Zdravje /zdravje/otrok
1739 ogledov

Ničelna toleranca do nasilja? Da, a le za žrtve!

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • malonaokoli 08:34 14.februar 2016.

    ni potrebno hodit h kitajcem po nasvete...koliko staršev v Sloveniji svojemu otroku bere Bonton za lahko noč ? Koliko staršev doma ne preklinja, kriči,grdo govori, opravlja, se norčuje iz sorodnika ali soseda, moža ali žene ? ogenj prinaša dim, smrad in škodo.

  • sprehajalec 09:50 31.januar 2016.

    "Svetovalka". Nabutana s teorijo. Takšnih je polna Slovenija. Pendrek, pa po hrbtu nasilneža. To je edini jezik, ki ga bo razumel, nobene "terapije".

  • Peter Lipovec 10:14 31.januar 2016.

    Ja,postali smo družba mobinga in mehkužnežev,ki se ne znajo postaviti za sebe in se braniti !.To se začne že z vzgojo v vrtcih,v šolah se stopnuje v službah pa doseže vrhunec!!!!!

  • nergač 10:21 31.januar 2016.

    Kaj pa , ko po stanovanju rohni in tepe babnica? Vse soc. službe stojijo za njo, takrat otrok ni zaščiten nič.

  • Vesna Dolšak 23:59 31.januar 2016.

    Včasih je učitelj takega nasilneža postavil v kot, kjer je za kazen stal celo šolsko uro, ga potem poslal še k ravnatelju, ki mu jih je "nabrenkal", dobil je vpis za knjižico, ki ga je moral pokazat doma staršem, starši ...prikaži več so morali podpisat, potem jih je večinoma dobil še doma okoli ušes. Ne tako redko, jih je dobil tak nasilnež tudi v šoli od učitelja za ušesa ali še kaj bolj bolečega. Pa ga je kmalu minilo, tega mulca, da bi pretepal sošolce. Nobenemu staršu zaradi tega ni prišlo na misel, da bi se hodil v šolo pritoževat, če je učitelj njegovega /nasilnega/ mulca okoli "betice" ali mu dal opomin ali celo ukor. Nihče ni zaradi tega nikogar tožil. Pa je bil zaradi tega red in otroci smo vedeli, kaj je prav in kaj se sme, česa pa se ne sme. Spoštovali smo učitelja, se ga tudi malo bali, če ni vse štimalo, imeli smo neke vrednote, danes je pa vse skupaj ko en "Teksas", razpašena banda mularije, ki lahko počne, kar jih je volja, učitelj mu pa še krivega prsta ne sme več pokazat. Sramota" V

  • mb 07:55 01.februar 2016.

    ne samo, da se ne znajo postaviti za sebe NE SMEJO se. in tako je v šoli kasneje v službi in v celotnem življejnu.ta teorija nenasilja NE deluje.že stari kitajci so pravili : proti ognju se bojuj z ognjem

  • malonaokoli 08:29 14.februar 2016.

    Težka bo težka ob poplavi nasilnih risank, oddaj, filmov, dramskih vsebin, otroških iger, spletnih novic...v Sloveniji od osamosvojitve naprej mediji predvajajo izključno nasilne vsebine, kriminal, streljanje, kletvice...otroci so prikrajšani za brezskrbno, lepo, naivno otroštvo polno ljubezni in prijaznih vsebin...celo pravljični ...prikaži več Božič so spremenili v cirkus luči in potrošnje...celo šport so spremenili v gladiatorstvo s kemijo...jaz vidim predvsem bolno družbo, ki je že utrujena od preveč vsega. Preveč ljudi tvori nestrpnost, preveč bogov pa nasilje.Umira skromnost in red, krepita se nesramnost in grebatorstvo. Ni rešitve, ker bodo ti nevzgojeni otroci kmalu postali starši, sodelavci,učitelji.

  • Ferluci 09:30 09.januar 2017.

    Kratko in jedrnato: Pri otrocih vedno velja zakon močnejšega in zakon nasilneža. Kasneje se ti vzorci obnašanja bolj ali manj prenašajo v odrasle osebe. In dobimo družbo, kot jo poznamo.Torej: nasilneže in tiste, ki ne sprejemajo šolskega okolja, primerno ...prikaži več kaznovati. Obremeniti jih s številnimi domačimi nalogami in strogostjo ocenjevanja, omogočiti ponavljanja rezreda, ukrep prepisa na drugo, bolj oddaljeno šolo in podobno.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.