Avto
1661 ogledov

Pravilna drža rok na volanu je zgolj ena

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Lavdan 14:09 01.december 2015.

    Formula ena ima tako direkten volan da ne rabi celega obroča in niti ne more držati volana drugače ker ima gumbe za prestave zraven, Raly vozniki veliko vozijo z eno roko, ker z drugo menjajo brzine. Tako kot sedi tip ...prikaži večp na sliki lahko voziš po mestu, a če misliš voziti tisoč kilometrov ali več se ne boš več zravnal.

  • Pepe007 11:36 01.december 2015.

    Nekoč so nas učili 10 do 2 in zato ni čudno, da je drža večine voznikov napačna.

  • Presvetli 12:19 01.december 2015.

    10 let sedaj so non stop bombandirali z položajem 10 do 2 sedaj pa spet 15 do 3.Ali se lahko vi najprej dogovorite in nam potem te vaše vrhunske analize obrazložite,ne pa,da je eno leto tako drugo pa spet drugače!Ne ...prikaži več pomaga ti niti držanje rok na pol 12,če si totalni antivoznik in če sediš popolnoma naprej in si pritrjen na volan.Teh se bojte,ker ne vidijo nič okoli sebe!

  • tecumseh_1975 12:22 01.december 2015.

    ja no, res je to največji problem, zardi katerega je na slovenskih cestah toliko pacačev in posledično sranja.

  • samsvojmojster 13:09 01.december 2015.

    Pejt mal na trening varne vožnje na Vransko, al pa v Logatec .. pa ti bo jasno... zakaj tko volan in zakaj sedež bolj naprej, kot pa nazaj..... Dokler pa ne vidiš, kako lažje odreagiraš s pravilnim položajem... pa ne ...prikaži več bodi pameten.... Nisem to jaz rekel ... ampak sem probal... pa mi je zdaj jasno zakaj...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:16 01.december 2015.

    " da napaka najverjetneje izvira iz šol voženj, saj da tam pravilni drži in razlagi, k čemu pripomore, dajejo premalo poudarka."Če imaš slabga inštruktorja ki ni predan svojemu delu potem vsekakor. Jz sem mel dobrga pa me je v ...prikaži več nulo naučil. Če recimo nism dlje časa v ogledalo pogledal je takoj opazu pa me na to opozoru. Če sm mel roke mal previsok na volanu mi je tud rekel, če sm pretrdo držal volan mi je tud omenil naj bom za odtenek bolj nežen ampak vseen odločen, naj ne mečkam pri prehitevanju ipd.

  • vzev 13:46 01.december 2015.

    Sem bil na varni vožnji na Vranskem in ti povem, da pri takšnem sedežu ne morem pripeljati niti 10km, ker bi se počutil kot, da bi me povozil vlak. Jaz sem si sedež prestavil že med varno vožnjo nazaj, kot ...prikaži več ga imam ponavadi, pa sem brez težav zvozil vse vaje.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:44 01.december 2015.

    Pri men je blo isto. enkrat je snežil enkrat je lil ko iz škafa, pač ni da ni. Nikol ni zarad vremena ura odpadla. Takim k zarad tega odpovejo uro bi bilo treba pa licence odvzet. To je neresno. Če ...prikaži veče si inštruktor sam ne zaupa dost da bo poskrbel za varnost če je treba ja kako more bit pa potem šele kandidata strah da ga taka nesigurna oseba uči vozt. Narobe svet.Jz se še dons ne jezim na poledico, sneg, dež ker enostavno prilagodim vožnjo pa je. Poznam pa ogromno voznikov ki jamrajo in so slabe volje. Če greš s takim slabšalnim odnosom do cestnih razmer vozt potem hitro narediš napako.

  • Žurnalček 18:39 02.december 2015.

    Seru li ga seru. Dirkači nimajo kaj govorit , kajti os. avtomobili niso dirkalni in nimajo takšnih teh. rešitev , kot dirkalni. Ko so bili volani brez serva , jih je res bilo potrebno tako držati , danes pa ne ...prikaži veče več , kajti vsi imajo servo. Če kamionski volan ni potrebno tako držati , zakaj bi moral osebni ? Z molzenjem volana , ne boste preprečili nobene nesreče , ampak samo z predprijemanjem , kar pomeni , da že prej pred ovinkom volan poprimete tako visoko , da ko že obrnete volan v smer ovinka , pridete z roko na 4 ali 8 . Nazaj pa samoo z drsenjem . Na ravni cesti pa držite volan tako kot vam je najbolj ugodno.

  • vzev 13:33 01.december 2015.

    Naše avtošole so tako ali tako narejene tako, da se čim več ljudi spravi skozi, ne pa da se pridobi znanje. Samo poglejte si npr. ko je sneg na cesti. Skoraj, da ne vidiš, da bi bila na cesti kakšna ...prikaži več avto šola. Se prav spomnim, kako so vsem mojim sošolcem odpadale ure vožnje, ko je bil sneg. Moj inštruktor pa je kljub temu imel še naprej vožnje. Ko sem mu takrat to tudi omenil je bila njegova izjava "Po alsfaltu boš pa ja znal vozi. Veš, da je treba tole izkoristit." In me je v največjem sneženju pošiljal na stranske ceste in mi razlagal kaj naj pazim, kaj delam narobe...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.