Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
73343 ogledov

Popoln kaos na trgu, elektrarn ne priklapljajo več!

Komentarjev 27
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Kirka 13:06 01.junij 2021.

    Zgleda da razne agencije, javne službe in druga birokratska navlaka v Sloveniji obstajajo le zato, da državljanom čim bolj zagrenijo življenje.

  • izy 12:35 01.junij 2021.

    SODO je tabor parazitov in odpadniki kadrov, totalni nesposobneži. Če že nekaj zahtevajo kar je skoraj nemogoče dobiti, pa naj oni dobavijo ali pa gremo v skupinsko tožbo proti SODO, pa da vidimo koliko parazitkov bo "ritko" še nastavilo! Banda pokvarjena!

  • Jernej65 12:58 01.junij 2021.

    Koliko je Slovenija pomembna, se vidi v tem primeru. Če bi kakšna Nemčija zahtevala podoben dokument, bi se že vsi svetovni proizvajalci, s Kitajci vred, prilagodili novim zahtevam. Naši pametnjakoviči radi ščijejo proti vetru in mislijo, da bo veter zaradi ...prikaži več tega spremenil smer. Na koncu so samo poscani. SODO uživa v poscanih hlačah.

  • tomaz766 12:54 01.junij 2021.

    Kot prvo SODSEE mora biti skladen s sandardi in ne obratno. Nemore Slovenija zahtevati opreme specifične za slovenski trg to je enako kot da prepovejo sončene elektrarne v sloveniji. V kolikor je to namen naj to zapišejo

  • tomaz766 12:56 01.junij 2021.

    SODSEE naj uskladijo s standardi. Tekst naj skrajšajo na 2 strani kjer zapišejo standarde kateri mora ustrezati oprema .

  • popokatopetl 13:42 01.junij 2021.

    Verjetno je zadaj problem da hočejo distributerji večji kos pogače od sonca. Bo treba še baterijo v klet, mogoče še rezervni bencinski agregat za zihr in se odklopit od mreže.

  • Boštjan Herodež 17:29 01.junij 2021.

    Ne razumem kako lahko SODO izda soglasje za priklop, kjer je v soglasju jasno zapisano, da je bilo za izdajo soglasja priložena vsa potrebna dokumentacija in dokazila, ki so pogoj za izdajo soglasja? Vkolikor ob zaprosilu in vseh prilogah kaj ...prikaži več ni bilo ok bi pričakoval, da soglasje pač ne izdajo ;(

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:48 01.junij 2021.

    Ti "SODI" imajo verjetno svojega dobavitelja, ki se bo pojavil kot rešitev in si bodo razdelili kakšen milijonček.. Sicer pa je itak vprašanje koliko se ta energija še splača. Če država zmanjša ali celo ukine subvencije po KWH, se investicija ...prikaži več seveda nikoli ne povrne...Prvih deset let je bilo super, ko si drago sončno energijo pošiljal v omrežje in kuril poceni "normalni" štrom kot vsi drugi..Sedaj pa se investicija povrne v desetih letih, do tedaj pa ti itak že vse razpada in ni več rentabilno..

    • rd2dmk2 14:50 01.junij 2021.

      danes, kot je meni znano ne moreš prodajat el. energije, in zato se mi zdi čudno da na SODO ne navalijo distributerji, kajti samo oni so v izgubi. namreč lastniki fotovoltaični elektrrn podarjajo viške el. energije tem distributerjem in oni ...prikaži več sedaj pred poletjem ne dobivajo zastonj elektrike. mogoče pa ne vem vsega, je pa verjetnost da bodo potrdila v obliki energetskih izkaznic, nima nobene vrednosti, stane pa ohoho mnogo.

    • Avatar Sreten Lukić
      lluckyss 16:03 01.junij 2021.

      Popolnoma nemogoče je z lastno sončno elektrarno biti neodvisen in pri tem celo cenovno profitirati pri samooskrbi z el. energijo...To je možno le z lastno hidroelektrarno, vendar te tam "ubijejo" z zakoni in soglasji ter davki..Ostane le lastna nuklearka, vendar ...prikaži večar je bolje, da je ne prijaviš..;) .Naj bo "sušilnica za sadje", to gre skozi...

    • rd2dmk2 23:34 01.junij 2021.

      hm, ša najlažje je bit "samooskrben", torej nič vezan na omrežje. zakaj ? ker danes oz. jutri bodo vsi izdelki na baterije, torej na enosmerni tok. in tako ne boš rabil frekvenčnega regulatorja za 50 Hz. dons že skoraj vse ...prikaži več dela na enosmerni tok, oziroma na baterije, samo še TČ predelaš na 48 V, pa cvik cange v roke pa gremo rezat kable do bajte in čao elektro distributer. aja.. sam v špajzo pa en par akumulatorjov je še treba dat, če bo glih oblačno kakšen dan.

  • alen009 13:26 01.junij 2021.

    Še en razlog več, da se potencialnega investitorja zelene energije prepriča v nasprotno. takim izobraženim idiotom je potrebno še 1x čestitati. Še vedno je boljša kmečka logika od vseh diplom in ostalega sranja skupaj.

  • scharc 14:08 01.junij 2021.

    Le kaj bi slovenski "raziskovalni" novinarji brez Časnika Finance. Pozabite na "nepogrešljivo" STA, zadnje čase vse relevantne novice pridejo od Financ.

  • TistoPravo 16:44 02.junij 2021.

    Sicer pa koliko el.elektrarn je bilo že letos vzrok za požar...sigurno preveč

  • anne0 18:53 03.junij 2021.

    Zanesljiva in resna kreditna ponudba. Z veseljem vam bomo pomagali, če boste izkoristili posojila med posamezniki, če poosebljate resne. Prosimo, kontaktirajte nas: eledgefinance@gmail.com Whatsapp +33 7 58 85 09 08 prisrčno

  • TistoPravo 16:39 02.junij 2021.

    Elektrarne itaq niso skladne, po domače povedano na lastno odgovornost jih imaš na strehi kimsi jo sam plačou. In plačuješ, da ti jo prišraufajo in preluknjajo streho. Če bo vse okej, pa sam bog ve gor na strehi. Ne bit ...prikaži več naivni ljudje, tole ni biznis od katerega bi dejnasko kaj imeli. Ponovno so vas...! Leva fora, desni pa ne spustijo...že vedo zakaj ne!

  • ivan67 22:21 08.junij 2021.

    SODO,še en komunistični parazit, ki služi komunističnim načelom uničit vse kar je slovensko, sam vprašajte se kdo nam je uzakonila SODO in podobne parazite na položnice in čemu služijo??? Odgovor: je..nju raje in uničevanju privatne lastnine, vrnitev v socializem, kjer ...prikaži več so in še vedno priviligiranci uživajo v lagodnemu življenju raja pa najebE. Vse take razne sodo, svizec, nevladne organizacije, civilne inicijative, ukinit-prepovedat, njihovim voditeljem pa nacijonilazirat vse njihovo premoženje.

  • roscha 20:21 01.junij 2021.

    Pojam nimate. Tale "eko" elektrika dela samo sranje po omrežju in to je pač priročen izgovor distributerja ,da se znebi nezanesljivih virov elektrike, (tudi vetrna jaca pašejo tu zraven) ki naredijo več škode kot koristi v prenosnem omrežju. Kdor nima ...prikaži veča pojma o elektroenergetskem sestavu naj bo raje tiho.

    • samo.jst 08:49 02.junij 2021.

      hehe, a 1 "like" si si kar sam dal, al kako? legenda

    • rd2dmk2 09:28 02.junij 2021.

      hm, a si mogoče kdaj šel pogledat kakšen napajlnik recimo za tv ali pc ? a si videl kolk filtrov ima ? a misliš da ta reč nima nobenga. sicer pa, če prenesem en pc napajlnik ima 500W, kolk kW ...prikaži večW pa ima polnilna postaja za avto ? a ta nič ne svinja ? pa naj bi jutri bila za vsakim ovinkom. a bomo potem avtomobile polnili kot Fred Kremenček ? sicer pa bo sedaj lahko Edison izrinil Teslo, ker je tak vse na enosmerni tok in baterije.

  • zdrej 13:21 02.junij 2021.

    Potem pa naj SODO poskrbi za certificiranje teh naprav ali pa plača CO2 kupone v vrednosti stoječih projektov.

  • ode 21:39 01.junij 2021.

    Priklapljali bodo samo sončne elektrarne s stabilno dobavo, ki bodo morale biti zaradi tega opremljene z reflektorji, ki bodo osvetljevali panele v času neugodnega vremena.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.