Zdravje /zdravje/aktualno
16846 ogledov

Odgovor vlade hladen tuš za zdravnike

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • tlacan 09:38 05.oktober 2022.

    Že to, da si lahko privoščijo stavko pove, kako so pomembni. A oni bi želeli biti še nekaj več. Policaji in gasilci ne smejo in ne morejo stavkati. Njihova stavka je lahko le v smislu opozarjanja saj morajo med stavko ...prikaži več še vedno delati vse, kar je v njihovem obsegu dela. Gaislci na primer morajo posredovati v vsaki nesreči ali požaru ne glede, na to koliko je ta "nevarna" za udeležence ali okolico. Zdravniki pa si lahko privoščijo - med stavko - bolnike obravnavati po nekih kriterijih.

    • tlacan 09:46 05.oktober 2022.

      Zakaj so zdravnik zasluži 5x več kot policist, gasilec, ali kateri koli delavec v državi. Samo za to, ker je nekaj let hodil v šolo na državne stroške? Res je, da so zdravniki v tujini bolje plačani. Ampak so tudi ...prikaži več inženirji, ki delajo za malenkost nad minimalcem. Tudi policisti, gasilci, cariniki, vojaki . . . so v tujini krepko bolje plačani. Torej, če bi radi bili kaj več naj vrnejo državi denar, ki so ga porabili za šolanje in grejo v tujino. A tam je treba delat za dobro plačo!

  • Avatar luckyss
    luckyss 12:10 05.oktober 2022.

    Zadnji čas, da jih nekdo prizemlji, te "nezmotljive bogove v belem"...Poleg tega bi morali odgovarjati za nepotrebne smrti zaradi zaslužkarstva ob Covid maniji..

    • Luksi 13:00 05.oktober 2022.

      Točno tako, še zmanjšal bi jim plače. V primeru stavke bi pa postopal po kitajskem sistemu, pa da jih vidim potem lenuhe.

    • Avatar NX11
      NX11 16:05 05.oktober 2022.

      Luksi, kdo ali kaj si ti, da takole groziš? Tu me zanima tvoja izobrazba in delovno mesto. Da si levičarski idiot že vem.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:41 05.oktober 2022.

    No pa obrnimo zgodbo. V primeru če se zdravstvo privatizira ,morajo seveda ukiniti vse prispevke iz plač in dodatno zavarovanje. Izpad tega dohodka bo povzročilo na tisoče brezposelnih na ZZZS in zdravstvenih zavarovalnicah. Na tisoče zaposlenih si ne bo moglo ...prikaži več plačat zdravljenja. Torej posledica ne bo pacientov za silno množico zdravnikov ki bi radi privat služili. Od česa bodo torej zdravniki živeli, od 6 % premožnih ki si bo privoščilo zdravljenje? No way. To ne bo zneslo nikomur.

    • Avatar pantani
      pantani 10:21 05.oktober 2022.

      Točno to!!!

    • Avatar NX11
      NX11 16:08 05.oktober 2022.

      Oba se seveda motita. Sicer pa se ne gre za privatizacijo ampak izstop iz enotnega sistema in podobno razmerje med povp. plačo in njihivo, kot ga imajo v tujini.

    • Avatar Anion6anion
      Anion6anion 18:07 05.oktober 2022.

      Nx11 hvala da si me razsvetlil. 🙆 Problem zdravniških plač je v tem da imajo zdravniki začetniki premajhno izhodišče, izkušeni zdravniki , ki so samo še svetniki mladim pa imajo že zdaj veliko preveč za tisto kar naredijo. Zdaj pa ...prikaži več se o razmerju plač do povprečne. Kako se bo razmerje ugotavljalo . Razmerje od najnižje zdravniške plače ali od najvišje zdravniške plače glede na povprečno plačo. Tu zna biti Kleč!

    • Avatar NX11
      NX11 11:53 06.oktober 2022.

      Sej je lepo povedal. Kirurg po 10 letih 3 kratnik. Začetnik npr. 2x, ostali pa vmes.

  • munja 12:41 05.oktober 2022.

    Preveč so se razvadili s kovid dodatki.

  • Ender3 15:42 05.oktober 2022.

    Ja, kaj pa so mislili, da bodo s pohlepom uspeli ?. Naj si najprej pogledajo svoje mesečne zaslužke, in potem pomislijo tudi na tiste s katerimi delajo v timu in so od njih soodvisni. Če nimajo spoštovanja do drugih naj ...prikaži več ne pričakujejo razumevanje do sebe. Kuštrinova banda hipokratska !

    • Avatar NX11
      NX11 16:09 05.oktober 2022.

      Problem je, da imajo dip. med. sestre celo višjo plačo od mladih dohtarjev. Da nimajo spoštovanja, pa ne vem kje si pobral.

  • 4krogci 16:32 05.oktober 2022.

    en tak primer...pol leta nazaj sem imel pregled za operacijo kriznih vezi...datum ki mi je bil recen je bil v zacetku leta 2024..kao prej vse polno in ker ni prou nujno nujno pridem na vrsto sele takrat..khm ja ok sej ...prikaži več boli me ne fizioterapijo pa imel vmes ze...OK...nakar prejsni teden zazvoni telefon...na drugi strani pa: klicemo iz te in te bolnisnice v zvezi z vaso operacijo...em ja kaj se datum se oddaljuje? ma nene zaradi pohitritve postopkov, dovoljenja za povecanje operacij in ociscenje..

    • 4krogci 16:34 05.oktober 2022.

      seznamov bi imeli operacijo cez en teden bi vam bilo OK? em ja valda d abi blo! Ok ta in ta dan pridite v sprejemno ob tej in tej uri...Dogovorjeno! PS: zaradi pritiska vlade in ociscenje seznamov in da dohatarji ...prikaži večarji morejo sedaj pa koncno zacet delat po 3 letih evo zdej pa groznje s stavkami...ko so bli pa doma in prejemal dodatke blo pa vse OK!!!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:46 05.oktober 2022.

    Naše zdravstvo je vse skupaj ena velika zmešnjava. Naj gredo malo v ASvstrijo pogledat kako imajo stvari urejene in naj povzamejo njihov vzorec, Saj ni treba na novo tople vode odkrivat. Hecno pa je, da vedno izsiljujejo in pogoje postavljajo ...prikaži več tisti, ki najbolje zaslužijo.

  • Avatar Leon
    Leon 17:53 05.oktober 2022.

    Sindikat in zdravniška zbornica z besedo ne omenjata načina za zmanjšanje čakalnih vrst in zmanjšanja umrljivosti med pacienti . Bo treba na ulice in jim povedati v kolikor tega ne slišijo .

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.