Slovenija

Namesto na upravni enoti boste te zadeve kmalu lahko uredili kar na pošti

Komentarjev 25
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Rim 08:32 23.januar 2026.

Na kateri Pošti? Saj jih zapirajo in skrajšujejo delovni čas.

• blayo 14:58 23.januar 2026.

Pravilno. A mi lahko navedeš eno poštno storitev, ki se je ne bi dalo urediti prek avtomatiziranega poštnega terminala?

Kimberley-Echo 17:28 23.januar 2026.

Jaz pošiljam pisma z več različnimi znamkami na želje zbiralcev in dobro vidnimi žigi. Kako bi to izvedel brez da sem na šalterju? Moram namreč videti določene znamke preden odpošljem.

• blayo 19:13 23.januar 2026.

In zaradi treh takšnih kamplcou kot si ti, bi mora imeti Slovenija 300 full-blown poštnih uradov z najmanj tremi šalterji?

Leon 07:12 23.januar 2026.

Pred dnevi so obveščali o zaprtju poslovalnic PS , v ponedeljek pa bodo opravljali z osebnimi podatki občanov. Poštne poslovalnice imajo delovni čas samo 5 dni v tednu ? Zakaj je zaprto v soboto ? Kaj se greste ?

• mph2 09:13 23.januar 2026.

Kaj drugače uradne ure na upravnih enotah so tudi ob sobotah? Saj ne gre, da bi pošte ZAMENJALE ostale, bile bi samo dodatna ugodnost in prijaznost do občanov, osebno samo pozdravljam iz tega vidika. In morda se bodo kakšne poslovalnice, ...prikaži več ki so jih zaprli, spet odprle in bodo imeli ljudje službo.

• blayo 15:01 23.januar 2026.

Leon, to je za penzionerje, ki gredo lahko tja v torek ob 9:30. Vsi ostali znamo večino stvari urediti online ali prek poštnega terminala.

• blayo 15:04 23.januar 2026.

mph2, prej se bo pošta preoblikovala na način, da bodo poštne storitve lahko izvajali tudi koncesionarji oziroma pogodbeni partnerji tako kot se to dogaja po drugih državah.

• ivo02 10:40 23.januar 2026.

Poštne delavke že sedaj delajo vse ostalo razen poštnih storitev. Sedaj jim boste pa dodali še delo upravnih enot. Na upravnih enotah pa ne vejo kaj bi sami s sabo počeli. Predlagam da za okencem dodate še delikateso in pekarno, ...prikaži več tako boste res univerzalni.

• blayo 14:56 23.januar 2026.

Ravno obratno je. Danes poštne storitve ne zahtevajo nekega resnega možganskega napora, to lahko dela vsak z levo roko, med temo ko z desno opravlja svoje primarno delo. Vse kar je bilo včasih pri poštnih storitvah za razmišljat, je danes ...prikaži več avtomatizirano. Poštni terminal (kišto) lahko postaviš kamorkoli, v knjigarno, kiosk, prodajalno obutve ali pekarno.

• Janez_533 12:47 23.januar 2026.

Naša pošta danes izgleda kot kitajska trgovina, večino dela pa poštarjem predstavlja dostava blesavih reklamnih materialov za trgovine.

• blayo 14:51 23.januar 2026.

V Nemčiji sploh ni več pravih pošt ampak imajo razni kioski, knjigarne, male štacunce "koncesijo" in opravljajo poleg svoje dejavnosti še poštne storitve.

• atamama 07:06 23.januar 2026.

Neumnost do neba. Oddaljene prijave in urejanje dokumentov bo pristalo na plečih ljudi, ki nimajo nobene odgovornosti....

• blayo 14:59 23.januar 2026.

Samo oddajanje in sprejemanje. Za to so pa itak usposobljeni.

• marko4856 13:47 23.januar 2026.

Pa ukinitev vseh občin,da se ne bodo več pasli........

• blayo 14:47 23.januar 2026.

A da bo bodo vsi postopki še bolj centralizirani in dolgotrajni? Po moje slaba ideja, je pa res da jih je čisto preveč.

• marko4856 17:42 23.januar 2026.

Občine z 500 prebivalci,z prostori in z 20timi uradniki nevem. če je kaj za razmišljat.... Občin pa xxxxx...

• blayo 18:05 23.januar 2026.

Ti si napisal vse občine ukiniti.

• mph2 09:15 23.januar 2026.

Vse pohvale. To itak ni mišljeno kot zamenjava, bo šlo za odločitev občana ali to izkoristi ali ne. Če bo ločen šalter za tako urejat, sem takoj za to, ko pomislim kolikokrat sem čakal na kakšni upravni enoti za malenkosti ...prikaži več urejat (no, pred smsPass sicer). In ljudje bodo imeli zaposlitev. Ampak ja, zakaj ne bi čisto v vsaki zadevi se potrudili in razni magistri znanosti, doktorji, ... iskali samo luknje v vsaki zadevi.

• blayo 14:49 23.januar 2026.

Veliko zadev se da uredit na praktično katerikoli upravni enoti. Torej greš na tisto kjer ni gužve.

jezeran 16:53 23.januar 2026.

Od februarja dalje pa isti delovnik kot na upravnih enotah, nima smisla. Izgleda bo treba res vzeti dopust, da kaj urediš

• Silencer 12:59 23.januar 2026.

Korak v pravo smer.

• Kmodri_ 13:23 23.januar 2026.

Pošt kmalu ne bo več.... samo povem!

• blayo 14:45 23.januar 2026.

Saj je vseeno, bo pa poštni avtomat na katerem boš opravil vse potrebno.

• rd2dmk2 18:41 23.januar 2026.

hm. kaj pa cena ? če se ne motim je podaljšanje prometnega dovoljena možno an UE ali pa na mestu izvajanja tehničnega pregleda. sam če me spomin ne vara je pa cena različna. in drugo provizije na poštiah so bile ...prikaži več včasih zelooo čudne, čeravnio je bila pošta tudi banka. no zdej pa samo še čakakm da na pošti uvedejo pregled oči ali pa test za rokovanje z orožjem. no ker se je treba približat narodu.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.