Avto
409 ogledov

Prijavite “norce” za volanom

Komentarjev 22
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • allstarr111 09:07 08.oktober 2012.

    Halo, pred mesecem-dvema ko je jankoviĆ vozil objestno po avtocesti je ta ista policija rekla da za ukrepanje slika ali filmček ni dovolj, sedaj pa pravijo da naj prijavimo objestno vožnjo ? Pa koga vi jebete ?

  • Bozidar.Frelih 09:07 08.oktober 2012.

    Zelo slab, najmanj pa zelo površen članek. Da ne omenim da z objavo slike/registrske tablice kršite zakon o varstvu osebnih podatkov. Glede tega "špecanja" je cel kup pravnih dilem pa še kaj drugega. No dobro, pa stvar raziščite do konca ...prikaži več in napišite spodoben članek. Naprimer tudi o tem, ali so v Sloveniji v avtu dovoljene takoimenovane "blackbox" kamere. Pa kakšno pravno mnenje ki drži vodo.

  • bobr 09:23 08.oktober 2012.

    ti si pa res bedanc, od kdaj je pa reg. oznaka osebni podateksi me pa nasmejal :):)

  • Manu 13:20 08.oktober 2012.

    Jozek, ti si pa malo falil, objestna vožnja in sama prekoračitev hitrosti ne gre v celoti skupaj, za hitrost rabiš radar, napravo, ki bi tega Jankovića izmerila, tako da se ne razburjaj brez podlage, zadevo očitno ne razumeš prav.

  • allstarr111 13:44 08.oktober 2012.

    A za objestno vožnjo bo pa zadost da te nekdo prijavi ? Povej reg oznako, model in barvo vozila, pa te grem prijavit da si objestno vozil, da ti malo spraznimo denarnico, pač bolje da ti prispevaš ko se strinjaš ...prikaži več s tako proceduro :)

  • Izudin 13:48 08.oktober 2012.

    Vsaka čast, fant obvlada, mislim, ročna pa to :))

  • Manu 15:06 08.oktober 2012.

    Glej, spet ne razumeš, ne da se s tem strinjam, ampak ti tolmačim zakon, tako je zapisano. Objestna vožnja je lahko že kaznivo dejanje, to se da prijaviti, tiste podatke, katere si navedel posreduješ, pa še to je vprašanje če ...prikaži več bo na sodišču kaznovan.Pa še to, ne rabiš biti nastrojen in tako komentirati tisto kar ti napišem. Lep pozdrav.

  • Lavdan 21:13 08.oktober 2012.

    Vsak naj pomete pred svojim pragom in gleda, da sam ne bo vozil objestno. Z ovajanjem drugih ne bomo prišli nikamor. Namesto, da bi si pomagali med sabo se bomo še bolj sprli kot smo že. Za take stvari imamo ...prikaži večmo v državi plačane službe, ki naj svoje delo pošteno opravijo.

  • Presvetli 17:57 09.oktober 2012.

    Pa daj ne bulazni,pa saj ni bila samo prehitra vožnja tukaj problem ali si slep ali pa si sam Jankovič kateri pišeš v svojo korist.Daj ne hčij proti vetru,ker imaš rumene noge ŽE!

  • zdrej 10:06 08.oktober 2012.

    Nekako imam občutek, da spadaš v to kategorijo, ki ogroža druge udeležence v prometu.black box kamere so dobra zadeva, ker lahko dokazuješ svojo nedolžnost. Če voziš po pravilih, ne zamujaš ničesar in ničesar se ne rabiš bati, drugače pa ...prikaži več je odziv, kot je tvoj nekako logičen. Pravila (CPP) pa niso zato da se kršijo, ampak zato, da hitro in varno prideš iz točke A v točko B.

  • mirko 10:21 08.oktober 2012.

    S skupnimi močmi smo tako v preteklosti nemalo takšnih voznikov tudi izsledili in zoper njih ukrepali,” dodaja, a opozarja, da policija potrebuje priče, če sama neposredno ne ugotovi prekrška................................................Torej že na podlagi prič lahko policija kaznuje. Ampak to ...prikaži večo lahko kaznuje le navadne smrtnike, do čim gospoda Jankoviča pa ne, kjer niso bile le priče ampak tudi posnetek za prehitro vožnjo. Izgovor policije je bil, da ne morejo kaznovat na podlagi nekega amaterskega posnetka. A druge ljudi pa lahko kaznujejo samo na podlagi prič ?!!!

  • Manu 13:16 08.oktober 2012.

    Dej ne klobasaj s tem Jankovićem, za očitanje prekoračitve hitrosti dejansko potrebuješ napravo za meritve hitrosti, pa še takrat, ko je vse uradno izmerjeno, se izmotavajo pri sodnikih z odvetniki, z raznimi izgovori itd. Za druge prekrške, kjer za dokazovanje ...prikaži več ne potrebuješ naprav, sploh če je kaj takega, da tega ni ugotovil policist, pa seveda potrebuješ pričo, ki bo ugotovljeno zagovarjala, na sodišču, seveda ker se taki objestneži nato pritožujejo čez kazni, ugovarjajo, iščejo luknje, ipd. Moraš vedeti, da take stvari niso kar tako kot si ti predstavljaš.

  • Sebastjan Kroflič 15:24 08.oktober 2012.

    Stric Bedanc: da te malo popravim in citiram informacijskega pooblaščenca, registrska označba in ostali podatki o avtomobilu "lahko predstavljajo osebne podatke, če je na njihovi podlagi posameznika mogoče identificirati (npr. redek tip avtomobila, ki ga ima le nekaj lastnikov v ...prikaži večv državi in bi v povezavi z registrsko tablico bil lastnik določljiv oziroma določen). Registrska označba avtomobila je torej osebni podatek le v primeru, ko z njeno uporabo lahko določimo lastnika vozila, ki je posameznik oz. fizična oseba... ...Glede na navedeno (nedostopnost evidence registriranih vozil širši javnosti), registrska oznaka avtomobila ni nujno osebni podatek in upoštevaje dejstvo, da so registrske oznake avtomobilov vidne vsakomur, Informacijski pooblaščenec meni, da objava fotografij z vidnimi registrskimi oznakami vozil ni sporna, pri čemer pa poudarja, da poleg fotografije ne sme biti nikakršnih drugih podatkov, s katerimi bi bilo moč določiti posameznika..."Kar se tiče tvojega dr

  • Sebastjan Kroflič 15:28 08.oktober 2012.

    Kar se tiče tvojega drugega vprašanja, pa kamero v vozilu lahko imaš, vendar lahko posnetke uporabljaš izključno za OSEBNO UPORABO (torej nič pošiljanja/objavljanja) in pa pazi na 138. čl. Kazenskega zakonika (Ur. l. RS, št. 55/08), kjer lahko gre za ...prikaži več preveliko poseganje v zasebnost (beri: osebe v vozilu se ne smejo videti, pa seveda lahko snemaš samo na javnih prometnih površinah in tam, kejr ni to prepovedano - posebni objekti, mejni prehodi, itd...)

  • Presvetli 17:54 09.oktober 2012.

    Ne želim se postavit na nobeno stran, ampak po tem takem kot navajajo drugi, na tem portalu, obstajajo res dvojna merila in to takšna,za katera velja in za tiste,ki ne velja.Po tistem,kar je bilo prikazano o Jankoviču se je tudi ...prikaži več on lepil na odbijače ostalih udeležencev v prometu in še marsikateri drug prekršek je bil storjen z njegove strani pa seveda ne pozabimo Kresalove(ali ona ali njen šofer) katera je divjala po avtocesti in ni bilo nič od tega.Se pravi pomembno je kdo in kaj si,ali drugače povedano;za navadne državljane kateri že tako nimajo denarja bodo veljale kazni za tiste kateri so te oslarije sprejeli pa ne(ista fora kot za parkiranje;tisti ki imajo denar in si lahko plačajo parkirišče jim plačuje služba,tista sirotinja,ki pa že tako ima male plače pa naj plačuje še parkirišče).Mora bit vojna,ker je preveliko norcev v tej državi!

  • Manu 13:25 08.oktober 2012.

    Spoštovani komentatorji.Opazil sem, da se razburjate za stvari, katere napačno razumete. Torej, če meni ni kaj prav, prej probam ugotoviti, kaj je res in zakaj ni narejeno kot bi MORALO biti, vendar tukaj pišene nekatere stvari za katere se ...prikaži več ne da ukrepati brez tehničnih zadev. Verjemite, da bi tudi Janković dobil tisto kar ga pripada, vendar je imel to srečo, da takrat ni bilo nikogar, ki bi ga izmeril z radarjem, ne si misliti, da je on nedotakljiv, sploh take je užitek ujeti v prekršku in mu napisati kazen. Pozdrav vsem.

  • sintesi 22:07 09.oktober 2012.

    boris popović ima še vedno najboljši slovenski rezultat-15 mesto skupno na rally-u monte carlo in zmago v sk. N....je odličen voznik in si na tem mestu zlo brcnil v temo....zakaj in koliko je objesten pa najbrž ni tvoje da ocenjuješ, ...prikaži več morda si sam celo bolj...

  • sintesi 22:11 09.oktober 2012.

    zakaj že???? ker mu nič ne dokažejo.....denimo tebe bi morali zapreti ali vsaj kaznovati zaradi širjenja nestrpnosti in sovražnega govora....ker si na tem mestu ljubljanskega župana in predsednika stranke PS imenoval z "redko zaščiteno živalsko vrsto"....admin, bi se zganil al kako????

  • Trsten 13:34 08.oktober 2012.

    Tudi osladno nadutega koprskega župana PopoviĆa bi bilo potrebno vsakokrat ko gre na cesto kaznovati. Ta je eden bolj neuravnovešenih voznikov in bi ga morali neprestano nadzorovati in po določenih prekrških kar zapreti za nekaj let.Ta pritidružbeni element bi ...prikaži več moral že zdavnaj biti ob izpit.

  • Bozidar.Frelih 09:58 08.oktober 2012.

    Smeh je pol zdravja, tako da se kar smej. Sicer pa ...Registrska tablica vozila predstavlja osebni podatek, če je lastnik vozila fizična oseba - posameznik, ali če je vozilo registrirano na fizično osebo - posameznika.Tako pravi zakon.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.