Slovenija
19 ogledov

Neuradno: rezali bodo pokojnine, socialo ...

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Veteran 19:53 25.julij 2013.

    Mogoče se bi tudi kaj doseglo v kolikor nebi bili sindikalisti s figami v žepu in delovali oz. sodelovali s politično obcijo, ki trenutno vlada. Sindikalisti bijejo sindikalni boj za svoje plače in svoj obstoj. Dovolj je pogledati Štuklja, ki ...prikaži več nikoli v življenju ni delal in večno samo obrača besede, saj njegov besedni zaklad je zelo limitiran. POTREBNA JE ZAMENJAVA DOLGOLETNIH SINDIKALISTO, ki so že kontaminirani in nekoristni za delovni sloj Slovencev.

  • Merkava4 23:48 25.julij 2013.

    Prišli bodo časi, ko se bodo poravnali računi tudi s sindikalno sodrgo ki ima čez palec cca 5000 eurov plače....

  • mph 01:23 26.julij 2013.

    Briga me za plače sindikalistov ... žulijo me od tistih, proti katerim se sindikati upirajo. In imajo vso podporo. So nekje še edina bariera proti kapitalističnim vamprijem. In te njegove ideje zagovarja pravzaprav en kup znanih svetovnih ekonomistov. Nižanje plač ...prikaži več je učenje osla živeti brez hrane. Edina rešitev je stopit na prste gospodarskemu kriminalu ter dvig PRIHODKOV.

  • ennanova 08:03 26.julij 2013.

    ŽIVLJENJE NA ROBUDr. Dušan Rutar podaja svoj komentar k Žižkovi knjigi Living in the End Times, 10. maj 2011, Knjižnicahttp://za-misli.si/video-svet/predavanja/1094-zivljenje-na-robu

  • KLOBO 10:59 26.julij 2013.

    tem se ne misli zameriti, ker ima svojo volilno bazo !! Pa še vse svoje sorodnike imajo v JU !!

  • tomazz 15:24 29.julij 2013.

    Nima nas kaj skrbet. Partija bo vse zrihtala, sindikati pa ozimnico.

  • dragec 09:28 26.julij 2013.

    Moti jih javni sektor, svoje svojce in prijatelje pa zaposlujejo v javnem sektorju???????Za nas penzioniste, kolik na bodo vzeli (nas cca 200.000, ki prejmemo več kot 620EUR????). ali so tes velike pokojnine. Potem res pričakujem razpad te vlade, ali ...prikaži več odstop Čuferja?????

  • Pepe007 09:43 26.julij 2013.

    Kaj je to možno, da reže še kaka druga vlada, razen Janševa? Pa ja ne bodo v PS in SD to dopustili. Oni bodo malček dvignili DDV in s tem zagnali gospodarstvo in vse bo ostalo kot je bilo. In ...prikaži več še bolje bo. Tak so obljubljali... Doslej so uresničili samo to, da imamo spet partizanske proslave s plačanimi izvajalci.Aja, mogoče se zaradi dviga davkov gospodarstvo ravno ne zažene. Saj so brali tuje knjige o tem, ampak slišali smo, da ima predsednika vlade nekaj težav pri angleščini in so mogoče kaj narobe razumeli.

  • erikkk 10:12 26.julij 2013.

    A se vlada heca... ???Sindikatom ne bo rezala, .... rezala pa bo upokojencem pa socijalnim revežem ...Torej že prskrbljene riti bodo še naprej igrale bogataše upokojenci pa socijalni pa naj crknejo ...

  • allstarr111 20:16 25.julij 2013.

    To da pri nas sindikati niso naredili nič je dejstvo, OK. včasih so ozimnico in sindikalne izlete rihtal no sej tid tle se jih je prijelo, in vedno se jih, drugače nebi bili tam.Sem gledal kako imajo tu ...prikaži več urejeno v USA, pa je tam sranje ampak tukaj je še slabše.Recimo, v NM se odločijo da bodo nekaj zidali in izbrano je leahko podjetje iz kjerkoli, ampak zalosliti mora določeno kvoto delavcev ki so iz NM, tako nekaj denarja vseeno ostane doma. Kot sem omenil, KVOTO in ne vse, se pa glede te kvote ne da pogajat, lokalni sindikat ima vse pod kontrolo, in če firma ne deluje v skladu z dogovorom mu lahko lokalni sindikat ZAPRE delovišče, in ja vse čas gradnje je na delovišču nekaj predstavnikov sindikata ki sproti kontrolirajo če je vse po dogovoru.Pri nas pa sindikat za celo državo, kar ni OK. tudi pri nas bi morali organizirat lokalne sindikate, za vse branže, edino tako bo lahko sindikat imel smisel, drugače ga nima.

  • fazko 09:42 26.julij 2013.

    Saj ni res pa je bi se temu reklo.Najveji potrošnik denarja je državna uprava kjer so eno in isti ljudje in zato prejemajo prejemajo visoke plače.Zakaj sindikati ne dajo predloga da si državni zbor in vlada ter vsi državni uradniki ...prikaži veči zmanjšajo plače za 1000 €.Po državnih firmah naj okinejo nadzorne svete pa upravne odbore v vodstvu pa naj ostane samo vodilni kader pa se spet nekaj prihrani.Navite cene po trgovinah za najmanj 40% dol pa bo začel krožiti denar .Pokojnine so si ljudje zaslužil pošteno zakaj jim jih jemljejo.Kar se pa tiče socialn je pa bolj kompliciran kajti marsikateri prejemnik socialne pomoči dela zraven še na črno vendar to je že druga tema.ssKar delajo in jemljejo spodbujajo samo črni trg dela pa bogu hvala da se še ljudje znajdejo kakor se da se preživijo. Vodilni kader sindikatov pa vleče enkrat na eno stran drugič na drugo saj jim je težko vendar če jih je kaj v hlačah bi morali imeti svoj jaz al pa organizirat punt dokler denar ne bo krožil tako dolgo bo kri

  • mph 10:57 26.julij 2013.

    Khm. Kot prvo so glavni krivci za to GLOBALNO krizo ameriški kapitalisti in njihovi simpatizeriji širom sveta. Da pa je pri nas slabše, kot bi lahko bilo, pa gre levji delež krivde vašemu Janezku, ki je intenzivno rušil Slovenijo cca. ...prikaži več 20 let (morda "moj boj" začel pisat še v JLA zaporu, kdo ve) z namenom ustvaritve novega reda v Sloveniji. Njegov zgodovinski predhodnik je imel sicer bolj velikopotezne plane. Temu še dodajmo "levičarje", ki nimajo pojma kaj je levica, da ne govorimo kdo je bil Che, ... pa je recept za katastrofo tukaj.Daleč pa od tega, da me veseli sedanja vlada, ma če primerjam Bratuškovo z vašim kaplarjem in njegovim lakajem, ki je potem postal predsednik ... pa grejo vsi plusi njej. Dokler se ne pojavi kdo boljši. Namreč še najslabše kar bi se lahko tej državi zgodilo je to, da bi jo spet javno predstavljal obsojeni kriminalec (na treh sodiščih, da ne bo pomote).

  • Kranjica 22:42 25.julij 2013.

    In kaj se bo zgodilo, dragi sindikalisti, če boste prišli s to vlado v velik konflikt? Nič se ne bo zgodilo, kajti pristali boste na vse, saj je to vendar vaša vlada, vlada, ki ste jo hoteli in ne vlada JJ!

  • Sarko Sarko 07:03 26.julij 2013.

    Vlada naj reže plače pri sebi - v javnem sektorju,kajti le tam je še prostor.

  • franke 09:07 26.julij 2013.

    BANDA KAPITALISTIČNA . VI NE RAZUMETE DA MALI LJUDJE NISMO ZAPRAVILI NITI CENTA DRŽAVNEGA DENARJA. ZAKAJ NAM ZDAJ JEMLJETE ,SMO ŽE LAČNI IN BOSI.TAM POBERITE TAJKUNOM. POJDITE V CIPER IN NAJDITE DENAR.

  • boogin1 09:08 26.julij 2013.

    Sicer nisem za manjšanje plač, pokojnin,... vendar sistem pokojnin v SLO temelji na generacijski solidarnosti, kar pomeni poenostavljeno, da so si generacije solidarne. Solidarnost pa ne pomeni samo odpovedovanje trenutne generacije oz. delovne populacije. Solidarnost pomeni, da naj upokojencem, ki ...prikaži več sedaj prejemajo višje pokojnine solidarno uskladijo na znesek pokojnine če bi šli v pokoj sedaj. A medgeneracijska solidarnost se v SLO razume tako, da morajo biti solidarni samo trenutno zaposleni in njim je potrebno na pukl obesiti vse, čeprav sami crkavajo, le da drugi udobno živijo.

  • KLOBO 10:58 26.julij 2013.

    Pa to so tvoji, valda ti ne bodo rezali penzijo, he, he, ..... To imate kar zaslužite, butalsko vlado, ki ne zna nič drugega kot nabijati davke in jemati revežem. Javnemu sektorju, ki se utaplja v blaginji bodo po nekih ...prikaži več podatkih pa še dodali ( policiji )) !!!!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.