Slovenija
380 ogledov

Nezakonito na vodilni položaj?

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • MJUvseved 19:23 22.november 2011.

    Ali menite, da bosta inšpektorat in MJU ukrepalo proti Mencigarjo, to je tako kot da bi mama izdala lastnega sina? Če pride na dan povezava Mencigar in Virant, sem prepričan, da se še teh devet odstotkov Virantovih volivcev razpolovi.

  • Buga 17:07 22.november 2011.

    Nestrokoven članek, kjer je podano pravno mnenje neznanega prijavitelja, MJU in Mencigarja, ki ima peto stopnjo izobrazbe. Članek je lep primer, kako pravna države ne funkcionira. ZJU je jasen. Po znani praksi so uslužbence v javni upravi kontrolirali še na ...prikaži več podlagi sprejete sistemizacije, in sicer po 189 členu ZJU. Uslužbenci, ki niso izpolnjevali pogojev 189.člena ZJU, so jih zakonsko razporediti na ustrezno delovno mesto oziroma, če mesta ni bilo, so jih odpustili. Vsak uslužbenec, ki ne izpolnjuje stopnje izobrazbe, mora imeti zakonski razlog, po katerem členu zakona je pogojno imenovan. Kot razberem s članka zakonski razlog za spregled izobrazbe ni znan, oziroma ni podatka. MJU navaja, da je leta 2005 pogoj pridobitve ustrezne izobrazbe opuščen z zakonom, kar je res in velja samo za tiste, ki so bili pogojno imenovani po prvem odstavku 9. člena uredbe o spremembah in dopolnitvah uredbe o skupnih osnovah in kriterijih za notranjo organizacijo in sistemizacijo delovnih mest v organih

  • Buga 17:09 22.november 2011.

    organih državne uprave (Uradni list RS, št. 56/98), to so uslužbenci z eno stopnjo nižjo izobrazbo, kar pomeni, da uslužbenci z dvema stopnjama nižjo izobrazbo ne spadajo v omenjeno kategorijo. Verjamem, da so tako delali leta 1995, ko so bili ...prikaži večli uradniki politično nastavljeni ne pa leta 2011, ko je zakon jasen in ne dopušča in tolerira takih izjem. Članek mi pove, da nižjo stopnjo izobrazbe imaš višje si, kje je tukaj logika. Pričakoval bi, da bi bilo podano kakšno neodvisno pravno mnenje z imenom in priimkom pravnega strokovnjaka, kjer bi bilo jasno vidno, da inšpekcijske službe ne opravljajo svojega dela po črki zakona. Podoben primer sem zasledil pred nekaj tedni na RTVSLO na osrednjem Dnevniku, kjer je bilo podano pravno mnenje MJU in neodvisne pravne strokovnjakinje. Pa naj še kdo reče, da so vsi mediji neodvisni.

  • Pravnik 19:07 22.november 2011.

    Javni uslužbenec ni zakonito razporejen na delovno mesto vodje. Zakon je jasen. ZJU v 189. členu določa, da se javni uslužbenci razporedijo na delovna mesta v skladu s sprejeto sistemizacijo, kar v omenjenem primeru ni, če je za mesto vodje ...prikaži več zahtevana sedma stopnja izobrazbe, saj ima uslužbenec le peto stopnjo. Kot navaja MJU, leta 2003 200. člena res niso mogli upoštevati, ker uslužbenec sploh ni izpolnjeval pogojev za pogojno imenovanje, saj ima za dve stopnji nižjo izobrazbo in ne eno, kot to navaja omenjeni člen. Po 194. členu se je prevedba res izvedla avtomatsko, vendar samo za naziv ne pa za razporeditev na delovno mesto. Pri razporeditvi na ustrezno delovno mesto bi moral organ upoštevati drugi odstavek 189. člena ZJU, kar pomeni, da bi morali preveriti, ali uslužbenec izpolnjuje vse zahtevane pogoje za zasedbo delovnega mesta vodje (tudi izobrazbo), ki je določeno v aktu o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest.Tudi v 158. členu je jasno določeno, da mora uslužben

  • Nogo Bozo 16:45 22.november 2011.

    V UE Litija podoben primer. Načelnik sistematiziral del. mesto in objavil razpis pisan na kožo 50 - letni babi....pa vseeno ni izpolnjevala pogojev. Inšpektorica nekaj ugotovila, načelnik dobil le opomin...gre za čisto korupciji, nepotizem in nezakonitost zaradi katere bi moral ...prikaži več načelnik "leteti"....

  • Avatar Zala
    Zala 17:36 22.november 2011.

    Buga, skrbno sem prebrala tvoj komentar. In kaj sedaj? Na tej točki se večina prijaviteljev ustavi in ne "goni" zadeve naprej, ker obupa.Niso/nismo vsi vešči "pravniške latovščine" in tisti, ki ste, bi morali tudi javno s komentarji pomagati, kako ...prikaži več in kaj naprej. Očitno skorumpiranci računajo na "obup" iskalcev pravice.Torej, kaj je naslednja stopnja, da se bodo nekatere zadeve le premaknile, če ne danes pa čez leta? Če sem prav razbrala, je bil dotični prerazporejen na novo delovno mesto 2004, torej je od takrat minilo že sedem let. Je v teh sedmih letih pridobil vsaj višjo izobrazbo, oziroma kako se izobražuje in na kateri stopnji je v tem svojem izobraževanju? Ker, če v sedmih letih ni pridobil nikakršne izobrazbe je tudi v naslednjih sedmih ne bo in zadeva bo "zastarala". Kakor sem že rekla, prijavitelji, če le zmorete, "gonite" zadevo naprej do najvišje sodne inštance.Pravno državo smo dočakali, kaj pa vladavino prava, kdaj bo pa to na vrsti?

  • Barbi 17:51 22.november 2011.

    Tipičen primer korupcije. Tudi pri nas na občini je bil podoben primer, vendar so uslužbenko, ki na podlagi nove sistemizacije za zasedbo vodilnega delovnega mesta ni izpolnjevala pogoja zahtevane stopnje izobrazbe prerazporedili na ustrezno delovno mesto, za katerega je izpolnjevala ...prikaži več pogoj. Uslužbenka je imela tudi za dve stopnji nižjo izobrazbo kot Ernest Mencigar. Uslužbenka je iskala pravico tudi na sodišču, vendar ni nič dosegla.

  • Pravnik 19:08 22.november 2011.

    uslužbenec za premestitev na drugo delovno mesto, ki se opravlja v istem nazivu, izpolnjevati pogoje in biti zanj ustrezno strokovno usposobljen. Če pogojev ne izpolnjuje, se ga razporedi na ustrezno delovno mesto, za katerega izpolnjuje pogoje, sicer se ga razreši ...prikaži več naziva in se mu odpove pogodbo o zaposlitvi.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.