Avto
3348 ogledov

Predlog ministra: Kolesa naj imajo registrske tablice

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 08:07 01.september 2022.

    Kolesa so tablice že imela. So pa bila kolesa takrat drugačna. Registracija koles ima zadaj marsikaj negativnega in tudi kako pozitivno stvar. Denimo nekaj več upanja, da se najde ukradeno kolo. Sedaj je to praktično nemogoče, zato tudi zavarovanj proti ...prikaži več kraji praviloma ni.

  • Avatar Delavec93
    Delavec93 08:16 01.september 2022.

    Registracijo za kolesa že imajo v Švici in zadeva precej lepo deluje, celo tako dobro, da lahko v centru Zurich-a parkiraš nezavarovano kolo, in te kolo celo pričaka na svojem mestu, kar bi bil v Ljubljani čudež. V Švici se ...prikaži več na kolo prilepi nalepka, ki deluje kot registrska številka in ni potrebe po dejanski registrski tablici.

  • sandi76 09:52 01.september 2022.

    Ne samo kolesa, tudi e-skiroji in podobne stvari, ki letijo več kot 25km/h. Če se morajo razni frčoti kot so flexerji, pony expresi in podobna kolesa s pomožnim motorjem registrirati, plačati tehnične preglede in zavarovanja, potem naj isto velja tudi ...prikaži več za ostala vozila, ki presegajo to hitrost !

    • tlacan 10:45 01.september 2022.

      Bojo kolesarju pregledali. če je motor originalen ali predelan? Kako bojo testirali največjo hitrost kolesa?

  • tlacan 10:54 01.september 2022.

    Tako; Zanimiva debata okoli tablic in iz-sledljivosti kolesarjev, ki so povzročili nesrečo. Sam sem "gorski kolesar" a pogosto vozim tudi po kolesarskih stezah in res opažam prekoračitve hitrosti. Tudi povračilo škode, ko povzročiš nesrečo bi bilo lažje z ustreznim zavarovanjem. ...prikaži več Bi pa uvedel obvezno kamero, ki snema voznike, ko prehitevajo kolesarje in uvedbo "drakonskih" kazni za take ki ne upoštevajo varnostne razdalje pri prehitevanju.

    • tlacan 11:01 01.september 2022.

      Nadaljujem: Koliko krat mi je avto pa tudi kamion peljal centimeter od ročke. Na cesti vozim po črti, ki označuje rob vozišča, če ni možno voziti na zunanji strani črte čeprav kolesarjem pripada 1m vozišča. Bolj se umikaš na rob, ...prikaži več bolj te porivajo v grmovje ali zid. Tako bi predlagal, da se oblikuje tablico s kamero za nadzor nevarnih voznikov in boste presenečeni koliko jih je.

  • Boschtjan Zupanchich 08:09 01.september 2022.

    Paraziti samo iščejo načine kako pokrasti denar za njihovo Nedelo !!! ! !!!

  • Avatar pantani
    pantani 07:11 01.september 2022.

    Butale. In kam boš gorsko ali cestno kolo montiral tablice?!!! Butalci na kvadrat!!!

    • PaPajapopi 08:00 01.september 2022.

      Mislim, da so včasih kolesa že imela tablice, registracijo. Kam bodo montirali tablice sploh ni problem, ker prostora je dovolj, spredaj in zadaj.

    • Avatar Leon
      Leon 09:07 01.september 2022.

      pantani ....Kdor nečesa ne želi opraviti bo poiskal tisoč in en razlog ,da tega ne stori in nasprotno niti enega kako bi zadevo opravil . Nadzor nad vožnjo s kolesi in ostalimi prevoznimi sredstvi po pločniku so nevarni jin ih ...prikaži več bi bilo NUJNO NADZIRATI IN SANKCIONIRATI potem bi bil svet lepši ...na Sončni strani Alp.

    • oneh 10:06 01.september 2022.

      Podobno logiko kot za kolesa bi potemtakem morali uporabiti tudi invalidske vozičke in nenazadnje tudi pešce. Nekateri pešci hodijo po pločnikih in bulijo v zaslone svojih telefonov. Mimogrede se lahko zaleti vate in te zbije na cestišče, kjer te nato ...prikaži več povozi tovornjak. Torej, vsakdo kateri se bo premikal po javni površini more imeti registrsko tablico. Ker nekateri že slabše vidimo, naj bo dimenzij vsaj 0,5 x1 m, da bom registracijo lahko prebral in prijavil tistega pešca, kateri me ogroža.

    • Avatar Leon
      Leon 11:04 01.september 2022.

      oneh...predvsem zate in tebi podobnim ,ki zadeve ne želite razumeti ker vam je nekdo tako zapovedal .

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.