Avto /avto/avto-nasveti
54914 ogledov

Vozite na prenizkih vrtljajih? Pozor!

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • edvard 14:24 28.avgust 2020.

    Vrli novinarji ne bodite prepametni, verjetno ste šlišali kdaj za navor motorja, vsak motor ima območje največjega navora, in smiselno je voziti v tem območju, ne pa posploševati te nizke vrtljaje za vse motorje enako. Dizel motorji in turbo bencinski ...prikaži več motorji se vozijo sigurno z nižjimi vrtljaji kot pa navadni bencinski atmosferski motorji. Vsak lastnik avtomobila si naj najprej ogleda tehnične podatke o svojem avtomobilu, in šele potem naj vozi po napotkih proizvajalca, ne pa po vaših.

  • Neprilagojen 09:11 28.avgust 2020.

    Jaz večina vozim v nizkih vrtljajih, pa nimam težav. Od novega imam Renault Laguno 1.8 bencinar. Trenutno ima 380k km, pa mi še vedno dobro služi. Je pa res, da vsaj 1x na mesec, pa avto za nekaj menut vrtim ...prikaži več na visokih obratih.

    • Snežinko 09:30 28.avgust 2020.

      Odvisno od tega, kolikokrat od avta pri teh nizkih obratih zahtevaš, da pospeši na polno? Če skoraj nikoli potem sploh ni panike. Kot pravi članek ni težava vožnja pri nizkih obratih ampak pospeševanje pri teh...pri tako nizkih obratih motor nima ...prikaži več moči, zato se pretirano trudi, posledica pa je obraba. Avtomatski menjalniki v takih primerih sami takoj prestavijo eno ali dve gor, ravno tako bi morali narediti lastniki ročnih menjalnikov.

  • TistoPravo 10:27 28.avgust 2020.

    Življenska doba se šteje v letih. Imamo na trgu pa tudi agregate, ki ne dočakajo v pričakovanih lastnostih niti enega leta. Jst bi rekel, da je fa podalpski svet kat zahteven za materiale. A če se človek malo ozte tudi ...prikaži več v druge predele sveta, je povsod čisto vse bolj ali manj minljivo...pokvarljivo

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.