Svet
21 ogledov

"Pri meni ni hrane za vas, ker ste Srbi"

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • janezu1976 10:34 31.julij 2012.

    http://www.glassrpske.com/novosti/region/Beranci-demolirali-restoran-Kadmi/lat/87364.html

  • recesija 11:12 31.julij 2012.

    Pravilno, da so mu razturali restavracijo. Še njega bi mogli. Hrvati so isti. Sovražijo vse, kar ni hrvaško.

  • maddog 13:56 31.julij 2012.

    sigurn je biu hrvat

  • Dongjang 14:03 31.julij 2012.

    Bravo - tako se dela. Ne pa tako kot pri nas v Sloveniji ko ujčkamo vse kar je južno od Kolpe, pol mamo pa probleme s PS

  • 1111 15:15 31.julij 2012.

    Idiot!

  • Lavdan 16:53 31.julij 2012.

    Ko se hranimo po kitajskih, tajskih, mehiških, grških, vietnamskih, argentinskih in ne vem še kakšnih restavracijah je pa vse vredu. Dejstvo je, da ima vsak tujec pravico do svojega jezika in svoje identitete, pa če nam je to všeč ali ne.

  • Fertel 13:19 31.julij 2012.

    Črnogorce moramo tudi razumeti. Po koncu 1. svetovne vojne so srbi zasedli Črno goro, hoteli so ubiti njihovega kralja, ki je zbežal. Črna gora je izgubila državnost in bila od takrat del Kraljevine Srbije. Po II. vojni smo lahko videli, ...prikaži več kako so jih imeli Srbi za brate, dejansko so jim pa pred tem vzeli vso samostojnost. Vsak razumen Črnogorec bi bil nacionalist.Sicer pa - Velika Srbija v okviru Jugoslavije ni uspela. Krivi so Srbi sami. Imeli so se vedno za več vredni narod oz. celo za božji narod, kar je vsake toliko časa vsak lahko zasledil v medijih. Že majhne otroke so tako vzgajali. Sam sem to doživel v letih 1981 in 1982 na Kosovu, ko so me prepričevali, da Albanec ni človek, ampak samo Šiptar, ko so jih pretepali in zganjali nasilje nad njimi. Takrat se je zame končalo bratstvo in enotnost. Žal sem jih hudo zasovražil in od tedaj smatram, da so Srbi na Balkanu kot bolezen kuga. Šele ko se bodo ozdravili svoje večvrednosti, bo na Balkanu boljše.

  • mirko 15:59 31.julij 2012.

    Aha, ti je stopil na žulj. Poglej, tudi moj daljni rod je iz Srbije. To potrjuje tudi moje ime. ampak dam delno vseeno prav Dongjangu. Razumem da bi se dejansko morali ljudje deliti samo na tiste dobre in manj dobre ...prikaži veče ljudi, vendar se ne morem izognit kritikam priseljencem v Slovenijo, ker se nočejo niti potrudit, da bi se vsaj malo kulturno socializirali z slovenskim narodom, najbolj na jezikovnem področju. Dogaja se ravno nasprotno, vsaj kar se tiče v Ljubljani. Neslovenska manjšina dobesedno vsiljuje na zelo zahrbten način svojo lastno kulturo. Samo zamisli si kaj bi se zgodilo sredi Beograda, če bi se skupina Slovencev živečih v Beogradu zelo glasno vsakodnevno pogovarjali v slovenskem jeziku. Ti bi verjetno rekel "Nič". Ampak teorija je eno, praksa je nekaj popolnoma nekaj drugega. Danes se lahko sredi Ljubljane na tromostovju naučiš Srbohrvaškega jezika. To je dejstvo.

  • mirko 16:14 31.julij 2012.

    Socializacija na jezikovnem področju priseljencev je na čisti nuli. Še slabše, zaradi ignorance priseljencev do uporabe slovenskega jezika, kot edinega uradnega jezika v Sloveniji, se spreminja kultura slovenskega naroda. Še pred desetljetjem sem lahko slišal narodno slovensko muziko sredi Ljubljane, ...prikaži več danes so to le še spomini. Slišim pa lahko namesto slovenske, srbsko narodno muziko.

  • mirko 16:07 31.julij 2012.

    Žalostno je da danes v Ljubljani pred obličjem Prešernovega kipa slišimo v pogovoru vsakodnevno več srbohrvaškega jezika, kot pa slovenskega. Pa ne zaradi turistov iz bivše Jugoslavije , ampak od več desetletja tu živečih priseljencev iz juga. Če bi se ...prikaži večbi se Prešern vrnil iz onostranstva na Tromostovje, bi od razočaranja skočil v Ljubljanico. Sram vas je lahko tiste pristne slovence, ki živite v Ljubljani, da dopuščate, da se vaš lastni jezik in kultura potujčuje.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.