Slovenija
393 ogledov

Po študentsko delo le na zavod?

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 13:15 05.april 2017.

    Predlog je butast in povsem v napačno smer. Predlagatelj bi raje razmišljal v smeri, da se iz koncesijske dajatve ne napaja nobena pijavka. Naj gre za zavarovanje (pokojninsko) tistega, ki dela in seveda za nek zaslužek tistega, ki stoji ...prikaži več kot posrednik vmes. Ta posrednik mora seveda tudi nekaj storiti in garantirati za izterjavo in podobno. Nikakor pa ne za neki ŠOS ali Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije. Ker to spet pomeni davek na davek. Davkov naj bo v urejeni državi samo nekaj: DDV, trošarine in konec.

  • ginko 13:00 05.april 2017.

    Osveženih evidenc ni, ker pogrebci na oblasti Slovenije obračajo v tem času vaš študentski denar. Seveda, ne sme se videti kolikšen je "kupček" tega denarja. Upam, da se boste mladi "začeli prebujati"

  • Gigiiinjo 11:14 05.april 2017.

    da bi potem od študentske plače trgali pokojninsko zavarovanje in še davek na zaslužek, na koncu če pa bi preveč zaslužil pa še davčna..najboljše da študenti delamo zastojn pa je.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 11:35 05.april 2017.

    To bi lahko že zdavnaj nardili. Študentske organizacije so odgovor na nedelo države, ker mladim niso omogočili dela že prej. Ustanovitev študentske organizacije je itak samo poberi groš varjanta, da bi pa potem študenti od tega dela dejansko kaj imeli ...prikaži več - pokojninska doba ali zavarovanje, ne to pa nič.

  • Gigiiinjo 12:02 05.april 2017.

    kako da ne.. dve leti že trgajo meni osebno po 100€ na mesec ravno za tole butasto zavarovanje in pokojninsko dobo - katera nam še po dveh letih bojda sploh ni priznana ker še nimajo evidence oz zakona za to.<br ...prikaži več />zdaj pa si zračunaj koliko so mi v dveh kletih odkar je ta zakon odtrgali, če je povprečje nekje nekaj malega nad 100€

  • izRODEk 23:53 05.april 2017.

    SD - Socialni demokrati iščejo novi vir za zaposlovanje svojih lojajnih kadrov na Zavodu za zaposlovanje. Še ni dolgo, ko so taisti SD kadri na ZRSZ jamrali, da so prezasedeni, da imajo polne roke dela. Zdaj bi si na grbo ...prikaži več nakopali še študentsko delo. Pri vsem tem dodajam, da nezaposlene tako in tako država posreduje zasebnim dilerjem žive sile, raznim Addeco in podobnim neoliberalnim mešetarjem s človeškimi resursi. Niso torej sposobni opraviti svojega dela, pa bi še študente?SD - Socialni demokrati je mafija! Mafijska organizacija, ki na račun državljanov ščiti svoje ljudi. SD - Socialne demokrate je potrebno ukiniti in prepovedati. To so najbolj nevarna in najbolj zločinska organizacija v tej državi!

  • mitja vilar 11:57 07.april 2017.

    Vlaganje takšnih predlogov ali kot je bila privatizacije Vzajemne zna izboljšati prihodke poslaca.Sedanja politika MDDSZ uničila vse manjše agencije, pri čemer imajo 3 največje preko 90% trga.V senci zgodbe o TEŠ je tajkunizacija panoge posredovanja študentskga dela poteka ...prikaži več tiho. Niti besede pa o tem, da študenti ob stečaju niso na prednostni listi polačila oziroma da so vsi njihovi sedanji pripsevki, ki ji plača delodajalec obdavčeni z 22% ddv jem.

  • mitja vilar 12:07 07.april 2017.

    avtorju pripsevka so dali podatke, ki jih moraš za razumevanje še računati. Preprosto: agencija dobi za to, da najde delo, spiše in pošlj enapotnico, obračuna potrjeno, istavi račun, v določenem odstotju opozarja nazamude, v dolčenem toži, v enkatrih primerih pa ...prikaži več denarja sploh ne dobi ter da nakaže vsh 7 različnih pripsevkov na trr je-3,8 eur na 100 eur zaslužka študenta. OD česar 15,5% nakaže še za pok. zavar. Če delodajalec ne plača, mora šs iz sovjega denarja MDSZ ju pokriti vse prispevke. Četudi ne bi imel nobenega neplačnika, je min, etnega prometa majhnega šs v času vlaanja kroga SD preko 900.000 eurov. Sicer dela šs z minusom. Pa bodo na Zavodz za zap. tako kot v šs ju MDDSZ trgali neplačane prisevke za študente, ki so delali v proradlih podjetih iz plač zapolsenihKOt je praksa misnitrice sedaj? IN potem je svizec zavi čokolado v letak SD ja. Kar dr. Dobovšek opozarja o sistemski korupciji je v praksi legalizirana. Kar Odbor za delo Prikla, poslanska SMC, ZL in seveda SD podpiraj

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.