Slovenija
72 ogledov

Namesto kisika je prejel smejalni plin in umrl

Komentarjev 31
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • Marko Buršič 19:56 19.april 2016.

  V prvi vrsti je odgovoren tisti, ki je podpisal tehnični prevzem. Praviloma bi morali izvesti meritve na elektro inštalcijah, vzeti vzorce vode, in seveda vzorce plinov. Očitno tega ni bilo storjeno zato je največja krivda tistega, ki je prevzel to ...prikaži več zadevo. Naslednji krivec je nadzornik, ki je plačan zato da nadzoruje izvedeno delo, očitno je doma ležal na kavču in je samo pokasiral svojo mastno plačo. In potem je nek Pinko Palinko, ki dobi 500€ za cel mesec po 12ur na dan, pač motiti se je človeško, zato pa so vsi ti nadzori in tehnični pregledi.

 • Ferluci 10:24 17.marec 2016.

  Kolarka je divjala s čimprejšnjim postavljanjem svojega spomenika ne glede na strokovnost. Številni podizvajalci Medicopa so sodelovali v verigi do končnega izvajalca, vsak lahko nosi svoj del odgovornosti, na koncu le pa le Medicop formalno odgovoren za napako. Sicer pa ...prikaži več na koncu posledice nosi nadzornik, ki je podpisal zapisnik o ustreznosti in dal končno uporabno dovoljenje. Takšni zapisniki se večino formalno potrdijo, brez ustreznih posameznih preverjanj vsake 'malenkosti', v tem primeru inštalacije. Jasno, nazadnje bo breme padlo na nekega inštalaterja, ki je zamenjal cevi.

 • crvit 07:16 17.marec 2016.

  Ne ne ne rabiš smejalnega plina vzameš pištolo prideš k zdravniku ga pokneš pa rečeš ups sem mislo da so slepi naboji pa je to to

 • Janez_53 22:28 16.marec 2016.

  PA SAJ SO BILI ZMONTIRANI RAZLIČNI PRIKLJUČKI! Ampak dovod plina za anestezijo in dovod kisika sta bila po vsej verjetnosti zamenjana.

 • jakec1575 17:32 16.marec 2016.

  Odpoklic ravno ne. Bi pa ministrica morala takoj organizirati izredni nadzor, v roku 24 ur biti tam in sklicati konferenco za novinarnje, zagotoviti, da bodo nasli krivca, napovedati nove nadzorne mehanizme, ki bodo to v bodoce preprecili. recimo razlicne tipe ...prikaži več ventile na instalacijah za kisik in smejalni plin. Potem do takih napak mogoce ne bi sploj prislo. lahkomiselnost in povrsnost je doma v Sloveniji. Zanimivo pa, da nihce ne prevzame odgovornosti. Verjetno si je pacient sam nastimal smejalni plin. naloga ministra je predvsem, da odreagira. Je le umrl clovek in to brez razloga.

 • jezero 06:15 17.marec 2016.

  Živimo v kapitalizmu, ne socializmu, pogosto razlaga univ. prof. dr. Mramor. Važno je, da je nek koruptivnež dobro "pokasiral" za nikakršno delo. Pokasiral je tudi on, pa Cerar, pa Dobovšek, pa Setnikarca.. Če kak ubogi človek zaradi teh kapitalistov umre, ...prikaži večre, je pač kolateralna škoda. Ustaljenega slovenskega mramorjanskega kapitalizma pa zato ne bomo spreminjali. In pika.

 • Janez_53 22:31 16.marec 2016.

  Ja seveda imaš prav, kar se tiče moralnih in etičnih standardov. Ampak na žalost smo še daleč od neke prave demokratične države, kjer so ti standardi nekaj samo po sebi umevnega.

 • bugmenot 19:40 16.marec 2016.

  Kljub smejalnemu plinu to sploh ni smešno. To je posledica odsotnosti nadzora in dela po domače. Delavci v gradbeništvu itak ne razmišljajo s svojo glavo ampak moraš imet non-stop enega, ki jim kaže kaj morajo naredit. Če ni vodje in ...prikaži več ni nadzora, potem pač pride do takšnih stvari. Glavni vzrok pa je ponavadi naglica in kratki časovni roki zaradi katerih trpi kvaliteta. Še en vzrok pa je tudi naša komplicirana delovna zakonodaja zaradi katere nadrejeni rajši tolerirajo slabega delavca, kot pa da bi se ukvarjali s postopkom odpustitve delavca. Meni sploh ni razumljivo zakaj mora delodajalec komurkoli dokazovat zakaj se bo nekoga odpustilo. Od delavca pričakuješ korist. Če je ni ali povzroča škodo, potem že ni primeren za delovno mesti in ga je treba odpustit po kratkem postopku, seveda z upoštevanjem pogodbenega odpovednega roka. Vsako dokazovanje samo povečuje stroške in jemlje čas delodajalcu ter v končni fazi škodi ostalim prizadevnim delavcem. Še vedno se pri nas dobro delo premalo na

 • jakec1575 18:10 16.marec 2016.

  Ni, da sem fen prejsnjih casov. Za otrostvo je bilo kar dobro, za kaksno drugo svobodo pa odvisno kdo si bil. Vendar kljub vseemu. konec 80 je bilo dovoljene veliko resnicne kritike.https://www.youtube.com/watch?v=XIw09hposq4&feature;=youtu.beŠifrer pravi, da danes mnogi uredniki ne ...prikaži več vrtijo tega komada, ker so bili poklicani na zagovor.Kritike pod članki pa itak nihce ne jemlje resno. hrup za prazen nic. ;)

 • crvit 07:15 17.marec 2016.

  Sedaj se vsi nekaj izgovarjajo a človek je umrl po njihovi krivdi,ker pojma nimajo kaj delajo žal vedno manj zaupam zdravnikom.

 • Dolfi 17:33 16.marec 2016.

  Zdravniki med delavnim časom delajo v službi, isto časno privat z našimi aparaturami, v naših prostorih. mi jim seveda zato še posebej plačami. Da ne omenim, da je isti dan dežuren ponoči, popoldne ima seveda privat ambulanto. Tudi če bi ...prikaži več imel dan 32 ur vsega tega ne more narediti. Jasno, da potem nekaj trpi. Vsi vemo, da je to javno zdravstvo, ki je mafijsko organizirano!

 • Janez_53 15:08 16.marec 2016.

  Aha, torej je Milojka nameščala priključke za kisik v reanimacijskem prostoru! Če bi bilo po tvoje, bi morali kar z avtobusi dovažati nove in nove kandidate za ministre in jih dnevno menjavati, saj se na vsakem področju skoraj vsak dan ...prikaži več dogajajo nesreče, pa tudi nepotrebne neumnosti.

 • Avatar Leon
  Leon 14:21 16.marec 2016.

  Najmanj kar bi naredil razsodni predesednik vlade v normalni pravni in demokratični državi je odpoklic ministrice za zdravje ! Tudi kazensko odgovornost bi zahteval tisti premieri ,ki verjame v etično in moralno neoporečnost svojih ministrov. Danes pa slišim,da je Cerar ...prikaži večr na vlaku z "Junaki planinskega čaja " namesto v parlamentu...kdor ne skače ni Slovec .....halo Pahor in Cerar ne skačeta !. Jutri bo morda na zajtrku z otroci iz vrtca .......................ne tistega ,ki so mu izmerili previsoko vsebnost strupenih snovi in kjer državne institucije izvajajo nadzora ! Kaj je z vami SLOVENCI ?

 • Avatar čavez
  čavez 07:52 17.marec 2016.

  Prelaganje odgovornosti enega na drugega bo na koncu kriv nesrečnik ki je potreboval zdravniško pomoč.

 • Zmago 07:46 17.marec 2016.

  Pač najbrž šlamparija,.............bognedaj, da je šlo za namerno dejanje zaradi peripetij, ki so jih imeli okrog urgentnih centrov ???Moj kolega je rad ponavljal. Imaš samo dvoje na izbiro: "Umreš lahko....z zdravniško pomočjo,... ali pa brez nje. "

 • Žurnalček 06:25 17.marec 2016.

  Ćetniće kako smo , kako nisi na Ravnoj gori ?

 • asmas 06:16 17.marec 2016.

  in lajšanje bolečin

 • Janez_53 22:24 16.marec 2016.

  Za anestezijo.

 • marabunta 21:50 16.marec 2016.

  ko prestopiš prag bolnišnic in ambulant, bi res potreboval nekaj smejalnega plina, da bi lažje prenesel vse piz...., ki jih tam doživiš....očitno pa te po njemu mine smeh in kot vidimo povzroča smrt, žalost in jok

 • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:15 16.marec 2016.

  Ne da nisem prebral samo zdej piše veliko več kot je pisal ko sem prvi komentar napisal.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.