Slovenija
55 ogledov

Ne zadošča za človeka dostojno življenje

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:03 16.maj 2015.

    Enostavno imamo preveč visoko izobraženih, in premalo praktičnih možnosti za prekvalificiranje. Možnost lahkega prehajanja med poklici je temelj visoke zaposljivosti. Ker razmere na trgu dela se dnevno spreminjajo, pridobivanje uradnega priznanja za znanje za službo pa traja in traja. Delodajalci ...prikaži veči razen tistih ki potrebujejo nizko izobražene ne cenijo poklicnih kvalifikacij in na njih gledajo zviška. Tud poklicnih kvalifikacij za malo bolj zanimive poklice manjka. Preveč zategnjen je naš trg dela. Prehajanje je ključ do nižje brezposelnosti.

  • Avatar praufo
    praufo 17:37 16.maj 2015.

    Kaj pa če bi kdaj koka vprašali, če je pripravljen delat ? Vsi se samo izgovarjajo na izobrazbo, ker ni točno taka, ker oseba nima točno takega profila in še kaj. Verjamem, da vsak ne more biti kirurg, je pa ...prikaži več mnogo del, kjer se v parih mesecih navadiš vsaj za silo, čez leta pa postaneš tudi strokovnjak, če imaš le interes. Dejstvo je , da danes mladina s kakršno koli izobrazbo ne more takoj opravljati dela. Preprosto nima osnovne prakse za začetek - česarkoli, kljub izobrazbi. Manjka volje, da bi kdo sploh zaposloval, to je problem. Te poklicne kvalifikacije so pa spet en velik strošek, res da se pridobi neko znanje, vendar bi marsikje šlo tudi brez tega, če ne bi bili tako birokratsko zategnjeni.

  • 4krogci 10:34 17.maj 2015.

    Od najmajn 650€ odstej 320€ in smo na 330€ tolk imam sam za hrano,bencin za it v službo ker nimam možnosti drugega prevoza in položnice! Pa verjemi da ona dobi prezivnine vec kot 300€ saj je sama rekla da sta ...prikaži veča imela oba dobro plačo! Najbolše je jokat po medijih da nimaš denarja! Tisti ki ga resnično nimajo za preživetje jih je tko sram to priznat in se skoraj nikoli ne pokažejo v javnosti in prosijo za denar!!

  • mph 15:43 16.maj 2015.

    Prekleti kapitalizem. In potem se najdejo taki, ki pljuvajo čez bivši čudovit sistem (ki pa je imel seveda tudi napake, kot vsi). Ta enopartijski sistem je bil bistveno bolj demokratičen kot je to neoliberalno greznico, ki jo imamo danes, kjer ...prikaži več je samo navidezna "demokracija". Ni ga večjega strupa za človeški rod od zmeraj kot sta pohlep in sistem, ki predstavlja pohlep, danes je to pač kapitalizem.

  • 4krogci 18:03 16.maj 2015.

    Čakajte malo! Pomoči dobi 350€ na mesec!!! H temu dodajmo še preživnino za vsakega otroka vsaj 150€ in dobimo na mesec 650€!!! Tolk marsikatera vdova ne dobi pa mora vseeno skrbet za otroke, streho nad glavo,...!!! Oprostite ampak ta je ...prikaži večje vajena luksuza!!!

  • mph 18:29 16.maj 2015.

    "Z možem sta se ločila nekaj let nazaj, ko je imela službo in redne prihodke. Pri razvezi sta se dogovorila, da bo obdržala dvosobno stanovanje in mu ga pol izplačala. Tako se je odločila tudi zavoljo dveh otrok, ki sta ...prikaži več ostala pri njej in je bilo tako za celo družino najbolje. Tako ji je poleg skrbi za otroke po razvezi ostal še kredit v višini 320 evrov."

  • mph 20:54 16.maj 2015.

    Žal ni tako enostavno. Razlike so minimalne zaradi norega trga. Npr. imaš 50m2 stanovanje in bi šel v npr. tudi 20 ali 25m2, razlika v ceni bo morda 5000€. Drugo, jasno je bilo povedano, da sta oba imela dobre plače, ...prikaži več potem ločitev, izguba službe, ... To so grozne situacije, ki jih kapitalizem in druge barabe ustvarjajo v Sloveniji dnevno. Poznam osebno dva taka primera, ko sta oba starša ostala brez službe in z otroci. Jaz tega ne vidim kot primer, ko dva naredita 8 otrok, nimata pa za enega dovolj.

  • kapibara 21:13 16.maj 2015.

    Nikoli in nikdar nisem šel preko meje osebne zmožnosti odplačevanja dolgov !!- tako sem vzgojen in sem za to vzgojo hvaleža staršem.. probam tako vzgojiti tudi hči.... imam gotovino- vzamem kredit v višini gotovine, (da lahko poplačam kredti, če se ...prikaži več mi kaj zalomi )- obresti kredita so - ; obresti gotovine so + in ko to preračunam, imam vedno kredit z "malimi" obrestmi.. gotovina OSTAJA.., !!

  • maresem 08:16 17.maj 2015.

    Popolnoma se strinjam!!!

  • miho 08:26 17.maj 2015.

    Mene samo zanima:- zakaj ni nikjer omenjena preživnina (ki naj bi jo plačeval bivši partner - že po samem zakonu)?- občutek imam, da gospa ni izkoristila pravice do otroških dodatkov (350 eur je socialna pomoč z dodatkom za ...prikaži več aktivnost za samsko osebo - tj. niti za otroke nima socialne pomoči???)Nekaj zelo smrdi tukaj, sorry.Slovenska oblika imena Michael.

  • KOJAK 09:20 17.maj 2015.

    Če rešuješ stanovanjsko vprašanje ti velikokrat ne preostane drugega kot da greš čez svoje zmožnosti. Sicer pa nikjer ne piše koliko je imela prej plače.

  • Papaja Popi 19:54 16.maj 2015.

    Živeti je treba po svojih zmožnostih.Če je stanovanje preveliko in ga ne more odplačevati naj ga da v najem alo ga proda in gre v manjše stanovanje, ki ga bo z lahkoto odplačevala.Ne pa da seda prosi za ...prikaži več denar. Ko ga bo dobila, ji ga bodo ljudje dali, ji bo pa stanovanje lepo ostalo in se bo lahko smejala človeški lahkomiselnosti, ki so ji pomagali odplačati stanovanje.

  • KOJAK 09:20 17.maj 2015.

    Če rešuješ stanovanjsko vprašanje ti velikokrat ne preostane drugega kot da greš čez svoje zmožnosti. Sicer pa nikjer ne piše koliko je imela prej plače.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.