Slovenija
297 ogledov

Preveč izobraženi za razpis

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mitja_i 15:39 03.marec 2014.

    Biblioblog

  • mitja_i 15:40 03.marec 2014.

    www.biblioblog.si

  • manch 13:57 03.marec 2014.

    Hja, minili so časi, ko si študiral nek kvazi program in dobil službo v JS. Konec je s tem. Vsi bi "nekaj" lahkega študirali na smereh mešanja megle, potem bi pa radi službo s visoko plačo. Denarja NI VEČ, ...prikaži večEČ, slišite?! Bo treba iti DELAT - če sploh kaj ZNATE delat? Z dvema levima rokama sicer ne znate!

  • manch 13:57 03.marec 2014.

    Hja, minili so časi, ko si študiral nek kvazi program in dobil službo v JS. Konec je s tem. Vsi bi "nekaj" lahkega študirali na smereh mešanja megle, potem bi pa radi službo s visoko plačo. Denarja NI VEČ, ...prikaži večEČ, slišite?! Bo treba iti DELAT - če sploh kaj ZNATE delat? Z dvema levima rokama sicer ne znate!

  • Maxximus 14:51 03.marec 2014.

    Se strinjam manch...sami "naštudiranci" so nam zrasli...Delaaaat bo treba začet in zavihat rokavčkeeee...:) Al pa za trebuhom za kruhom...Avstralija vas čaka ;)

  • manch 15:17 03.marec 2014.

    Ja, tiste, ki kaj znajo. Diplomiranih BIBLIOTEKARJEV pač ne.... ;)

  • Petra80 17:04 03.marec 2014.

    Prijavite se na razpis katere izmed osnovnih šol, kjer knjižnice vodijo vzgojitelji in študenti razrednega pouka. Brez diplome. Ampak vezami.

  • vicko 06:41 05.marec 2014.

    Manch in Maximus, vidva pa ne znata prav dobro brati, kaj? Če nimata pojma o stvari, ki jo komentirata, je raje ne komentirajta, saj iz sebe delata bedaka. Če mislita, da je bibliotekarstvo sedenje za pultom za izposojo se raje ...prikaži več ne smešita...Lepo piše, da bi diplomirani bibliotekarji radi delali, celo za manjšo plačo, kot pritiče njihovi izobrazbi, pa na njihova mesta raje zaposlujejo kader, ki o tej stroki nima pojma. Veliko se govori o tem, da naj bi zaposlovali celo frizerje, turistične tehnike... S srednješolsko izobrazbo, medtem ko je strokovno usposobljen kader na cesti. Razlog je v tem, da želijo pred uvedbo zakona, ki bi to vsaj malo omejil, zaposliti čim več kadra, ki ga ne bi bilo treba veliko plačati. S tem zelo hitijo. Marsikdo bi se morda v duhu varčevanja s tem celo strinjal. Ampak neizobražen kader se potem množično in dolgotrajno dodatno izobražuje (na stroške davkoplačevalcev seveda!!!), da dobi vsaj delček znanja, ki je potreben pri tovrstnem de

  • jan90 13:46 05.marec 2014.

    http://www.mladina.si/52694/knjiznica-v-druzinskem-krogu/Najbolje, da je kar vse lepo po domače, o strokovnosti pa ne duha ne sluha. To je žal marsikje podoba današnje Slovenije. Zakaj bi bibliotekarji bežali v AU, saj bi lahko tukaj prispevali k razvoju knjižnic, ki se ...prikaži več prav v teh časih soočajo s številnimi izzivi. Prav izobražen kader iz tega področja bi lahko te izzive uspešno premagoval. Pa še en predlog...tisti, ki končajo 1. bolonjsko st. naj se zaposlujejo kot knjižničarji, tisti s VII. st. pa kot bibliotekarji. Tako bi se zaposlovanje uskladilo z izobraževalnim sistemom, ki je pri nas že nekaj let v veljavi. Rešilo bi se tudi vprašanje strokovnosti, ki jo je med ljudmi, ki so se sami odločili za ta poklic in se zanj izobraževali, gotovo več kot med ostalimi kadri, obenem pa to pomeni tudi, da knjižnicam ne bi bilo potrebno kadra dodatno izobraževati. Tako bi prihranili dobršen del sredstev, ki so dandanes več kot dobrodošla. Seveda, če bi bil za to interes...

  • vicko 06:42 05.marec 2014.

    lu - se pravi, da je sposoben delati kaj drugega, kot le sedeti in debelo gledati. Kader, ki vse to znanje že ima in je sposoben takoj začeti samostojno delati pa je na cesti. Gre za popolnoma stran vržen denar, ...prikaži več ter zavestno ustvarjanje nezaposlenih na enem področju ter deficita delovne sile na drugih področjih...Nemoralno, potratno, nepravično... Nezakonito? To pa (še) ne popolnoma, je pa močno v sivi coni.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.