Pod streho /pod-streho/gradimo-obnavljamo
60514 ogledov

Po novem nadzornik tudi pri gradnji garaže, škarpe, rastlinjaka

Komentarjev 21
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • sam1 11:55 28.januar 2022.

    Ja,malega človeka je potrebno še bolj oskubiti in razvrednotiti,le,da se polnijo žepi požrešne države in posameznikov.....

    • oneh 12:01 28.januar 2022.

      Ko enkrat mali človek z vsemi svojimi prihranki nekaj zgradi in nato ugotovi, kaj vse je narobe... ja, takrat je prepozno in sanacija bo nekajkrat dražja, kot bi mogoče stalo načrtovanje pred gradnjo in nadzor med njo. In mali človek bo še manjši.

    • vzev 16:30 28.januar 2022.

      In zakaj potem mora biti nadzornik obvezen? Kaj bo kdo drug oškodovan, kot ti sam, ki si gradil? Naj se vsak sam odloči, če bo imel nadzornika ali ne. Ne pa da moraš vstran vreči par tisoč evrov, da ti da tisti podpis.

  • Avatar Leon
    Leon 10:20 28.januar 2022.

    Državna korupcija širi svoja področja vse s ciljem oblastnikov kako otežiti življenje malega človeka ! Kupite si psa in počakajte ko pridejo nadzorniki . Tako uspešno odganjajo inšpektorje na Dolejnskem v naseljih kjer živijo predstavniki romske skupnosti . Morda še ...prikaži več kdo kakšen krvav smrkelj odnese domov .

    • ico8 11:56 28.januar 2022.

      Se dobro, da si nam opisal svoje izkusnje...

    • oneh 12:04 28.januar 2022.

      Zaradi nadzornikov lahko kupiš 100 psov. Nobeden ne bo prišel k tebi, če ga ne boš prosil, da pride. Očitno nisi le majhen človek ampak tudi bister nisi preveč.

  • PasjaProcesija 11:04 28.januar 2022.

    Seznam nezahtevnih objektov ponuja morebitno "luknjo". Recimo, da hočem na podeželju zgraditi turistično naselje za mlade, kombinacijo med zasebno in skupinsko namestitvijo. Verjetno bi lahko relativno skupaj postavil samostojne hiške tlorisa 25m2 in jih nato povezal z nadstreški. Sredinska enota ...prikaži več ali pokrit prazen prostor (nadstrešek) bi bil namenjen druženju. Najbrž so to vse enostavni objekti, verjetno pa ne smejo biti nadstreški zgrajeni istočasno kot hiške. Rabim nadzornika in investitorja:)

    • oneh 11:59 28.januar 2022.

      Kdo ti bo pa to plačal, če ne boš imel investitorja? Namen nadzornika ni, da te olupi za nekaj €, ampak da s svojo strokovnostjo skrbi, da gradnja poteka v skladu s predpisi in tehničnimi normami. Namesto, da bili ljudje ...prikaži veče pametni in najeli dva so neumni in mislijo le, kako se znebiti edinega.

    • PasjaProcesija 12:22 28.januar 2022.

      Daj ne bodi tako zategnjen. A nisi videl nasmeška na koncu? Samo predpostavljam, da lahko postaviš serijo manjših samostojnih grajenih enot in jih nato povežeš z nadstreški. V tem primeru bi se izognil definiciji zahtevnih objektov (zapletenejši postopki), bi pa ...prikaži več še vedno potreboval nadzornika. Samostojne enote te velikosti bi bile poceni in bi zlahka dosegle zahteve statike in dinamike. Nadstreški podobno. Če vmesni prostori niso bivanjski, lahko uporabiš poceni materiale. Poceni in učinkovito.

    • vzev 16:28 28.januar 2022.

      oneh, koliko hiš, ki so bile grajene na črno, brez nadzornika se je že podrlo? Nadzornik je še samo en deležnik pri gradnji, ki ti pobere lep kupček denarja. Hišo bo pa popolnoma isto stala z njim ali brez. In ...prikaži več sedaj bo trebe že za en ubogi nadstrešek, ki si ga sam postavim za manj kot 500€, plačati še enkrat toliko za nadzornika, samo da dobiš tisti papir. Ker dejansko pri nadzorniku plačaš samo njegov podpis, druga od njega ne dobiš nič.

    • vzev 16:32 28.januar 2022.

      PasjaProcesija, to kar si napisal, sploh ni možno narediti na legalen način. Ker moraš imeti med objekti odmik.

    • PasjaProcesija 17:02 28.januar 2022.

      vzev, nimam natančnega odgovora. Po moje bi šlo skozi, ne bom raziskoval. Poizkusim ponazoriti s kvadrati, da bo bolj enostavno. Rad bi pozidal ploskev 25mx25m na neskončni parceli. Noter bi umestil 9 hišk tlorisa 5mx5m z medsebojnimi razmiki 5m. 4 ...prikaži več hiške bi stale v vogalih ploskve, 4 na sredini robov, 1 pa na sredini ploskve. Preostanek ploskve bi zapolnil s 16 nadstreški tlorisa 5mx5m. Špekuliram, da se nadstreški lahko dotikajo. Če to ne gre, so lahko na različnih višinah za odvajanje vode.

    • PasjaProcesija 17:04 28.januar 2022.

      Vsaka od teh enot je ločen enostaven objekt. Vprašanje pa je, kako/če je opredeljeno morebitno združevanje enostavnih objektov. Enostavni objekti so tudi vrtne lope, polovico vrtnih lop bi morali porušiti, če bi bile takšne komplikacije.

    • vzev 18:35 28.januar 2022.

      Ne, nebi šlo skozi. Kot sem napisal, če se objekta samo držita, to velja za en objekt. Npr. imaš hišo, poleg katere bi rad postavil nadstrešek. Če se bo ta nadstrešek držal hiše (pa tudi če ima celotno nosilnost na ...prikaži več svojih stebrih), rabiš gradbeno dovoljenje za hišo. Saj vem, da je to pač neumno, toda v Sloveniji so pač zakoni, ki skrbijo, da je malemu človeku vedno težje. Tako, kot je tudi tale zakon.

    • PasjaProcesija 18:51 28.januar 2022.

      OK, reciva temu združljivost glede na gradnjo. Kaj pa združljivost glede na tloris? Ostaniva pri ploskvi 25mx25m z enotami 5mx5m. Med hiške bi umestil prostostoječe nadstreške na stebrih (samostojni objekti oz. strehe na stebrih). Hiša na sredini ploskve bi imela ...prikaži več najvišjo streho, okoli nje bi bili nadstreški z nižjimi strehami. Voda bi iz strehe srednje hiške padala proti zunanjosti (čeprav bi strehe ali morebitne žlebove lahko speljal tudi drugače), nivoji bi proti zunanjosti padali.

    • PasjaProcesija 18:57 28.januar 2022.

      Upam si trditi, da so to vse enostavne gradnje, ker se ne dotikajo. Vprašanje pa je, če je definiran tovrsten razmak med dvema enostavnima objektoma. Če se objekta fizično ne dotikata, v tlorisu pa se dotikata ali celo prekrivata. Ker ...prikaži več v primeru jasno definiranih razmakov med enostavnimi objekti, je verjetno polovica vrtnih lop v državi nelegalnih. Samo špekuliram, če bo kdo gradil/rušil na podlagi teh zapisov, si je sam kriv :)

  • AMEX_No_Thanks 18:36 28.januar 2022.

    A preklo za fižol pa lahko zabijem brez nadzornika?

  • bobubob 18:37 28.januar 2022.

    Projektirate pasjo uto? O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  • Albatroz 09:11 29.januar 2022.

    Ko tisti seksat ki je napisal ta zakon naj vpraša nadzornika če je lahko v tistem položaju. Zmešani so v glavo.

  • igorgeus 10:25 29.januar 2022.

    spet nekaj za pulit denar drzavljanom, se ni dovolj?

  • eminenca 22:40 28.januar 2022.

    meni ni jasno zakaj toliko ljudi manjka, vsepovsov povpraševanje, evo, nadzorniki ... slovenčkov je 50% preveč, razen za pokojnine , to jih pa mnjka ... mogoče bodo pa kakšni šiptarji za nadzornike, komaj čakam ... slovenistan , bulshit država, naj se jebe v tri pm

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.