Magazin /magazin/lepota-telo
183 ogledov

Presenetljivi razlogi za napad migrene

Komentarjev 2
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Lunca 12:08 21.november 2015.

    Ko je enkrat hud glavobol že prisoten, ga je seveda zelo težko pozdraviti z razgibavanjem ali pitjem vode, pa vendarle sta ta dva načina najbolj učinkovita v preprečevanju glavobolov. Veliko ljudi bi si tudi naredilo manjšo škodo, ko bi namesto ...prikaži več aspirina vzeli odvajalo, hehe. Če verjamete ali ne, jaz v začetni fazi glavobola zlezem na svoje sobno kolo in ga krepko do intenzivnega znojenja poganjam 10 km. Pomaga, samo vode tudi ne smete piti zraven. Preden sem to spoznala, me je večkrat bolela glava in nisem zdržala brez vsaj dveh aspirinov na mesec. Je že kar nekaj let, kar sem ga nazadnje popila. In nikar ne pijte paracetomola pri temperaturi (tudi ta sproži glavobol), ki je samo naravni obrambni učinek našega telesa na viruse in bakterije, ki vdrejo in ga ogrožajo.

  • Lunca 11:54 21.november 2015.

    Osnovni razlog za glavobol je neke vrste zakisanost ali zastrupitev organizma. Najpogostejši vzrok, ki se ga običajno najtežje zavemo, je upočasnjena prebava oz. upočasnjena presnova, zaradi katere se odpadne snovi počasneje izločajo iz telesa, koristne in zdravilne pa počasneje prihajajo ...prikaži več v obtok. Potem so tukaj še odtegnitveni efekti odvisnikov od snovi kot so droge, alkohol, tobak, kava..., ko telo zahteva strupe, na katere smo ga navadili in spet sproži glavobol. Seveda nam je z glavobolom težje prenašati hrup, svetlobo, težko se je tudi gibati...Kljub vsemu se mi zdi, da je migrena ena izmišljena zadeva, na katero se lahko izgovarjamo, da nam ni treba priznati pravih vzrokov. Itak, da začne boleti glava, če predolgo poležavaš in s tem zadržuješ preveč strupov v sebi. Človek je ustvarjen za gibanje.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.