Slovenija
48 ogledov

Pličaničeva navodila, kako odpuščati

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • 1111 09:53 09.april 2012.

    ...upajmo, da bo zelo kmalu padla sedanja vlada in ves gnoj odpustit, brez nadomestila, pod Pličanićevem načrtu...

  • mufi 12:50 09.april 2012.

    Zakaj pa prekvalifikacije plačat ? Aja, tisti, ki ima gospodinjsko pomočnico, ne zna pometat. In ga je treba naučit.

  • deželan 16:10 09.april 2012.

    Pličaniču kapo dol ! Napaka je nižanje plač, mnogim v javnem sektorju bi morali dati celo več a take ki samo zalivajo fikus odsloviti !

  • xy 21:27 09.april 2012.

    Ja zdravnik, medicinska sestra, vzgojiteljica, gasilec, policaj res sami poklici, katere bo gospodarstvo kar posrkalo?

  • mirko 08:51 09.april 2012.

    To je veliko slabša rešitev, kot pa znižanje plač. Ljudje zaposleni v javni upravi morajo dobit tehtni razlog, da se samostojno odločijo za prezaposlitev v gospodarstvo. To pomeni, da mora oblast vzpostavit samo takšne pogoje, da se bodo v gospodarstvu ...prikaži večtvu začela odpirat nova delovna mesta, ki bodo boljše plačana, kot pa v javni upravi. to bi pa dosegli z vzpodbudno davčno in gospodarsko politiko za uspešna podjetja, ki bi odpirala nova delovna mesta. Zraven tega bi morala država financirat prekvalifikacije iz družboslovnih izobrazb v tehnične izobrazbe.

  • se_eden 11:04 09.april 2012.

    predlog vrstnega reda ukrepov. nova sistemizacija vseh delovnih mest v javnem sektorju. odpoved vseh pogodb o zaposlitvi. nov razpis vseh delovnih mest in nato izbira in zasedba vseh najbolj potrebnih delovnih mest. Slovenija ima na mnogih področjih v javnem sektorju ...prikaži več previsoke standarde glede na zmožnost financiranja le teh. ne glede na vse pohvale in visoko uvrščenost na raznih lestvicah si tega zaenkrat ne moremo privoščiti...

  • deželan 16:15 09.april 2012.

    mirkoImamo odprto gospodarstvo in vsak se lahko v njem poizkusi. V javnem sektorju pravijo ,da so višje plače kot v gospodarstvu sled večje strokovnosti. Strokovnost se najbolje dokaže v gospodarstvu z dobrimi rezultati, ne vem zakaj panika ...prikaži veča za tako strokoven kader ?? Take strokovnjake če je to res , bo gospodarstvo preprosto posrkalo ali pa bodo brez problemov odprli lastna podjetja .

  • xy 21:23 09.april 2012.

    no komaj čakam reakcijo vseh tistih, ki podpirajo zmanjšanje plač v JU oz. odpuščanja. Še posebno takrat, ko v gospodarstvu nebodo mogli iti v službe, ker bodo vrtci samo še za izbrance, ko nebo podaljšanega varstva v šolo in bodo ...prikaži več morali delovna mesta zapustiti že najmanj pol ure pred koncem delovnega časa. Groza me je ko se bo kdo v gospodarstvu pri delu poškodoval pa nebo zdravnika, medicinske sestre ali strežnice da bi ga negoval. S kakšnim občutkom bo delavec v gospodarstvu spustil svojega otroka v šolo, v bližini pa bo videl dilerje, ki ponuja drogo njegovemu otroku policaja pa nebo saj že sedaj zapuščajo JU. Pa še ogoromno je takih poklicev v JU ki jih gospodarstvo za nemoteno delo še kako potrebuje. Tudi pri izdaji potnih listov, vozniških in drugih dokumentov bo potebno čakati še dalj kot sedaj in zato bomo potrebovali še kakšen dan dopusta, saj JU ne potrebujemo po 15.oo uri. Na koncu pa bo naše tako konkurenčno gospodarstvo lahko prodajalo le samemu sebi oz. za skodelico riža

  • Fulmmer 10:19 09.april 2012.

    Skrajni čas, da tudi javni sektor občuti krizo, saj ne rečem, so službe, katere res potrebujemo, ampak vmes se skriva najmanj tretjina popolnoma nepotrebnih....

  • KOJAK 23:05 09.april 2012.

    ...da ne boš dočakal prazne vrtce, ker bodo vsi starši brezposelni in bodo sami pazili na otroke. Dejstvo je da mora JU deliti krizo z realnim sektorjem... odpuščanja, zmanjšanja plače vse to je že 3 leta vsakdanjih v gospodarstvu, zdaj naj bo še v JU.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.