Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
8067 ogledov

Niso se odločili za nemški model in naleteli na precej negodovanja

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Skias 18:53 20.februar 2023.

    Pa vam enim se ne splača "gledati v sonce". Imam boljši predlog. Vam, ko ste tako zagriženo proti vsemu in podpirate kurjenje premoga se preprosto dvigne ceno elektrike za 100%. S tem, ko boste pa manj trobila pa ostali dobimo ...prikaži več več energije. Poglejte Slovake so zagnali novo nuklearko in postali neto izvozniki elektrike. Kaj pa mi ne to ne ono ne tretje. Aja fotovoltajika. Je pa res, da tile "zeleni" viri veter in sonce naredita omrežje bolj nestabilno če ni hranilnikov energije za čas brez sonca

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 06:22 20.februar 2023.

    Slovenija ima zelo malo primernih lokacij za vetrne elektrarne, tako, da logičnih razlogov za postavitev in smetenje z njimi ni, ampak so le lobistične....Če pa upoštevamo še negativni vpliv nizkofrekvenčnega zvoka na ljudi in živali, potem pa upravičenost takšnega posega ...prikaži več padejo na nulo...Ampak ovce še vedno prebavijo vse kar jim kdo v mainstream jasli navrže..kreteni..

  • popokatopetl 23:07 19.februar 2023.

    "da so po njihovem mnenju obstoječi predpisi o hrupu boljša podlaga za pridobivanje dovoljenja k postavitvi vetrnih elektrarn" --- Znano je, da obstoječi predpisi o hrupu pri vetrnicah niso dobra podlaga, ker je pri njih najbolj moteč nizkofrekvenčni hrup (vibracije), ...prikaži več ki ga obstoječi predpisi ne upoštevajo dovolj. Filter db(A) namreč praktično izloči nizke frekvence.

  • jakec1575 15:19 19.februar 2023.

    Naj pogledajo izkoristek vetrnic pri biogradu na moru. Slovenija je tako poseljena, da ni pogojev za vetrne elektrarne. Za tistih nekaj MW 0pa se ne splaca unicevat pokrajine. Nasa moc je sonce. Veter je za atlantik. Pa otoke in oz odprto morje

  • popokatopetl 14:56 19.februar 2023.

    Slovenija ima precej slabe vetrne pogoje in zato ni smiselno forsirat vetrnic. Tudi če z njimi poštepamo čisto vse vetrovno ugodne lege in skazimo vso naravo, še vedno od njih ne bo kaj prida elektrike. Če že niso predpisali razdalje, ...prikaži več bi vsaj morali postavit meje za NF hrup. Za FV panele so pogoji precej boljši in se da z njimi pridobit veliko elektrike tudi če pustimo naravo pri miru in se omejimo na že urbanizirana območja, čeprav bi seveda investitorji tudi z njimi najrajši rinili v naravo.

    • Svobodnež 15:22 19.februar 2023.

      Po tvoje vetrna elektrarna kazi okolje. Elegantni steber s tremi vetrnicami res ne more kaziti okolja bolj kot gradbena skrpucala, ki rastejo kot gobe po dežju po celi Sloveniji.

    • popokatopetl 18:36 19.februar 2023.

      Sori, ne moreš opravičevat ene grdote z drugo. Daljnovodi vsevprek čez Kras so ti najbrž tudi všeč? Sem iz elektro foha ampak vem da je treba pri uzurpaciji okolja postavit ene meje, pa če bi bila pridobljena elektrika čisto fosforescentno ...prikaži več zelena. Ljudje iz "razvitih" področij se zavedajo vrednosti naravnega okolja, zdaj ko ga nimajo več, ampak je prepozno.

  • lojs 15:52 19.februar 2023.

    eu z nemci na čelu dela vse, da uniči to skupnost ... vse bi prepovedali, še tisto kar deluje, bi pa izklopili (kar se že dogaja, če kdo kaj bere) ... naj pridejo ti butasti švabi k nam, pa naj ...prikaži več pihajo v vetrnice ... govno švabsko, seveda pri nas pa politiki priklon do asfalta, še večje budale

    • Svobodnež 19:05 19.februar 2023.

      Polpismen nekulturnež pa res ne more ocenjevati kar celih držav. Bo treba še pridno jesti in študirati. Napihovanje je primerno le, ko hočeš napolniti balon.

    • lojs 19:45 19.februar 2023.

      JEBI SE!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.