Slovenija
3404 ogledov

Otroka pošljejo v zdravilišče, a starš ne more zraven

Komentarjev 14
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • alfagirl 11:09 28.junij 2019.

  Prav je, da si spremljevalec sam plača zdravilišče ne glede na to ali gre za otroka ali nemočno starejšo osebo, Ne more biti vse na račun zdravstevnega zavarovanja.

 • Pepe007 08:12 28.junij 2019.

  Otrok, ki hodi v OŠ, bi moral biti opravilno sposoben, da preživi med tujimi ljudmi, ki delno skrbijo zanj kak teden. Iz lastnih izkušenj kot voditelj pa vem, da skoraj 50 % sedemletnikov ni sposobno funkcionirati 24 ur zunaj stalne ...prikaži več 100 % oskrbe hotela "mama". Ker si še ne znajo sami umiti zob, ker si ne znajo dati hrane na krožnik, ker ne jedo skoraj nobene hrane in jih jih vsega, ker zgleda malo drugače kot v domačem hotelu nepopisno strah. Nekaj desetletij nazaj je bilo precej drugače.

 • blayo 10:14 28.junij 2019.

  V članku manjka pomemben podatek... koliko je ta otrok star. Če gre lahko v šolo v naravi za en teden ali k babici in dedku na počitnice, potem bo tudi v zdravilišču preživel sam. Drugače pa ni veliko držav na ...prikaži veča svetu, kjer bi tole pokrili iz obveznega zavarovanja, zato pa imamo razno razna nezgodna ali dodatna zavarovanja (celo družinska) kjer so te storitve vključene. Enkrat bo Slovenček moral spoznati, da ga država ne bo ujčkala na vsakem koraku...

  • citizen 19:37 29.junij 2019.

   V članku piše, da je imel otrok težko operacijo. Lahko sklepam, da je verjetno drugače kot na dopustu pri babici ali v koloniji.... Otroku pripada spremstvo, če je slep do 15 leta... Lahko je na invalidskem vozičku, pa staršu ne ...prikaži večne pripada spremstvo.., To pomeni, če hoče pomagati otroku mora starš dobiti dopust, kaj mislite, da delodajalci kar čakajo, da greš iz bolniške še na dopust... ,

  • blayo 20:14 29.junij 2019.

   Mene zanima koliko je star!

 • matermila 07:49 28.junij 2019.

  Če vemo,da v zdravstvu pokradejo ca.500 milijonov€ letno,je to logična posledica.

 • batom 08:07 28.junij 2019.

  enako je s starejšimi. Pošljejo ga v zdravilišče, kako se pa tam znajde, kdo in kako poskrbi, da se ne izgubi, da pride do hrane, da ne pade na spolzkih tleh ob bazenu in se še bolj polomi - jih ...prikaži več ne briga. In potem tak starejši v toplice ne gre, ker je zanj preveč neznank in nevarnosti ter trpi ne do konca pozdravljen, hkrati pa predstavlja zaradi tega dodatna obremenitev za zdravstveni sistem. pa nobenega nič ne briga. Je**š tako zdravsto, neusklajeno z vsem ostalim okrog njega.

  • batom 08:08 28.junij 2019.

   imamo sisteme, ki hočejo biti samozadostni in vsemogočni, vse bi moralo biti prilagojeno njim in ne obratno. sistem te izpljune, če se ne podrediš. izgubljena stvar.

  • batom 08:19 28.junij 2019.

   dodatno: tudi v službi ne dobiš bolniške odsotnosti za spremstvo starša, če ga moraš kamorkoli peljati za zdravstvene namene. Za otroka se to da za ostarelega starša ne. moraš dat dopust, potem med letom nimaš več prostih dni in samo ...prikaži več še izgorevaš v službi IN doma, ker, kot pravim, sistemi niso povezani, usklajeni in sodelovalni. sam za crknit je še.

  • batom 08:21 28.junij 2019.

   hvala za minuse, vidim, da zdravstvo res ne dela, ampak bere spletne cajtnge. pol vsaj kaj argumentirajte, pacienti eni.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.