Slovenija
33611 ogledov

Novost: Dodatni dan plačanega dopusta. Preverite, ali vam pripada!

Komentarjev 22
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • ECKING 11:03 21.avgust 2019.

    In vazno da vsi placujemo za starsevsko varstvo!! NImam otrok in spet v tej Banana drzavi placujem za stvari ki se me ne ticejo ,ce nimate denarja za otroke jih ne imejte ,ker ne morejo ziveti od ljubezni!!!!

    • gggg 17:17 21.avgust 2019.

      Pa imej otroke. Kdo pa misliš, da bo sicer plačeval za tvojo pokojnino?

  • Janez_53 18:43 21.avgust 2019.

    Temu lahko rečemo popolno razmetavanje državnega denarja!!! Če starš ne more žrtvovati enega dneva dopusta za svojega otroka, ni vreden, da je starš!!! Ta denar bi raje porabili za zahtevne operacije otrok, za katere pri nas ni možnosti, ne pa ...prikaži več da morajo zanje zbirati prostovoljne prispevke in ali zamaške! Ali pa bi pomagali tistim revežem iz socialnega dna, kamor jih je - ne po njihovi krivdi - pripeljalo "lastninjenje" kapitalističnih lakomnikov brez vesti! Pa še kar nekaj primerov bi se našlo!

  • matermila 11:42 22.avgust 2019.

    Vrhovno sodišče je lani oktobra odločilo, da je javni uslužbenec na prvi šolski dan svojega otroka prvošolca upravičen do dodatnega dneva plačane odsotnosti z dela......Ja zelo lepo,kaj pa privatni sektor?Ko jih j..e.Oni naj delajo,plačujejo v državno blagajno,JS pa je lahko ...prikaži več fraj.Pa lepo vas prosim,kaj smo mi,ki delamo v zasebnem sektorju iz drugega planeta?Če se gre za dela prost dan,za starše,ki imajo otroka,ki gre v prvi razred,so pa menda ja vsi enakopravni.Bemti me tako razpizdi.

  • boogin1 11:29 21.avgust 2019.

    Javnemu sektorju pripadajo višje plače, regresi, dodatni dan dopusta,... nam drugorazrednim, pardon tretjerazrednim, ker so na drugem mestu migranti ne pripada nič od tegam razen sužnjelastniškega dela.

    • mph 12:09 21.avgust 2019.

      No, in kaj konkretno boste naredili, da bodo TUDI ostali imeli več? Če ima javni sektor bolj sposobne sindikate, je to problem javnega sektorja? Ali je nesposobnežev na gospodarski strani, ki še nimajo tri čiste o ekonomiji. Poglej si malo ...prikaži več gospodarstva naprednih Eu držav kako funkcionirajo in kako obsežen javni sektor imajo, koliko namenjajo za socialo.

    • jakec1575 13:59 21.avgust 2019.

      MPh deloma se sicer strinjam s tabo, da sindikati v gospodarstvu ne oddelajo svojega, ampak moras vedeti, da v gospodarstvu vsak dan delas nekaj novega, nova urgenca. tvoj um je okupiran z resevanjem problemov, ne pa borbo za dopust, pravice, ...prikaži več dodatne proste dneve in jamrajnjem koli mi dejansko pripada. ne recem celo morje JU, ki dobijo mizerna placila. Ampak ostali samo gledajo tistega 5ga. tega v gospodarsvu ni. Tam si z glavo v vsebinskih problemih. Kultura delodajalcev pa je porazna

    • jakec1575 14:00 21.avgust 2019.

      se pa izboljsuje. ker je manjko delavcev in kvalificirani delavci zacenjajo postavljati pogoje. migracija mladih je posledicno ozboljsala place obstojceim.

    • mph 14:26 21.avgust 2019.

      @jakec1575, dobro vem, sem bil v življenju večji del v gospodarstvu pa tudi javnem sektorju, kjer sem delal še več, ker je bilo potrebno dokončati začeto delo. Ne rečem, da niso tudi drugačni, jih pa poznam en kup lenob v ...prikaži več gospodarstvu, da ni za verjet. Nesposobneže med vodji izredno redko kdo v gospodarstvu odstrani, ker so lobiji, veze in poznanstva, .... Nobene razlike ni tu in tam. Edino v državnih uradi sem videl lenobo, počasnost, birokrate, ... z redkimi izjemami. Tam si samo številka.

  • almir_edvina 16:33 22.avgust 2019.

    To je pa zelo lepo,da tudi drzava z nasimi prispevki v drzavno blagajno,na koncu tudi nam nekaj podari 😊😊

  • Naklonsky 13:51 26.avgust 2019.

    Šarec, veliki podpornik javnega sektorja, si nabira točke.

  • kapibara 07:59 21.avgust 2019.

    Vsaj tu so nećivili prikrajšani..

  • mph 10:33 21.avgust 2019.

    Najbolj važno, da bo v omejenih možganih spet kriv javni sektor za vse probleme tega sveta. Ja, fantastična taktika z omejenci, stalno iskanje notranjega sovražnika, odvrne pozornost od dejanskih krivcev (veliko novinarjev pa jim drži štango).

    • ECKING 11:00 21.avgust 2019.

      ti si omejen ,ker ne vidis problematike javnega sektorja!!! In zarad takih pacientov smo kjer pac smo v ri.i!!!

    • mph 12:08 21.avgust 2019.

      Motiš se, seveda je TUDI problematika v javnem sektorju, ampak NI EDINA. In pri takih novicah se potem krvi žejna raja spravi samo na ta nesrečno javni sektor kot edina krivca. Optimizacije so seveda možne. Zato govorim o omejencih, ki ...prikaži več padajo na staro finto kapitalistov in nesposobnežev, ki so PRAVI razlog za težave. Edini del javnega sektorja, ki je problem vsaj večinoma, so vlade, pravosodje, ... ne pa med. sestre, gasilci, zdravniki, ... ki so TUDI javni sektor.

    • jakec1575 14:01 21.avgust 2019.

      doloceni segmenti javnega sektorja garajo do onemoglosti. problem je v tem, da sindikati napadjo državo in skupno malho, namesto da bi urejali krivice in nezakonita odstopanja znotraj sistemov.

    • boogin1 14:40 21.avgust 2019.

      mph Kaj bomo naredili ? Da ima javni sektor bolj sposobne sindikate ? Nič, ker sem do sedaj mislil, da se da do višje plače priti samo z večjo dodano vrednostjo in s tem večjimi prihodki v podjetju, nisem pa ...prikaži več vedel, da tudi če podjetje ne naredi in ustvari nič, zaposleni zaradi bolj sposobnega sindikata dobijo večje plače in več ugodnosti.

    • mph 16:37 21.avgust 2019.

      @boogin1, ah, se pravi javni sektor je nekaj čisto nepotrebnega, v podobni vlogi je po tvojem podrovanju šolstvo, ne ustvarja nič konkretno, morda lahko kar ukinemo oboje.

    • Avatar NX11
      NX11 10:01 31.december 2022.

      Mph, vsaj enkrat si prav napisal. Čisto vsega je kriv javni sektor saj ima v rokah vse organe.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.