zaleti kaj pa će je voznik rešilca prevozo rdećo in ...prikaži več je mislu sej bo še dovolj hiter da bo mimo da ne stoji na rdeči.

• Johan Spohan 12:52 24.november 2016.

Davorin plemenito Nepismen najprej pojdi v tečaj slovenskega jezika da bomo razumeli kaj sploh klamfaš.

• Zvonka Tuš 13:14 24.november 2016.

najbolj žalostno je to ,da ta gospod Davorin ne razume kaj pomeni nujna vožnja ,pacient ne sedi absolutno leži in je prepasan......in če niste zaposlen znotraj teh ustanov in se vam še sanja ne ,kako plemeniti delo opravljajo reševalci,da se ...prikaži večse borijo skupaj z vsemi nami v modrih ali belih uniformah za življenja pacientov....vozniki so pa nedisciplinirani in bi komaj bilo ,da bi prav vsako reševalno vozilo spremljali policisti....

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.