Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
56610 ogledov

Nova storitev: Če se ogrevate s toplotno črpalko, lahko z njo zaslužite

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • popokatopetl 10:21 06.marec 2023.

    "Ko se bo v omrežju pojavila potreba po zmanjševanju obremenitve, bodo ponudniki prejeli aktivacijski SMS ali e-pošto, naj zmanjšajo porabo" --- Tole je pa low-tech :) Kolikor vem podobne stvari ponekod že lep čas tečejo z avtomatskim krmilnim signalom. Mora ...prikaži več pa seveda bit vgrajena podpora.

  • lojs 10:56 06.marec 2023.

    s to elektriko se zadnje čase eksperimentira ... ampak to na račun nevednih neznalcev, ki ne vedo nič! ... in to je tržna niša za manipulacijo in nateg ... TČ ni vir energije, ampak porabnik, se pravi, ne moremo zaslužit, ...prikaži več ampak lahko varčujemo ... mislim, da tukaj ni nobenega prostora, razen ustrezno upravlanje avtomatike, režima ogrevanja, ki je odvisen od potreb in želja uporabnika ... lahko varčuješ, ko boš v mrazu, dejmo na +15, pa bomo prišparal v bundah in rokavicah

  • johny68 08:39 06.marec 2023.

    Poletje pa očitno ni vazno, ko klime kurijo na polno - wtf.

  • LolekinBolek 16:19 06.marec 2023.

    Loleke bo na ukaz zeblo, pa tuširali se bodo z mrzlo vodo. Za 3€ prihranka hahaha

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 07:14 06.marec 2023.

    Sicer zanimivo, vendar lahko iz vreče vzameš le toliko kot je v žaklju, čeprav zadevo drugače poimenuješ..

  • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 07:26 06.marec 2023.

    Podobno zadevo je pred leti že vpeljeval Kronoterm. v smislu, da bi preko krmilnika elektro dobavitelj reguliral rabo energije. Torej ob nižji rabi bi TČ obratovala, ob špicah pa mirovala. ni se obneslo, tukaj bo podobno.

    • popokatopetl 13:57 06.marec 2023.

      Zakaj se ni obneslo? Tudi če se ni, se mogoče še bo.

    • 154bb981b46dec9676b53ddcf41cbd570c99c952 08:31 07.marec 2023.

      Predvidevam, da s eni obneslo ravno iz razloga, da bi Krono9term uravnaval vklope TČ. Torej, ko bi bile špice (najvišja raba el. energije) bi lahko imel tudi hladne prostore. Res pa je, da je bila takrat cena nakupa TČ bistveno ...prikaži več nižja kakor sicer. Jaz tega pogoja nikoli ne bi in seveda ne bom sprejel.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:26 06.marec 2023.

    Lahko bi npr. preko noči, ko so viški energije, polnili doma električne avtomobile, (nočni tok) čez dan pa bi ti isti avtomobili na parkirnem mestu v službi oddajali (prodajali) višek ki ga ne rabiš za pot domov - v omrežje.....Seveda ...prikaži večda rabiš ustrezno infrastrukturo in nekaj vizionarjev z denarjem..In butasto bi bilo, če bi avto v službi zaslužil več kot voznik :))

    • popokatopetl 13:55 06.marec 2023.

      Viškom energije ponoči so šteti dnevi. Zaradi padanja cene FV panelov bodo kmalu viški podnevi, ponoči pa bo primajkljaj, ker naj bi zmanjšali porabo fosilnih goriv. Shranjevanje energije je drago, zato bo bolj prikladno polnit EV čez dan kot ponoči, ...prikaži več sicer boš rabil dodatno baterijo.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 14:16 06.marec 2023.

      Trenutno je delež fotovoltaike pod 2%...Dolga je torej še pot do "dnevov štetih"...Preveč vas razni podnebno "trajnostni" lobiji nafukavljajo ;)

  • sam1 07:32 06.marec 2023.

    Ha,ha,ha-kot bi parkiral avto dva tedna na mesec v garažo in rekel,da si zaslužil,namesto,da nisi potrošil. Zaslužiš plalo z delom (nekateri tudi na druge načine),potem pa od nje le trošiš,ne služiš....

  • rd2dmk2 09:06 06.marec 2023.

    a si zamislite 5kw je naenkrat pomembnih. in pazi malo še zaslužiš.. a fantje in dekleta, TISTI KI PA IMAJO FOTOVOLTAIČNE CENTRALE NA STREHI TI NAJ PA ŠENKUJEJO !?. mislim če to ni norost , potem pa ne vem kaj ...prikaži več je. no zdej pa le nabavlite FV. no le ! v omrežje boste šenkvali bo 11kw naenkrat , ko boste pa rabili, pazi mali RABILI, vam bodo pa poslal ukaz - UGASNI.. no hitr nabavte en kiperbuš, pa sekiro, da boste lahk kurl in se grel na drva žabarji.

    • Svobodnež 09:25 06.marec 2023.

      Ne bluzi o nečem, česar ne poznaš, kar na pamet. A imaš solarno elektrarno? Nimaš, kajne? Jaz jo imam in vem, da se mi računica krepko izide. Če bom pa komu kaj šenkal, pa TEBE RES NE BRIGA!

    • rd2dmk2 09:33 06.marec 2023.

      svobodneš malo si še enkrat preberi. nekoč je živela snegulčica in pepelka in trnjučica. ja imaš in se ti splača. lepo. krasno. tud men se splača. samo jest sem mal spozal kam pes gobec tišči.. a se ti ne zdi ...prikaži veči mal čudno, da te kot uporbnika silijo da si ugašaš vir toplote ? in v zameno za kaj ? ja nekoč je bila vzpodbuda za ceno elektrike, pa je bilo brez problema prodajat elektriko, zdej se iz letnega obračuna obljublja mesečni, pa še tole. malo si zamisli kaj bo ?

    • oneh 09:42 06.marec 2023.

      Moderne novogradnje in toplotno sanirane starejše hiše imajo v estrihih in zidovih toliko rezerve toplote, da lahko ogrevanje brez problema izključiš za kakšno uro in ti temperatura v prostorih ne bo opazno padla. Nenazadnje- tudi TČ ne obratuje 24 ur ...prikaži več ampak se vklopi le po potrebi. Če bi naprej delala isto in bi pri tem nekaj zaslužil- zakaj pa ne? Glupa je rešitev s SMS ali mail, ko pa bi se lahko izklop/vklop izvedel avtomatsko. Tudi sedaj, ko imamo svobodo in levaki plešete.

    • rd2dmk2 09:53 06.marec 2023.

      oneh in svobodnež jest že mnogo let predlagam da bi se to izvedlo za vse večje porabnike in kar bi bilo bolje pri gradnji bi se izvedla nadzorno krmilna enota, ki bi urejala porabo cele hiše. tako bi recimo lahko ...prikaži več skrbela za vklaplajanje hladilnikov in skrinj, peči in podobno, ter skrbela za manjši skupni odjem in rezultat znižanje zakupljene energije, kar pomeni znižanje fiksenega stalnega stroška pri položnici. pa ni interesa ne pr pri kupcih, ne pri proizvajalcih. takojšni prihranek sam to.

    • popokatopetl 14:02 06.marec 2023.

      Oneh za spremembo enkrat napisal nekaj pametnega, ampak ne more brez bluzenja o levakih, neumnosti pač včasih pišejo tako levi kot desni :) :) :) Tisti s FV na strehah pa dobro vedo, da se jim splača ostat na omrežju, ...prikaži več sicer bi se seveda že odklopili.

    • rd2dmk2 14:32 06.marec 2023.

      popokatopeti jest bi dejal takole, ko enkrat zapraviš 20k€ in si uničiš streho potem boš težko priznal da si se zafrknil. dejansko sistem spreminja pogoje vsako leto in vedno v škodo državljana, sistem je enak bankam, ko jemlješ kredit te ...prikaži več vabijo in ti obljubljajo indijo koromadijo, ko pa kredit dobiš, te pa lupijo. vem za primere ko so ljudem prišli ponujat TČ in FV, dons pa imajo TČ , FV pa lahko samo sanjajo. še huje je pa da ti onemogočijo FV, zaradi tega in onega.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.