Svet
2763 ogledov

Napeto med ZDA in Rusijo: Incident nad Črnim morjem

Komentarjev 42
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar NickMason
    NickMason 10:07 15.marec 2023.

    Kot da bi rutinsko leteli Rusi blizu Amerike,kaj bi bilo Ameri bi ga sestrelili,še balona se bojijo.Še en dokaz da so ZDA provokatorji in nič drugega.Ameriška politika je 👎👎👎

  • leonardo 10:46 15.marec 2023.

    Od kdaj pa je Črno morje ameriško?Pa ti norci mislijo, da lahko komandirajo celemu svetu! No ja, če spremljamo zgodovino vidimo, da lahko!In če bomo imeli v EU na stolčkih podtaknjence Amerike bomo kmalu v riti, če že nismo!

    • tlacan 11:47 15.marec 2023.

      Verjetno smo že tolko notri, da se svetlobe ne vidi več.

    • zdrej 13:55 16.marec 2023.

      Toliko časa, kot je rusko, pa Slovensko. Mednarodne vode in mednarodni zračni prostor ipd.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 10:58 15.marec 2023.

    Vohunsko letalo je letelo "na črno" in Rusi bi ga lahko brez pojasnjevanja tudi sestrelili.. ...."Dron je letel z izklopljenimi transponderji in s tem kršil meje začasnega režima zračnega prostora, vzpostavljenega za posebno vojaško operacijo, sporočenega vsem uporabnikom mednarodnega zračnega ...prikaži več prostora in objavljenega v skladu z mednarodnimi standardi,".... Sicer pa nimajo kaj jamrat ob vsem tem orožju in drugi pomoči, ki jo nudijo Ukrajini..(sateliti, NATO vojaki "civili", itd..

    • Jernej65 11:16 15.marec 2023.

      Z izklopljenimi transponderji pogosto letijo tudi Rusi po robu mej Nata in tudi čez. V zadnjem času so zabeležene pogoste kršitve rusov. Najbolje da začnejo žgati eden drugega, a ne vsevedni, levo se vrteči lu.ckyss.

    • Avatar pantani
      pantani 11:39 15.marec 2023.

      Kako bogi si,ko si osamljen v svojem bogem razmišljanju!!!

    • Jernej65 11:52 15.marec 2023.

      Malo se razglej po medijih, zvečer poglej kakšen dnevnik in potem govori o osamljenosti. Res pa nisem včlanjen v rusofilsko, bedakarski klub, ki delije na tem forumu. A se čutiš pomembnega med bedaki, a ne, kjer si prvi na vasi.

    • Skias 12:06 15.marec 2023.

      Fantje, kdo je skril Jerneju tablete saj vidite, da su mu popustile! Kar se pa tiče izklopljenega transponderja pa so na veliko letali Amerikanci iz Izalije prek v Romunijo. Na Flightradar24 avijona ni bilo si ga pa lahko komot videl in slišal!

    • Skias 12:09 15.marec 2023.

      Jernej65 tvoji dobri prijatelji amerikanci bi rekli, da si rasist, ker ljudem talaš rusofile!

    • zdrej 13:48 16.marec 2023.

      Katere transponderje imaš v mislih lucky? Namreč vojaško letalstvo ima določene transponderje konstantno izklopljene. In če si kje to prebral od kakih novinarčkov potem je pač to gostilniška debata. AMPAK, problem je to da so Rusi zanikali vpletenost, amigosi pa ...prikaži več so dali ven posnetek ki kaže nasprotno. Me sploh ne čudi.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 13:59 16.marec 2023.

      Glej, menda ti je logično da mora v mednarodnem zračnem prostoru VSAKO letalo imeti vklopljen transponder, že zaradi varnosti. Če gre za letalo v bližini zračnega prostora, kjer je razglašena prepoved letov in nima vklopljenega ustreznega , se ga lahko ...prikaži večo sestreli brez kakšnega jamranja, ker se lahko sklepa, da gre za napad..

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 14:05 16.marec 2023.

      In če Američani lahko brez sramu rečejo, da njihovo vohunsko letalo tam ni vohunilo, potem tudi Rusi lahko rečejo, da ga niso namerno poškodovali..In če ti Američanom verjameš, da niso vohunili in so se samo slučajno mimo peljali, potem moraš ...prikaži več tudi sosedu verjeti, da je samo film prišel gledat, ko ga z ženo najdeš v postelji...

    • zdrej 14:46 16.marec 2023.

      Kateri transponder? vsaj dva ima taka naprava. V mednarodnih vodah. Ja in ne, kar se tiče vohunjenja. Taki droni letijo večkrat tudi nad Slovenijo. Pa celo mogoče opaziš, vendar ne veš, zakaj se gre.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 15:03 16.marec 2023.

      AN/APX-76

    • zdrej 15:14 16.marec 2023.

      Dobro si poguglal. Preveriti pa ga tako ali tako ne moreš.

    • Avatar pantani
      pantani 20:06 16.marec 2023.

      Če bomo preživeli to rusko-ukrajinsko vojno, da nas obstoječi vodilni politiki ne potisnejo v tretjo svetovno vojno, bodo verjetno v prihodnosti tudi oni odgovarjali za to, kar počnejo danes. V ZDA je že Tucker Carlson omenil, da bodo vodilni politiki ...prikaži več odgovarjali za to kar počnejo danes...prej ali slej. Da vodijo politiko, s katero raje držijo svet na robu tretje svetovne vojne, ekonomske katastrofe... kot pa da se zavzemajo za mir.

    • Avatar pantani
      pantani 20:06 16.marec 2023.

      Prepričan sem, da bo imelo to, kar danes počnejo politiki, velike posledice tudi v Evropi...za celoten medijski, politični...spekter...to bo veliko bolj spremenilo političen in družben spekter kot je naredil Trump ali karkoli v sodobni zgodovini.

    • zdrej 10:04 17.marec 2023.

      Jaz upam, da bo ta kultura odgovornosti prišla bolj v ospredje. Ne z namenom kaznovati, ker potem nihče več tega ne bo hotel delati, ampak z namenom sprejemanja odgovornejših odločitev. Recimo primer: pri nas A5 ACesta, ki otežuje reševanje. Bo ...prikaži več kdo to odgovarjal? Ampak je treba pri tem upoštevati tiste okoliščine. Odločitev za vojno ne moremo lih reči "odgovorna". Odločitve pa imajo vedno posledice. Pozitivne, vidimo pa predvsem negativne.

    • Skias 13:41 17.marec 2023.

      Če že omenjate toliko to Ukrajinsko proksi vojno. Zakaj pa za nikogar ni sporna vojna, ki se jo grejo izraelci nad Palestinci. Kar se pa tiče teda drona pa je prav smešno, da je dovolj če ga poliješ z gorivo ...prikaži več + tega pa se pri taki hitrosti tekočina razbije še hitreje v kaplice. 2 preleta pa če je kdo videl kak ZDA naslov je lahko videl, da so doma ljudem na veliko tupili, kako so Rusi ta dron sesterlili!

    • zdrej 16:28 18.marec 2023.

      Skias, ni vzrok padca gorivo, ampak nesposobnost pilota, ki je povzročil trk in posledično tudi ogrozil sebe in svoje letalo.

    • Skias 08:24 20.marec 2023.

      Zdrej, če si pogledal tisti posnetek si lahko videl, da letalo ni prišlo zraven tega predatorja pa še gorivo je metal v stran, ko je letelo kot dim mimo! Če je kdo kaj spremljal lani je lahko videl kako je ...prikaži več US F-16 imel ta oddajnik za civilni promet vklopljen od Romunije pa do Italije. Če bi se držali dogovora Regan Gorbačov Slovenija ne bi bila v NATU saj je bil dogovor, da se NATO ne sme širiti niti centimeter proti v shodu! V začetku meseca je bila 20 obletnica invazivnega napada na Irak!

    • zdrej 08:55 20.marec 2023.

      Kateri oddajnik? A je to letalo potem letelo nad Ukrajino? Katerega dela Zveza NATO ne razumeš (pa še marsikdo). Katerega dela od ADS in IFF ne razumeš? Koliko razumeš zamik pri prenosu digitalnega videa? Posnetek je rahlo dvoumen, ampak suhoj ...prikaži več je letel krepko preblizu. Ok, če bi bilo to nad ozemljem rusije, bi bili absolutno krivi amigosi. Tu se pa govori o mednarodnih vodah. Putin v obratnem ponorel.

    • Skias 09:20 20.marec 2023.

      A je mogoče črno morje v bližini Amerike? Kaj sploh oni iščejo tu! Samo zgago delajo in rinejo not svoje sklade, ki jih bodo Ukrajinci drago plačali. Izgubili so pa že ogromno pravis. Skratka drone gor drone dol ima not ...prikaži več polnilnik, ki vse to kar je posneto shrani!

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 10:16 20.marec 2023.

      No pa povejte, če opazite kaj nenavadnega, če primerjate posnetek, ko SU zalije dron s kerozinom in potem, ko kaže zvit propeler ?!.... https://www.youtube.com/watch?v=lMF63wsCK58

    • Jernej65 10:25 20.marec 2023.

      lu.ckyss, letalnik sta preletela dva lovca. Po prvem se še ni nič zgodilo, rahla motnja slike. Po drugem, ki je povzročil trk, je motnja slike večja. Do motenja slike je prišlo zaradi bližine lovca, ki je povzročil turbulence, valovanja... in ...prikaži več nikakor ni to fotomontaža. Ne bodi zopet pameten. A res misliš, da bi se Američani blamirali na ta način.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 10:44 20.marec 2023.

      Povej potem zakaj zviti propeler, ki naj bi dokazoval trk, nima rumenih prečnih črt, kot takrat, ko ga rus zaliva ;)

    • Jernej65 10:51 20.marec 2023.

      Ker je letalnik vmes naredil manever zaradi trka je propeler čisto drugače osvetljen in se rumene črte ne vidijo. Nehaj s svojimi teorijami zarot. Povsod vidiš samo neke prikazni. Ves svet ve, da so rusi največji lažnivci. Včeraj je Putin ...prikaži več v Mariopulu za svojo javnost celo dejal, da so ga razdejali Ukrajinci. Nehaj že enkrat s svojimi nebulozami.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 11:01 20.marec 2023.

      Ubožček, nisi samo butast, ampak še slep po vrhu..

    • Jernej65 11:05 20.marec 2023.

      Zopet serješ. Si tako zaslepljen s tem morilskim Putlerjem, da bi mu celo verjel, da nese zlata jajca, če bi on tako rekel. Toliko si že smešen s svojim dokazovanjem, da je joj. Svoj klub rusofilčkov lahko filaš s svojimi ...prikaži več nebulozami, mene ne moreš, ker te v vsaki debati dotolčem, pa čeprav od svojih rusofilskih kolegov dobiš morje všečkov. Res si glavni s svojimi bedarijami tu gor.

    • Avatar pantani
      pantani 11:10 20.marec 2023.

      On je butasto slep!!!

    • Jernej65 11:19 20.marec 2023.

      Še en bedak, s slepo pego se oglaša. Če že gremo v detajle. V enem trenutku se na propelerju te rumene črte celo zelo rahlo vidijo. No napnita oči rusofilska kretena. Izumita še kakšno novo teorijo.

    • Avatar pantani
      pantani 14:46 20.marec 2023.

      Evo,samo zate, idiot: https://www.youtube.com/watch?v=cjwUZxbKOUY

    • Jernej65 17:54 20.marec 2023.

      No pa si le objavil svojo sliko. Sem vedel da si grd, da si pa taka grdoba, si pa res nisem mislil. Si najbrž pravkar prišel iz Putlerjeve riti.

    • Avatar pantani
      pantani 19:42 20.marec 2023.

      Ti si verjetno iz riti ven prišel,glede na to,da jo skoz omenjaš!!!

    • Skias 19:52 20.marec 2023.

      A zato so pa amerikanci tako ponosno obelodanili, da je bila ta mesec 20 obletnica uspešnega napada na Irak!

    • Skias 20:03 20.marec 2023.

      Brez veze se tu troši energijo in živce za oslovsko sodbo. Vredu če misiš, da Rusi lažejo je to tvoja svobodna odločitev. Ne moreš pa zanikati, da na drugi strani Američani porabijo za vojsko okrog 1 trillion dolarjev! A misiš, ...prikaži večš, da to trošijo, ker nimajo nič pametnejšega?

    • zdrej 21:36 20.marec 2023.

      Saj tudi rusi bi morali od časa pa do časa objaviti kakšno takšno obletnico. Eni pa bi pač morali ponovno v OŠ, da bi malo skapirali osnove fizike. Ker pa tega ne naredijo, pa imajo potem ogromno nekih teorij. Ali ...prikaži več pa se to lahko pripiše "veri" v svoj prav?

    • Skias 11:09 21.marec 2023.

      Zdrej vsakdo ima svoj ego 😂

    • zdrej 11:55 24.marec 2023.

      Seveda in hvala bogu. Ampak, da nisi sposoben pogledati širše pa je napaka id10T, če razumeš.

  • Kmodri 19:42 16.marec 2023.

    V mednarodnem zračnem prostoru lahko leti vsak nemotoma, tudi Rusi!

  • lojs 11:57 15.marec 2023.

    človeka ožemi, naj plača davke in treba ga je izmolzti do konca, medtem ko vsi ti kurci razvijajo orožje, ki ga sedaj testirajo in nekateri spet mastno služijo ... katastrofa

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.