Svet
21 ogledov

"Pri meni ni hrane za vas, ker ste Srbi"

Milo Kadija, lastnik restavracije Kadmi v Črni gori, je iz svoje restavracije napodil žensko s petimi otroki, z obrazložitvijo, da za njih v restavraciji ni hrane, saj je vse črnogorsko.

Mati petih otrok je skupaj z družino in redovnico želela potešiti lakoto v restavraciji, ki so jo med drugim oglaševali tudi na televiziji, piše dnevni.hr.

Ko so vstopili, jim je prijazna kuharica povedala, da bodo morali na hrano malce počakati. Kmalu pa se je pri njih pojavil moški, ki je redovnico vprašal, ali dela za srbsko cerkev. Ko je pritrdila, ji je rekel: "Za vas tukaj ni hrane, tukaj je vse črnogorsko."

"Recite, da sem nacionalist"

Internetni portal vijesti.me je stopil v kontakt z lastnikom lokala, ki je potrdil, da je goste vrgel iz restavracije. "Napišite, da sem črnogorski nacionalist in da Srbi ne morejo jesti pri meni," je dejal Kadija.

Komentarjev 10
  • Lavdan 16:53 31.julij 2012.

    Ko se hranimo po kitajskih, tajskih, mehiških, grških, vietnamskih, argentinskih in ne vem še kakšnih restavracijah je pa vse vredu. Dejstvo je, da ima vsak tujec pravico do svojega jezika in svoje identitete, pa če nam je to všeč ali ne.

  • mirko 16:14 31.julij 2012.

    Socializacija na jezikovnem področju priseljencev je na čisti nuli. Še slabše, zaradi ignorance priseljencev do uporabe slovenskega jezika, kot edinega uradnega jezika v Sloveniji, se spreminja kultura slovenskega naroda. Še pred desetljetjem sem lahko slišal narodno slovensko muziko sredi Ljubljane, ...prikaži več danes so to le še spomini. Slišim pa lahko namesto slovenske, srbsko narodno muziko.

  • mirko 16:07 31.julij 2012.

    Žalostno je da danes v Ljubljani pred obličjem Prešernovega kipa slišimo v pogovoru vsakodnevno več srbohrvaškega jezika, kot pa slovenskega. Pa ne zaradi turistov iz bivše Jugoslavije , ampak od več desetletja tu živečih priseljencev iz juga. Če bi se ...prikaži večbi se Prešern vrnil iz onostranstva na Tromostovje, bi od razočaranja skočil v Ljubljanico. Sram vas je lahko tiste pristne slovence, ki živite v Ljubljani, da dopuščate, da se vaš lastni jezik in kultura potujčuje.