Zdravje /zdravje/prehrana
27171 ogledov

Pozor, v tem živilu preveč cianovodikove kisline

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mirror 13:46 17.oktober 2017.

    Spominjam se, da smo otroci vedno jedli marelična jedrca.

    • Pepe007 09:57 18.oktober 2017.

      Jaz tudi. Verjetno sem že mrtev, pa tega še nisem ugotovil.

  • smejka 21:19 21.oktober 2017.

    Če ni BIO je pa EKO....oporečno

  • satir 12:24 17.oktober 2017.

    Jedrca so namenjena razmnoževanju rastline in so samo in edino zaradi tega zaščitena s strupi in toksini, zato da jih ne bi jedli. Za razliko od sadja, ki spodbuja prehranjevanje z njim edino in samo zaradi tega da bomo nekje ...prikaži več v naravi izločili ostanke in seveda z njimi pognojena semena ki jih nismo prebavili. Tako je stvar uredila narava. mi pa smo skregani s pametjo in jemo v glavnem semena (vključno z vsemi žiti) in seveda živali. Posledično se skozi evolucijo življenjska doba krajša.

    • Avatar Kimberley-Echo
      Kimberley-Echo 12:46 17.oktober 2017.

      Gotovo je nekaj na tem, vendar pa vam znajo to zameriti vegetarijanci. Marelična jedrca vsebujejo veliko vitamina B17 in predvidevam, da veste kako zelo je ta vitamin potreben pri napr. bolnikih, ki imajo raka.

  • Tine123 20:31 17.oktober 2017.

    Eko a.......

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.