Slovenija /slovenija/crna-kronika
45036 ogledov

Mama začela jokati: "Ne veš, kako je hudo!"

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:57 23.oktober 2023.

    "Super", da je šla maltretirat in krast starostnike v Italijo! Italijanska policija in pravosodje je ne bodo ujčkali, ter eno leto pripravljal obtožnice in pustili, da nadaljuje prakso kot pri nas... Poleg tega sem skoraj prepričan, da v Italiji storitve ...prikaži več opravlja na črno, torej jo bodo obravnavali še financarji, ki delujejo po malce drugačnih principih kot naš FURS...

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 07:07 23.oktober 2023.

    Ne vidim nekega večjega problema.. Če ne znate presojat ljudi, pač nastavite kamere in potem je na vrsti policija.. Vsepovsod kjer se da izkoriščati ali se izživljati nad ljudmi, se pojavijo kreteni in sadisti, ne le v politiki ali Cerkvi..

  • Ajdemi___Pushi 10:32 23.oktober 2023.

    Sam bog ve, kaj vse se dogaja po DSO-jih. Pa varovanci včasih povejo kakđno stvar, ampak svojci ne verjamejo, malo zato, ker mnoge od teh starčkov jebe demenca in potem blodijo vse živo, malo pa zato, ker se oskrbovalke znajo ...prikaži več naresti lepe pred svojci. Ne pravim za vse. Nasprotno, veliko se jih trudi in so OK, se pa vmes najde plevel. Kdor ima starše v DSO, naj čim večkrat nenapovedano uleti tja ob vseh mogočih urah. To je še najboljša kontrola. Če se le da, pa naj jih ima doma. Vem, da je težko,

    • Ajdemi___Pushi 10:33 23.oktober 2023.

      .. ampak v DSO, tudi če se sicer trudijo, za starostnike (tiste, ki niso samostojni), ni preveč dobro poskrbljeno. To lahko zatrdim iz osebne izkušnje.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 10:55 23.oktober 2023.

      Seveda je, tako kot vsepovsod, tudi v DSOjih raste plevel, ampak večina zaposlenih se trudi po svojih najboljših močeh in glavni problem je drugje. V DSOjih imajo podoben sistemski problem kot v zdravstvu, to pa je bistveno premalo strokovnega kadra ...prikaži več večina tistih, ki pa pridejo na novo, pa pridejo že z namenom, da bo to samo začasna zaposlitev. Prenizke plače, predvsem negovalnega kadra, pa takšno stanje le še poslabšuje in v kolikor se stvari korenito ne spremenijo vprašanje kaj nas čaka!?

    • Ajdemi___Pushi 05:40 24.oktober 2023.

      Res je to, kar praviš, ampak za določene stvari ni potreben dodaten kader, temveč sprememba pravil. Npr. glede zdravil. Navada je, da oskrbovalke zdravila postavijo na mizo in to je to. Briga jih, če jih bo oskrbovanec res vzel. Pri ...prikaži več starostniku, ki mu pamet še dobro dela, to ni problem. Težava je pri tistih, ki jih že hvata demenca. In teh je veliko. Kolikokrat sem jaz najdeval zdravila ležati pod mizo ali posteljo, ker jih starostnik ni vzel!! Pa to ne vitamine, ampak pilule, ki te držijo..

    • Ajdemi___Pushi 05:45 24.oktober 2023.

      .. pri živleju. Za herc, edemid ipd. In potem ne moreš vedeti, ali je sranje starostnika posledica neustrezne terapije ali česa tretjega. Kolikokrat sem jaz tam unim sestram težil, da naj od mojega oskrbovanca zahtevajo, da pilule vzame vpričo njih! ...prikaži več Nič. Še vedno sem jih najdeval po tleh. Na koncu je bil to eden od razlogov, da je moj oskrbivanec umrl.

    • Avatar Zoran
      StarMačk 11:06 24.oktober 2023.

      Kar pišeš se dogaja, ampak kakor koli obrneš gre na koncu spet za sistemski problem. Kot veš, zdravilo lahko oskrbovancu da le medicinska sestra, prav tako deficitni in časovno omejen kader. Težava so predvsem starostniki še z ne popolnoma razvito ...prikaži več demenco, saj si veliko njih tega noče priznati in še naprej zahtevajo svojo popolno samostojnost. Sestre imajo zvezane roke, ker ne smejo nikogar siliti, da zdravilo vzame v pričo njih, za prepričevanje trmastega posameznika pa bistveno premalo časa.

    • Ajdemi___Pushi 16:36 24.oktober 2023.

      Mah, ne vem, kdo je nosil zdravila. Če je to bila sestra, bi pač ona mogla reči "ajde, rukni. Eno za vnučka, eno za vnukinjo in eno za Flokija". Kar se demence tiče: kdor je to dal skozi, bo hitro ...prikaži več opazil znake. Sicer pa obstajata TRU in hitri test kognitivnih sposobnosti. Sicer pa: kaj pa v ludari? Tam prideta 2 močna fanta, zagrabita, sestra pa uvali pilule.

  • Avatar karjola
    karjola 06:56 23.oktober 2023.

    Kaj je še niso pokončali s kamnjem?

  • Naklonsky 09:23 23.oktober 2023.

    Še dobro, da je mr. Taubi uredil dolgotrajno oskrbo in takšnih primerov ne bo več…

  • bobubob 10:19 23.oktober 2023.

    Pa kaj - tudi npr. gospa Beović nadaljuje z delom ! In ostali njeni kameradi.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.