Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
31654 ogledov

Nov poziv za subvencije za sončne elektrarne bo le pod temi pogoji

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • marko345 08:54 10.maj 2022.

    Kot bi poslušal telebane. S svojo sončno elektrarno si zagotavljaš lastne potrebe takrat, ko je sonce. Viška, če sploh je, je tako malo, da ti ga že naslednji sosed porabi. Vlada mora oduzeti pravico elektro podjetjem, da dajejo soglasja, ker ...prikaži več s tem zavirajo samooskrbo. Takoj morajo prerazporediti ljudi, ki bodo vloge obdelovali in verjamem, da bo nova vlada to storila, ter povečala sredstva za sunvencije.

    • popokatopetl 09:01 10.maj 2022.

      To ne drži čisto. Slovenski "podnebni načrt" predvideva, da naj bi s fotovoltaiko v naslednjih desetletjih skoraj nadomestili tretjino vse elektrike, ki trenutno prihaja iz TE. FV naj bi torej postala "mainstream" in takrat bo presneto veliko cirkusa z glajenjem ...prikaži več dnevnih in letnih sončnih konic. Dejansko bi se morali takoj lotit tudi tega.

    • Pišmevuh 21:13 10.maj 2022.

      Čez nekaj let bojo ti paneli ljudem zgolj breme. Če jih ne bodo dali v reciklažo in mastno plačali, jim ne bo veljalo zavarovanje hiše, kar je logično zaradi zvišane nevarnosti požara. Posel bojo imeli seveda proizvajalci, Kitajci. Odslužena peresa ...prikaži več vetrnih elekrarn v nemčiji ležijo kar zraven veternic, saj ne vejo, kaj bi z njimi. Ta sistem zadružništva tudi ni glih neka pogruntavščina. Ljudje malo premislite, kako vas nategujejo. Vsi gasa v kurje investicije, poceni plina, pa se odpovedujemo.

  • 4krogci 09:25 10.maj 2022.

    Ah sej tko in tko je omrezje ze zasiceno s soncnimi elektrarnami, tko da novih vec nebodo priklapljal! Zakaj ne posodobijo omrezja? Kjer jim je JJ z ukrepom kao za pomoc odvzel 3 mesece omreznin, ki so izkljucno za posodobitev ...prikaži več omrezja….in ko na to dodamo cene materijala ki gre trenutno v nebo smo na slabih 2 letih izostanka pri posodobitvah. Projekti ki so bili pripravljeni, so odpovedani. In vse to zaradi bombonckov pred volitvami!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.