Avto
3611 ogledov

Policija odgovorila na trditve bralca, da promet spremlja z droni

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 07:42 04.september 2018.

    Če Policiji ne damo realnih možnosti za tehnični nadzor (npr. optična prepoznava registrskih tablic), dobimo brezobega tigra, ki bo bolj težko skrbel, da bi bil povprečen udeleženec varnejši v prometu. Komu točno je to v interesu, ne znam oceniti. Mogoče ...prikaži več pa jih res tako skrbi za našo zasebnost. Mogoče pa tudi ne.

    • Avatar vec
      vec 09:41 04.september 2018.

      avtomatsko branje tablic VSEH vozil, nima z varnostjo v prometu kaj veliko zveze, razen da odkrijejo nerekistrirane vozila ali ukradene tablice, ampak da bodo odkrili eno ali dve kršitvi bodo skenirali na tisoče vozil, točno pa vedo kdo in kje ...prikaži več vozi taka vozila, postavite se tam v bližino pa po starem dobrem postopku preverite. Seveda je to precej dobra rešitev za vse žive nadzore in spremljanja, ampak po večini ljudi ki so NEDOLŽNI in nebi smeli bit procesuirani če niso storili prekrška.

    • Pepe007 10:14 04.september 2018.

      In kako boš iskal ukradena/neregistrirana vozila? Boš čakal, da pač koga povozijo in hop cefizelj, še to sem ugotovil. V tem primeru se nadzira vozilo in ne človek. V primeru mobilne telefonije se zmeraj ve položaj v omrežje prijavljenega telefona, ...prikaži več ki je veliko bolj oseben predmet od vozila. Le redko si vsaj družinski člani menjajo telefone, avtomobile precej bolj pogosto. Prav tako so službeni telefoni vezani na enega človeka, avto pa manj pogosto.

    • Snežinko 13:04 04.september 2018.

      @vec: si kaj ukradel? Koga ubil? Ne? Zakaj se potem bojiš? Če si pošten se nimaš kaj bati. Tudi če bi skenirali tvojo tablico se bo taka slika zelo hitro zavrgla kot neuporabna. Ne vidim prav nobene ovire za tako ...prikaži več počejte. Dejstvo je, da policija MORA imeti določena pooblastila, sicer je brez veze, da jo imamo (kot je že povedal Pepe007).

    • Lavdan 14:22 04.september 2018.

      Vse v redu dokler z dronom koga ne ubijejo.

    • Avatar vec
      vec 19:10 04.september 2018.

      pepe001 alora, telefonom se sledi samo z odredbo sodišča, to je po zakonu in drugače ne gre, Ukradenega avta ti ne najdejo zdej, prej in tudi takrat ga ne bodo GARANT. Snežinko Ne bojim se ničesar, ampak sej veš kako ...prikaži večo gre un rek, prvo so prišli po nasprotnike politike, nisem rekel NIČ, nakar so prišli po ŽI-DE nisem rekel NIČ, nakar so prišli po RO-ME nisme rekel NIČ, ko so prišli POME, ni bilo NOBENEGA VEČ DA BI KAJ REKEL.

    • Avatar vec
      vec 19:11 04.september 2018.

      ZA to se gre, zakaj pa ti ne odpreš vrata doma, pa naj vsak malo preštefna, sej tko nimaš kej sktivat, GRE SE ZA pravico DO zasebnosti, in nedotakljivosti zasebnosti. TO JE TO ZA KAJ SEM PROTI

    • Pepe007 07:16 05.september 2018.

      @vec: če te prav razumem, ti bolj zaupaš svojo zasebnost mobilnim operaterjem kot slovenski Policiji. Ker to, da se telefonu sledi samo z odredbo sodišča s tvojo zasebnostjo nima nič. Lokacija telefona v nekem sistemu je cel čas znana. Edino ...prikaži več ni znana policistom, temveč ustanovi, ki je pod bistveno nižjim nivojem nadzora.

    • Avatar vec
      vec 13:50 05.september 2018.

      o čem ti govoriš ? kako zaupanje, jest govorim o tem da ne smemo dopustit policiji skeniranje tablic random folka, to je kar jest govorim, ti di pa zdej zašel v neko drugo smer o kateri članek ne govori.

  • Avatar olor
    olor 07:46 04.september 2018.

    Naj nabavijo, naj nadzirajo, nimam nič proti.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.