Magazin
729 ogledov

Porodna kalvarija naše bralke

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • stela 16:03 09.avgust 2012.

    ".......če bi za porodnice skrbeli empatično in ljubeče....," Res bi bilo to lepše.....mogoče bi se zdravstveni delavci morali učit še igre, ker resnična empatija bi jih psihično uničila..... predstavljaj si, da se resnično vživiš v občutja pacientov in ...prikaži več to uro za uro, dan za dnem......

  • bizjak.maja 18:54 09.avgust 2012.

    Tudi sama sem mamica zlatolaske in v celoti podpiram glasno pisanje o takih neprijetnih zadevah. Le tako lahko upamo na kakšno spremembo!

  • sara 22:24 22.avgust 2012.

    že dolgo vemo kaj se dogaja v porodnišnicah.. poleg tega, o kakšni komuni govoriš? wtf

  • sara 22:27 22.avgust 2012.

    zanimivo kako vsi hvalite zdravnike in osebje, čeprav se že dolgo ve kako je v bolnišnicah.. ne rečem, da so vsi isti ampak je pa kar slabo.. skoraj vsak teden kaj pride v medije ampak dokler je z vami vse ...prikaži več ok potem se ne boste sekirali ane.. če pa že nekdo pove svojo izkušnjo pa jih potlačite.. mislim, da je ta ženska pogumna, glede na to kaj je morala doživeti in nam je zaupala svojo zgodbo..

  • dd 15:21 09.avgust 2012.

    Na žalost se obnašajo zdravniki enako grdo in ignoranstko do vseh bolnikov. Mene bi skoraj v grob spravili, če si ne bi pomagala sama in odkrila pravo diagnozo.

  • stela 16:15 09.avgust 2012.

    Še tole: če se boš odločila še za enega otoka ti od srca želim naraven in maximalno enostaven porod.....ne rečem, da je neboleč, ampak vsaj hitro mine:)

  • Tona Melona 16:19 09.avgust 2012.

    manjkajoči del:Kakorkoli, želim vam in vašim veliko zdravja in sreče. lp

  • Nena 23:34 10.avgust 2012.

    Bralka H. več kot očitno bo treba osvestiti tudi paciente, ne le porodno stroko, preden se bo v naši ljubi državi kaj obrnilo na bolje. Jaz sem pri svojem delu vedno znova presenečena, kako zelo so Slovenke neinformirane in prestrašene, ...prikaži več zato se jim zdi medikaliziran porod najbolj varen. Vseh tveganj, ki spadajo k pretiranemu poseganju v porod, se sploh ne zavedajo. Želim ti, da bi naslednji porod potekal brez zapletov in čim bolj naravno.

  • Tona Melona 16:17 09.avgust 2012.

    Če želiš roditi v slovenski porodnišnici, se nimaš ne vem kako zmišljevati kaj in kako sploh pa z rizično nosečnostjo ne. Če bi bilo pač tako, bi pa šli v Ameriko in rodili tam v njihovi komuni, ali pa našli ...prikaži več drugačno pot, da bi bilo po vaše. Zame osebno je tole egoistično do konca. Ne samo do otroka, ampak tudi do drugih porodnic, ki so bile istočasno z vami v porodnišnici in do bralk, ki zaradi takega prispevka zgubljajo zaupanje v slovenke porodničarje in babištvo. Če ste sami zdravnica (predvsem ginekologinja ali porodničarka) ali pa babica, potem lahko kritično sodite, kaj naj bi bilo narobe, in kakšno znanje le-ti premorejo. Že samo dejstvo, da se obračate po razlago v Ameriko, ki ima enega najslabših zdravstvenih sistemov, pove dovolj. Naslednjič raje rodite v tujini, če doma za vas ni dovolj dobro. Na vašem mestu bi bila nadvse srečna, da se je dobro izteklo, ne zaplet ampak že Rh inkompatibilnost ... ampak ne, osebno nezadovoljstve je potrebno prenesti na splet.Kako

  • nina.strancar 17:08 09.avgust 2012.

    Se strinjam s TonoMelono... Lani sem rodila 4210g težko in 55cm veliko punčko, v 2urah...pri tem nisem bila niti prerezana niti šivana... babice v Postonjski porodnišnici ne morem prehvaliti, z zdravnikom oz ginekologom takorekoč nisem imela stika. Nisem prejela nobenega ...prikaži več protibolečinskega sredstva... ne razumem, kako lahko narediš porodni načrt in potem v vseh tistih bolečinah misliš nanj in celo zahtevaš, da ga nekdo izvede... ne vem no, mislim, da je otrok in njegovo stanje na prvem mestu... in jaz bi to sprejela, pa če bi me morali zadrogirati ali pa rezati v živo. Briga me za lastna načela in prepričanja, če je na kocki življenje otroka... OK, strinjam se, da so zdravniki oz bolje rečeno zdravniško osebje hladni...ampak tako pač je.. Sploh pa je slabo postavljet v ospredje Ameriko, kjer porodnico nafilajo z epiduralno, če samo malo zastoka... knjiga je eno, realnost drugo...to je pač potrbno sprejeti... če po naravni poti ne gre pač ne gre...telesu ne moremo ukazovati. Na tvojem me

  • Alex Kocijancic 19:05 09.avgust 2012.

    joj kakšna bedarija.. boga revica ker so otročička prijele hladne roke.. kok epsko napihnjena zgodba. in očitno že niso tako nesposobni če so te rešil in si prezivela... mal manj samosmiljenja. vsak dan rodi tam ogromno žensk in egoistično je ...prikaži več od tebe da pričakuješ da bodo sedaj pa s tabo delali drugače in celo v rokavicah. pri takšnem številu si žal še ena.. drugič pa v zasebno ambulanto če bi rada drugačen odnos.. ne more se nekdo ukvarjat s tabo 24/7 pri takšnem številu porodnic.

  • sara 22:22 22.avgust 2012.

    alex, samo malo, kako si sploh upaš kaj takega napisat.. 1. upam, da nikoli ne boš imel punce ali žene s tako izkušnjo 2. v zdravstvu se dela z ljudmi in ne s stvarmiškoda besed za take, kot si ti..

  • Servis Oma 20:19 24.september 2012.

    ...Naj bo Vaša izkušnja bolj pozitivna od napisane ali moje..:)Naša babica Marjeta ve.., kdo je Ina May Gaskin in kakšen je položaj occiput posterior, kot tudi.., kako v tem primeru ukrepati..., saj nenehno nadgrajuje svoje številne izkušnje iz porodnih ...prikaži več sob, tako v tujini, kot v Sloveniji...Vas zanima?...Vse o tem in še čem...na Predporodnih Igrarijah..♥

  • dd 12:55 10.avgust 2012.

    Zdravniki so "najboljši in super", takrat ko se jih ne rabi. Ko pa se zboli ali ima težave, se takoj odkrije njihova beda in nesposobnost.

  • nina.strancar 17:10 09.avgust 2012.

    na tvojem mestu bi bila vesela, da se je vse srečno končalo tako zate kot za hčerko... naslednič pa ne komplicirat s knjigami ampak samo poslušati svoje telo (pa tudi zdravniško osebje) in bo porod ostal v lepem spominu, tako kot meni.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.