Slovenija
12627 ogledov

Slovenske šole: Ne le vrstniki, otroke maltretirajo tudi strokovni delavci

Komentarjev 18
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • onyxx 09:56 23.februar 2018.

    Na vsaki šoli je nekaj izrojenih primerkov z odločbami, ki so nedotakljivi. Prenašati jih morajo otroci in učitelji...komentar šole je, da nič ne morejo, ker ima odločbo, seveda gre za t.i. hiperaktivne primerke ( beri skrajno nevzgojene in brez vseh ...prikaži več meja, ki se izživljajo nad vsakim, ki jim pride blizu). Potrebno je , da starši stopimo skupaj in ZAHTEVAMO spremembo sistema. Nasilneže je treba izključiti iz šole in jih premestiti v popravni dom!

  • tudbognasvečnereši 13:46 23.februar 2018.

    Pred leti je na OŠ Medvode, učenec tretjega razreda fizično obračunaval tako s sošolci, otroci v naselju, kot z ravnateljem. Na naše vprašanje ravnatelju zakaj ne ukrepa, je dejal da nima pristojnosti. Ko pa je ta otrok napadel otroka-sina nekega ...prikaži veča Srba, je oče takoj ukrepal na policiji in jim povedal svoje, če ne boste naredili red se pazite mene. Problematičen otrok je bil nemudoma prestavljen v šolo za problematične otroke.Samo toliko o nas slovenčkih, bojimo se samega sebe.

    • onyxx 16:45 23.februar 2018.

      pristojnost ravnatelja je vzgojni ukrep, po treh ga lahko izključijo iz šole...poleg tega lahko za nasilneža poda prijavo na policijo in na CSD ...na naši šoli je učiteljica poklicala policijo in prijavila nasilje, ki ga je mulc izvajal, potem je ...prikaži več bil pa mir...starši so ga sami dali na drugo šolo

  • jakec1575 09:37 23.februar 2018.

    To, da ucitelj nadere mulca ali mulo, ker sedi na usesih ali vsiljuje svoj ego, je pravilno. Tako mu postavi mejo. To ni psihicno nasilje. To je darilo za prihodnost. Psihicno nasilje je, kadar ucitelj zali in mu unicuje lastno ...prikaži več samopodobo s komentarji ti si tak in tak... Hudic je v detajlih. In eni starsi ne prenesejo prvega. nekateri ucitelji pa ne znajo brez drugega, kar kaze tudi na izkrivljeno njihovo lastno samopodobo.

    • albert64 09:50 23.februar 2018.

      Si pa imel čudno vzgojo

    • mp5 09:55 23.februar 2018.

      jakec1575 to pot se pa strinjam s tabo

    • Jožef Koprivnikar 11:44 23.februar 2018.

      Kakšno maltretiranje ? Ta Evropska direktiva in vsi ki ji tako sledijo vzgaja narkomane in ostale nasilneže ki jih je vsak dan več.Ni maltretiranje če v šoli učencu rečejo da je neotesan.Res smo postali tolerantni in popustljivi, ter užaljeni če ...prikaži več kdo otroku reče kar je, nevzgojen kar je v večini primerov.Še preveč so tolerantni v šolah, doma pa jih preveč ujčkajo.Po enega otroka imajo scartlanega ki mu porinejo vse da bi ga zadovoljili in potešili njegove potrebe.Zlati časi ko pela šiba so mimo

    • Franjo Erman 15:13 23.februar 2018.

      komentar-ne ptič ne miš

  • irina 07:45 23.februar 2018.

    Ko so začeli otroku dajati slabše ocene (in slabše so bile, predvsem, ko se je imel sredi leta za premestit na drugo šolo, potem so jih spremenili), smo jih imeli dovolj in šli. Prijavila? Ne. Starši drugih otrok vedo kaj ...prikaži več se dogaja- Če njih ne briga, kdo sem jaz, da bom uničevala njihovo "realnost"?

  • irina 07:43 23.februar 2018.

    moj sin je primer takega nasilja. Nismo prijavili, šli smo proč, ker smo ugotovili, ko smo govorili s psihologinjo, da je to normalno, sprejeto in dopustno v tisti šoli, da učlitelji ne naredijo ničesar, celo sodelujejo pri mučenju otroka (od ...prikaži več derogativnih besed, neupravičenega kaznovanja, dopuščanja, ignoriranja problemov, nekaznovanja nasilnežev in celo izključitve žrtve, če ne sprejme tako vedenje). Ugotovili smo, da tudi starši to vedo in učitelji v lokalnih sosednjih šolah.

    • Jožef Koprivnikar 11:45 23.februar 2018.

      So ga pretepali ali pa mu rekli da je nevzgojen ?

    • irina 10:56 24.februar 2018.

      tepli, metali kamne dva sošolca; učiteljica videla nasilje in ni ukrepala. potem je pa sina silila k temu otroku, kaznovala samo mojga sina ko so v razredu klepetali, ga obtožrvala, da je on nasilen, čeprav ni imela dokazov, mu ni ...prikaži več pustila na malico, ko mu jedrug sošolec pojedel malico in je sin ostal brez, ji je rekel, ni ukrepala in se jezila, da zakaj je dodatke pri kosilu, nanj je kričala, če ji ni znal odgovoriti na vprašanje

  • jozicamurn 10:37 23.februar 2018.

    Zanalašč bi uvedla Jugo-šibe v šolah, samo da bi bili proti tem liberalnim-femi-nacijem, ki otroku preveč dopuščajo in kasneje takšni v večini zrastejo v narkomane ali pa imajo hude psihične motnje. Red mora biti in otrok mora poslušati učitelja, ne ...prikaži več pa obratno. Na koncu starši obtožujejo le učitelje za otrokov neuspeh in slabe ocene, namesto da bi sami svojega otroka okregali in kaznovali, ko kaj dela narobe in se noče učiti. Kakšna vzgojna s šibo bi jim prav prišla. Liberalne-jokice sedaj minus

    • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 16:47 23.februar 2018.

      Pr nas je profesor na srednji šoli mel eno veliko bambusno palico. Z njo ni tepel nikogar, je pa hitro naredil red s tem da je z njo fino udaril po mizi, je bla takoj tišina. Bambusna palica namreč precej ...prikaži več grdo odmeva zaradi votlosti in vibracij. :)

  • albert64 06:50 23.februar 2018.

    Če bi mojega otroka bi sigurno stavkal_a na kirurgiji

  • Jožef Koprivnikar 18:18 23.februar 2018.

    Strokovni sodelavci pri vzgoji otrok so otroci staršev višjega razreda, ki mislijo da lahko njihovi otroci ustrahujejo in počnejo kar se jim zdi ker imajo zaščito pri starših, to so dejstva ki jim ne gre oporekati.

  • Avatar vec
    vec 13:06 23.februar 2018.

    Na bivši Litostroj (frizerke in šlosarji) je v prvem letniku en učenec na IĆ, ki tko mal za šalo nakazuje karate in boks udarce ipd. parim je s tem početjem celo zlomil NOS in kakšna modrica ostane, kao FORA ni ...prikaži več zanalašč, evo pa mu nč uben ne teži :) Je to morda nek DEL programa ???

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.