Zdravje
856 ogledov

Nočejo cepljenja, zato otroka ne peljejo na sistematski pregled

Komentarjev 18
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Q.Q 08:43 25.april 2016.

    Še vedno trdim, da zdrav otrok nima za kaj hoditi k zdravnikom!

  • Ferluci 09:34 25.april 2016.

    Ne, dokler je zdrav. Treba ga je pa zaščititi, da ne bo zbolel. Sam se ne more, če ga starši nočejo mora v takšnih primerih poskrbeti nekdo tretji.

  • mph 09:55 25.april 2016.

    No, po tvoji logiki pa tudi ne rabijo k zobarju, dokler nimajo že vse zobe gnile, kaj ne? Nikoli slišal za preventivo? Še kako in bolj redno bi morali vsi otroci na redne sistematske, če ne drugega, da se prepreči ...prikaži več delanje škode neodgovornim staršem, nasilnim staršem, kjer sicer nikoli modric nihče ne opazi, ... int int.

  • malonaokoli 10:49 25.april 2016.

    danes so starši prepričani da so lastniki otrok in z lastnino ravnajo sebično...upam, da nikoli ne bodo pokopali svojega otroka zaradi nepotrebne neumnosti. Otroci rastejo in potujejo po svetu v dobri veri, da so jih starši odgovorno zaščitili že v otroštvu.

  • endrug 11:16 25.april 2016.

    Pa naj cepijo proti hepatitisu B pri 12ih, ne pa pri šestih. Hepatitis B je predvsem spolno prenosljiva bolezen. Tisti, ki pa so rizični (starši s hepatitisom), pa jih naj cepijo prej.

  • kwakwa 11:37 25.april 2016.

    A je država lastnica otrok? Da jih lahko kr učitelji peljejo cepiti s cepivi, ki potem imajo za nekateri usodne posledice? Odgovarja pa potem nobeden... niti učitelj, niti država in najmanj pa farmacevtski lobi!

  • vzev 12:06 25.april 2016.

    Najbolj neumno je, pregled v tretjem letniku. Zakaj enostavno ne prestavijo pregled za eno leto, in se naj potem dijaki sami odločijo ali bodo šli na pregled ali, saj bodo že sami polnoletni.

  • Avatar Maro Slana
    Maro Slana 17:09 25.april 2016.

    Mimo si brcnil...v cepivih je tehnologija,ki ga se tako napreden laboratorij ne more razvozlat in pove lahko le tisto kaj pise na flaski od cepiva.

  • mph 07:38 03.maj 2016.

    Kje pa si to pobral? Glavni problem pri premnogih zadevah v življenju je prevelika domišljija ljudi.

  • Ferluci 12:53 25.april 2016.

    Očitno še nihče ni slišal za otroško paralizo, cel kup drugih bolezni - in kdo odgovarja, ko ima otrok zaradi necepljenja usodne posledice - invalidnost, smrt, prenos bolezni na druge otroke? Aha, starši. Torej visoka kazen za starše, ki svoje ...prikaži več neznanje in egoističnost in prelagajo na celotno družbo! Otroci niso krivi, če so starši neodgovorni!

  • mph 09:28 26.april 2016.

    Brez cepiv bi še vedno umirali verjetno v stotinah milijnih, ogromno bi bilo invalidov, .... Cepiva so absolutno potrebna. Kar pa seveda ne pomeni, da ni potreben nadzor zaradi morebitnih šlamparij. Okoli cepiv je toliko bedastih teorij zunaj, da kar ...prikaži več ni za verjet. Niti ena sama podprta z dokazi. Še za avtizem so reziskave, ki so jih celo fanatiki financirali, na koncu ugotovili, da ni prav nobene povezave. Jasno pa je, da lahko vsaka injecirana zadeva direktno v telo pri 1 na milijon sproži vsaj alergično reakcijo. In potem se postavi vprašanje kot pri penicilinu, je 20 umrlih zaradi anafilakse vrednih sicer 200 milijonov umrlih brez? Če si sam med temi 20 seveda ne, ampak žal tako je. In sam sem cepljen in vsi moji so bili cepljeni in praktično ne poznam iz mojega časa in kasneje nikogar, ki ne bi bil, enako iz pogovorov. In koliko od teh recimo stotin, ki jih osebno poznam, je imelo kaj več kot lokalno rdečico. 0. Nula.

  • Alenka Nemanič 11:16 27.april 2016.

    In kdo bo plačal stroške doživljenjskega zdravljenja meni oz. mojemu sinu (pa še vsaj 50 drugim samo v Sloveniji, od tega jih 24 poznam osebno) zaradi poškodbe od cepiv? NIHČE! Ne država, ne dohtarji, ne farmacija. Tolko o enem na ...prikaži več miljon! Jaz tudi lahko naredim statistiko da cinaid škoduje 1 na miljon, če v 50% primerih nočem priznat da je reakcija, od tega pa v 90% ne poročam na statistični urad. Tisti, ki mislite da vse veste kako so statistike dobre v prid cepivom, se malo zamislite nad tem, kar sem napisala. In by the way, tudi imunokomprimirane, ljudi z epilepsijo, predhodnimi reakcijami na cepiva ipd. se v Sloveniji cepi, zato ker je zakonsko obvezno in dohtarji nočejo kršit zakona torej morajo cepit VSE ne glede na zdravstveno stanje. Ko boste imeli svoje otroke, boste videli, kaj vam bodo vse natvezli glede cepiv... tudi pravljice o enem na miljon. Probajte rečt, da je otrok dobil reakcijo 2 uri po cepivu, pa boste vidli kako je statistika narejena.

  • Alenka Nemanič 11:42 27.april 2016.

    ROFL!!! Govori potem, ko se ti en dan po prejemu cepiva otrok neha odzivat in se zabijat v zid/tla... Ena na miljon. LOL Jst lahko tudi rečem da je reakcija na arzen 1 na miljon če skoraj vsako reakcjio zavrnem, ...prikaži več češ da ni od arzena in samo 10% reakcij, za katere priznam da so, poročam dalje v statistiko. Take avtistične reakcije kot sem omenila zgoraj, se dogajajo že tudi 1/38 (k sreči ne še v Sloveniji). In potem pa itak nobeden razen staršev ne krije doživljenjskega samoplačniškega zdravljenja. Za konec si poguglaj ingested vs injected aluminium. Pa še ostalih 124 raziskav v različnih obdobjih različnega foha (neurokirurgija, imunologija, toksiologija...), ki govorijo v prid povezovanja ne samo avtizma in cepiv - to je še najmanj. Gre za avtoimune bolezni zaradi težkih kovin.

  • Avatar praufo
    praufo 11:59 25.april 2016.

    Eno je sistematski pregled, čisto drugo je pa cepljenje. Prav je da se otroka pregleda in dovolj zgodaj ugotovi, če je kaj narobe. Glede cepiv je folk že toliko osveščen, da je težko vsakogar prepričat, naj se cepi. Kdo lahko ...prikaži več natano pove, kaj je v cepivu. Eno je tisto kar piše, drugo je pa dejanska vsebina. Celo mnogo zdravnikov se ne cepi več, sploh pa ne proti gripi, če vam to kaj pove. Verjetno, da nas bodo preko cepiv začeli tudi čipirati, če tega že ne počno. Vse je možno.

  • mph 07:37 03.maj 2016.

    No, po tej tvoji silni logiki, kaj ima država se mešat, pa ukinimo še obvezno osnovno šolo, pa naj starši počnejo s svojo lastnino v obliki ogrok kar se jim zljubi. Uaaa ... boli glava od takih modrosti.

  • Dolfejasmina Utrosa 14:54 26.april 2016.

    Cepljenje je stvar posameznika, sama če bi se odločala kot otrok se nebi cepila. Določena cepljenja so žal nesmiselna in ne preverjena. Spomnimo se samo na katastrofo s talodomidom zdravilom, ki so ga predpisali nosečnicam proti jutranji slabosti in je ...prikaži več povzročila nemalo nevšečnosti nerazviti udi, so tako posledica tega zdravila pravtako je veliko otrok umrlo veliko pa jih živi kot težki ali lažji invalidi posledic za marsikaterega nesrečnega otroka ni prevzel nihče v določenih državah je farmacija celo poiskušala tole prekriti. Opravičili so se jim šee po 50 letih. Mislite da je opravičilo dovolj za to, da ste vi celo življenje invalid in pohabljeni, ker zdravila kljub temu, da so poznali njegove negativne učinke v Canadi še niso umaknili. Ko bi to bil vaš otrok, ko bi to bila vaša mama, bi razmislili vsakič ko bi s kemijo posegali v vaše ali telo vašega otroka. Verjamem, da je medicina rešila mnoga življenja in da so nekatera cepiva zaščitila pred marsikatero boleznijo. Vseeno pa obst

  • mph 07:36 03.maj 2016.

    Avtistične se NE dogajajo. Potrjeno neštetokrat, celo so ostali zadnjič bral študijo z dolgim nosom, ti, ki obtožujejo cepiva za avtizem, pa so sami financirali. In rezultat, kontroliran in nadziran ni bil, kar so mislili, da bo. Pa je spet ...prikaži več bila teorija zarote. In drugo v življenju sem spoznal ogromno ljudi, vsi več ali manj cepljeni, iz pogovorov o cepivih mi ni znan niti en sam samcat primer neke reakcije. Skratka neumnosti. Res je nekaj drugega, da pa lahko pride kljub vsej pazljivosti do kontaminacije cepiva, ekstremno redke alergije, .... jasno ni možno zanesljivo povsem izključiti. Povej to milijonom ohromelih zaradi polia, pa umrlih zaradi stekline, pa milijonom zaradi raznih drugih bolezni, ki jih danes preprečijo cepiva, .... Paranoja je še največji problem v življenju, ko človek vidi strahove na vsakem koraku in ga stalno nekdo zalezuje. Ne more bit prijetno tako živet.

  • mph 12:47 03.maj 2016.

    Ma koga ti poznaš? Poznam na stotine ljudi, v šoli smo se vsi cepili pred desetletji, .... NITI ENEGA PRIMERA kakšnih posledic. Vsaj ne takega, ki bi bil res vezan na cepivo. Nobena študija do sedaj, niti take, ki so ...prikaži več si jih financirali pri svojih cepivo-mrzneži, ni potrdila nobene povezave. Edino kar pa se je treba zavedat, da je lahko čisto vsaka stvar, ki se vbrizga problematična zaradi kontaminacije, malomarnosti pri izdelavi, .... vendar je takih res verjetno statistično manj kot 1 na par milijonov. Možno pa je, vendar se cepljenje priporoča za bolezni, ki bi sicer ob opustitvi začele spet pobirati na stotine milijonov po svetu. Jaz sem bil cepljen, vsi moji, vsi od sorodnikov, ... razen tu pa tam morda malo rdečice ničesar nikoli drugega. In ne poznam nikogar pa bom kmalu 60. Vse skupaj je ena brezvezna histerija, ki dela predvsem ogromno škode, saj se ponovno pojavljajo bolezni, ki so veljale za iztrebljene, izjemno pomemben pa je procent precepljenih.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.