Slovenija
3843 ogledov

"Naleteli smo na obup, jok, strah"

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • vida65 15:11 15.junij 2018.

    Včeraj zvečer,ko sva z možem na nacionalki gledala prispevek o ujmi,se je na ekranu izpisala številka TRR Gasilske zvez Črnomelj. Glede na to,da je bil račun napačno zapisan, sem pogledala na Ajpesu in ugotovila,da ima objavljena številka na TV eno ...prikaži več eno ničlo preveč. Takoj sem opozorila uredništvo in so danes zjutraj pri novicah ob 8,00 uri popravili napako. Hkrati sva se z možem odločila,da donirava zvezi vsak po 50 €,Donacijo sva izvršila,banka pa nama je za to zaračunala provizijo. Halo!!!

  • zdrej 10:18 16.junij 2018.

    Resno? A veš, da starejši tudi ne pomnijo mobilnih telefonov, še navadnih ne pomnijo. Ne pomnijo računalnkov, pa še TV so dobili na sredi njihovega življenja itd. Namreč vsega tega ni bilo. Pa tudi nekdaj niso tako poročali. V zadnjem ...prikaži večjem neurju je pri nas podiralo drevesa in odkrivalo strehe, jaz pa tega občutka 30km vstran nisem imel. Prav zat ose tudi starejši ne spomnijo takih dogodkov. Ne pišem, da so bili tako pogosti, bili pa so. Sicer je tudi bila nekdaj protitočna zaščita malo boljša.

    • zdrej 10:25 16.junij 2018.

      Pa še vedno je klestila toča, odkrivalo strehe. Pač bolj redko, ampak je. @Rudman, če pa veš kako spremeniti vreme, pa daj naslov, pa te pokličemo, da sredi sušnega obdobja narediš dež, da sredi deževnega obdobja dež ustaviš. Da preprečiš ...prikaži večš nastanek toče itd. Vem da so bili poskusi vendar niso bili dovolj uspešni za praktično uporabo. Tudi točo poskušamo preprečevat, pa zgleda ne najbolj uspešno. Celo v Avstriji sem videl jim je kljub sistemu zaščite pred točko sklatilo vse.

  • Marjan Šajtegel 13:30 16.junij 2018.

    Treba je pomagat, to vem iz lastnih izkušenj, država je tu številka ena, sorodniki, znanci so naslednji, sosedje, sovaščani pa v glavnem ne morejo, ker so v isti situaciji. Leta 2003 je pustošil v naši vasi in tudi v sosednih ...prikaži več "tornado" , pas širine okoli 50 metrov in dolžine 10 km je bil katastrofalen, podrta drevesa so bila malenkost, odneslo je strehe iz hiš, ponekod samo kritino, pri meni je del ostrešja (špirovce in salonitke) odneslo več kot 100m vstran od hiše in to navzgor v hrib.

  • Marjan Šajtegel 13:33 16.junij 2018.

    Nasljednje leto, leta 2004, pa toča, nekaj podobnega, kot zdaj v Beli krajini, sem iz okolice Slovenskih Konjic !

  • Avatar praufo
    praufo 14:53 15.junij 2018.

    če so indijanci znali priklicat dež samo s svojim plesom, brez kakršnegakoliko orodja, kaj se šele danes lahko vse naredi, folk vsepovprak govori "na vreme nimamo vpliva", kar sevada drži, ampak obstajajo pa taki, ki ga imajo

  • Rudman 14:34 15.junij 2018.

    Normalno, da se starejsi tega ne pomnijo, ker vcasih ni bilo geoinzeniringa. Zdaj pa razlicne kemikalije v zraku v kombinaciji z razlicnimi mikrovalovi. In ja to je res, celo v solah so to ucili, seveda ne v osnovnih. In lahko ...prikaži več ven dobis skoraj kaksno vreme hoces, vecja kolicina kemikalij, bolj ekstremno vreme. In kviz: Kdo najde skupno tocko, med toco v Crnomlju in ekstremno zmrzalijo v Postojni pred leti?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.