Zdravje /zdravje/aktualno
25457 ogledov

"Že dva meseca nobeden z akutno levkemijo ni prišel do nas! Kje so?"

Komentarjev 34
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar ovca
    ovca 17:18 03.september 2020.

    Brez dlake na jeziku. Bravo doktor Zver! 👍👍👍

    • blayo 00:08 04.september 2020.

      Hja lej, če si folk noče rok umivat, držat varnostne razdalje, dat gor nagobčnika ko gre v štacuno (to so vse stvari na katere se da navadit tko kot smo se navadil na svajpanje po ekranu pametnega telefona), potem nucamo ...prikaži več sistem podrejen koroni. Razen če se reče; folk s korono naj se pozdravi sam ali umre, nobenega s korono se ne spusti k zdravniku, vse zdravnike pa se da v karanteno, da bodo lahko delali tako kot so pred korono. A je kakšna druga varianta?

  • vzev 17:55 03.september 2020.

    Saj je že skoraj vsem jasno, da bomo imeli precej več mrtvih zaradi teh kretenskih ukrepov, kot pa zaradi tega virusa. Poznam kar nekaj takšnih ljudi, ki sedaj pač nebi in tudi ne gredo k zdravniku in tudi sam vem, ...prikaži več da ne grem. In škoda, da ne štejejo koliko ljudi je umrlo zaradi teh ukrepov, da bi potem lahko primerjali smrtnost zaradi kovida vs. smrtnost zaradi kretenskih ukrepov.

    • brencl47 18:15 03.september 2020.

      Saj zdravnikov v bolnicah in zdravstvenih domovih niti ne morejo priklicati, saj jih že odzivnik ali pa tečno osebje odslovi. Da ne govorim o čakanju pred zaprtimi vrati zdravstvenih domov! Vsa čast in pohvala koncesionarjem, kjer takih problemov skoraj ni.

    • blayo 23:43 03.september 2020.

      Ne vem zakaj ne greš k zdravniku, ne vem kdo te je naščuval k takemu (ne)početju? Jaz hodim, če je to potrebno, tako kot do zdaj. Kolikor vem ukrep, ki bi prepovedoval obisk zdravnika, nikoli ni obstajal.

    • vzev 17:45 04.september 2020.

      Veliko kdo ne želi nositi nagobčnikov. Ne želi čakati nekje zunaj na vročini, na dežju... In kot sem napisal, na koncu bomo imeli več mrtvih, ker ljudje ne bodo mogli ali pa ne bodo želeli hoditi k zdravniku, kot pa ...prikaži veča zaradi tega prehlada, zaradi katerega se dela takšna panika.

    • blayo 19:22 04.september 2020.

      Zakaj ne želi? Kakšen je razlog? A v vrsti za nov iPhone pa ni problem čakat?

    • Avatar ovca
      ovca 00:25 05.september 2020.

      Blayo,ceprav sem napisala,da te imam dost,se zal,moram oglasit,ker trosis bedarije. Torej,rabis osebnega zdravnika,poklices. Nihce ne dviguje telefona (pa si klical 10x+). Eni smo pac zaposleni in celo delati moramo in nimamo casa viset ure na fonu in klicarit. Posljes mail,nihce ...prikaži več ne cita,torej ni odgovora. Popenis,gres v zd. Tam te nagonijo,ker nisi narocen. Sedaj stekas? Ali se vedno ne? Ni povsod tako,vecinoma pa.

    • blayo 13:24 05.september 2020.

      Ne vem kam ti kličeš, meni se vedno oglasijo...

    • Avatar ovca
      ovca 13:40 05.september 2020.

      Preberi se kaksen drug komentar. Bi prebral enako,kot sem napisala. Edino seveda,ce je tvoja madam dohtarca ali pa kdo v zlahti 🤭

    • blayo 13:50 05.september 2020.

      Pa saj veš kako funkcionirajo forumi. Na njih komentirajo oziroma se vsajajo predvsem tisti, ki imajo probleme z nečim. Tisti ki nimajo problemov pa večinoma ne prihajajo na forum samo zato, da bi to obelodanili. Torej tukaj je recimo 9 ...prikaži več ljudi, ki so imeli težavo ter jaz edini ki je nisem imel in percepcija average joeja je torej, da ima 90% Slovencev to težavo?

    • blayo 13:57 05.september 2020.

      Statistika ne more bazirat na senzacionalističnem naslovu članka ter številu ljudi, ki se bunijo v komentarjih pod člankom.

    • blayo 14:04 05.september 2020.

      Dajva za primer vzet en malo večji forum SLO ala med-over.net. Nekddo odpre temo "Problemi s Pošto Slovenije". Zakaj misliš da bo večina oziroma skoraj vsi komentarji negativni?

    • Avatar ovca
      ovca 14:16 05.september 2020.

      Ufff statistiko sem delala,torej si bom drznila trditi,da vem kako se jo dela in kako se pride do zeljenega rezultata. Tudi to vem,kako funkcionirajo forumi. Zato vedno preberem clanek,ne samo v enem mediju ampak vecih,prav tako komentarje,prav tako intervjuje s ...prikaži več strokovnjaki in "samooklicanimi strokovnjaki s titulami" ter vladinimi trobili.

    • Avatar ovca
      ovca 14:17 05.september 2020.

      Ko imam dovolj podatkov,pa si na podlagi vsega tega ustvarim svoje mnenje. Seveda pa vmesam vmes psihologijo,kako lociti laz od resnice. In ne,nisem iz psiholoske stroke,samo naravni talent. Pa tudi moj domet mozganov ni ravno mali. Auc,pa nisem podkupljiva, ne ...prikaži več sledim brezumno credi,itd. 😁Dojel? Nisi. Zakaj ne? Ker noces 🙂.

    • Avatar ovca
      ovca 14:19 05.september 2020.

      Psiholosko gledano,da clovestvo raje simfa kot hvali. Oziroma,vse gre po siszemu,dokler je ok,nimam nic za lovedati,ko pa se cloveku zdi,da ni v redu pa simfa,logika.

    • blayo 14:27 05.september 2020.

      No, potem pa pač povej koliko je tistih, ki imajo težave ter tistih, ki jih nimajo (lahko procentualno), oziroma kako si prišla na osnovi teh številk do zaključka, da je tistih s težavami več kot tistih brez?

    • Avatar ovca
      ovca 14:58 05.september 2020.

      Še to ti odgovorim, potem pa imam res dovolj debate s tabo.1.preberi psihološke knjige, po možnosti v OŠ. 2.razumeti jih moraš. 3.ko se pogovarjaš z ljudmi, poslušaj in sliši, kaj govorijo. 4.spremljaj govorico telesa. 5.probavaj na podlagi tega ugotoviti, kaj ...prikaži več ti bo kdo na določeno temo odgovoril. 6. večkrat ko "zadaneš", bolj točno znaš analizirati človeka.

    • Avatar ovca
      ovca 14:58 05.september 2020.

      7. izkušnje pridobivaš desetletja, vsak dan - po nekaj letih nehote. Temu se pa reče praksa :). 8. Izziv pa je, ko spoznaš sem ter tja ljudi, ki niso predvidljivi. 9. v njih se poglobiš, ker odstopajo, zanima te, zakaj ...prikaži večj odstopajo, itd.Uči se (je pa res, da če se učiš, še vedno ne pomeni, da se kdaj naučiš). :)

    • blayo 15:45 05.september 2020.

      Ah ne filozofiraj no, imaš svoje mnenje oziroma prepričanje, ne znaš ga pa pojasnit s preprostim primerom. Model pove da že dva meseca nihče ni prišel in ti mu ploskaš. Kaj je pol on počel v teh dveh mesecih, če ...prikaži več nikogar ni bilo? Zakaj pa on ni kakega od pacientov poklical? A se tudi on ne javlja na telefon? Pravi, da na njegovem oddelku delajo enako kot pred korono. Ja kako, če nobeden ne pride???

    • Avatar ovca
      ovca 17:31 05.september 2020.

      Sorry,dokazal si,da mislis,kar ti liderji narocijo. Res si genij,kot oni. Kar sem napisala,bi razumeli tudi otroci.Bye,bye

    • blayo 18:27 05.september 2020.

      Že 3 dni se vztrajno poslavljaš brez argumentov, pa nič od tega...

  • brencl47 17:35 03.september 2020.

    Velik problem je, da med zdravniki vlada skoraj večji strah pred c19, kot med ljudmi. Skrivajo se za pretirano birokracijo in veliko nesmiselnimi varnostnimi ukrepi. Zlasti se to dogaja po raznoraznih zdravstvenih domovih in bolnicah. Po drugi strani pa se ...prikaži več pri nabavi hitrih testov sklicujemo na zgolj enega dobavitelja in "omejeno" število proizvajalcev ter kvazi pomanjkanje denarja.

    • brencl47 17:37 03.september 2020.

      Že za klasično testiranje bi morali imeti razpršene centre in boljšo kadrovsko politiko, ki bi smoterneje izkoriščala razpoložljive resurse. Tako pa žal traja čakanje na rezultate testiranja velikokrat več kot en dan.

    • vzev 17:52 03.september 2020.

      Niso vsi zdravniki takšni paničarji. Veliko kdo izmed družinskih zdravnikov bi rad delal normalno, pa ne sme.

    • blayo 23:46 03.september 2020.

      Kako misliš normalno? Zakaj ne bi smel?

    • vzev 17:40 04.september 2020.

      Ja ne smejo delati tako kot sedaj. Sprejmejo lahko precej manj pacientov, nihče ne sme v čakalnico. In če misliš, da lahko zdravniki delajo normalno, je s teboj nekaj narobe. Zakaj pa potem sedaj veliko kdo sploh ne pride več ...prikaži več do svojega zdravnika.

    • blayo 19:27 04.september 2020.

      Pa zakaj bi sploh moral v čakalnico?? A smo leta 1965? Naročis se, prideš tja in greš v ordinacijo. Vsak ima telefon, vsak ima svoj Facebook profil a h zravniku it je pa problem?

    • vzev 19:49 04.september 2020.

      @blayo, očitno ti živiš v svojem svetu, kjer gre vse kot po maslu. En pacient se malo zavleče in se podere celoten seznam. Potem pa imaš 80 letnike, ki stojijo zunaj na žgočem soncu v vrste, ker je to bolj ...prikaži več zdravo, kot da bi jih spustili v ordinacijo. Še v tem članku imaš napisano, da ljudje ne gredo več k zdravniku zaradi bolečin v prsnem košu. Toda naši "strokovnjaki", si zatiskajo oči in delajo paniko zaradi enega prehlada.

    • blayo 13:40 05.september 2020.

      Bolj ko se izkazuje, da ne gre za običajen prehlad, da virus dolgotrajno ali celo trajno vpliva na kapaciteto pljuč bolj se enim kisajo možgani in govorijo o navadnem prehladu.

  • matjaz39 19:50 03.september 2020.

    končno en pameten dohtar!

  • Decko 20:06 03.september 2020.

    Bolj je pomeben boj proti kso komunist ki jih že sto let ni, pa še v Jugi smo velik bolj živel. So źi vsi pozabili, da so takrat vsi dobili sluźbo, imeli zastonj zdravstvo, šolstvo...

    • Laznivi 23:01 03.september 2020.

      Pa da mesa ni bilo mogoce kupiti ,praska ni bilo v trgovini ,wc papirja ni bilo , vsi komunisticni bedni revezi smo na veliko svercali iz razvitih kapitalisticnih zahodnih sosed... En kilo ustranega jugo dinarja za en kilo kaubojk....

  • ode 17:54 03.september 2020.

    Potem so pomrli ali pa so simulanti.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.