Slovenija
10 ogledov

Proti zadolževanju ne glede na ideologijo!

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • siesta 12:55 24.april 2014.

    In stara generacija se nič ne zadolžuje. Oni so svoj del vplačali ion na podlagi vplačila imajo izračunano pokojnino. Če jo je pa mlajša generacija pokradla, pa to ni problem starejše generacije, ampak mlajše. Še enkrat, pokojnina ni na lepe oči dana.

  • siesta 11:30 24.april 2014.

    Dobro, a se teli delajo norca a resno mislijo. Kaj bodo naredili? Uvedli plačljivo zdravstvo, šolstvo in javne storitve. Si bodo znižali plače iz 3000€ na 650€? A hočejo povedat, da lahko z 10 miljardnim proračunaom poplačamo obresti in del ...prikaži več glavnice, ter pri tem vstrajamo na plačnih osnovah, kot so danes? Dajte vozit to **** v mp3. Pa še nekaj, problem pokojnin je, ker se zbran denar steka v državni proračun. Naj Čuš pove, koliko od tega gre za njegovo plačo. NE mi flozat o medgeneracijski pogodbi.

  • Pepe007 11:55 24.april 2014.

    Zdravstvo se (s težavami sicer) financira iz prispevkov uporabnikov. Največja luknja je pokojninska blagajna. 1,6 miljarde € primanjkljaja na leto (razlika med izplačanimi pokojninami in pobranimi prispevki). Zato je potrebno tako ekspresno zadolževanje.Zadolžuje se torej stara generacija na ...prikaži več račun mladih. Pa če se to sliši grdo ali lepo.

  • mirko 11:58 24.april 2014.

    Prepoved zadolževanja na državni ravni bi moralo bit zapisano v ustavi. Zadolževanje je smiselno le tedaj, če se ta sposojeni denar vloži v neke naložbe, ki kasneje prinašajo toliko dobička, da se poplačuje dolg z obrestmi vred. To je pa ...prikaži veča umetnost ekonomije, ki je naša oblast ne obvlada. Denar si večinoma sposojamo za odplačevanje starih pufov in za tekočo porabo proračunskih obveznosti. Dolg se povečuje od osamosvojitve naprej in tendenca zadolževanja je v naraščanju, to pomeni smrtna obsodba za gospodarstvo in družbo v celoti. Največji del krivde nosijo privilegirana kasta in sindikati.

  • siesta 12:53 24.april 2014.

    A res pepe? Katera vlada pa je znižala prispevno stopnjo za pokojninsko zavarovanje? In to vse zaradi tega, ker naj bi na podlagi tega znižanja delodajalci odpirali dodatna delovna mesta. A to pa ni medgeneracijsko dogovarjanje in kje so ta ...prikaži več famopzna delovna mesta? Dojamte že enkrat, da ti ljudje delajo škodo državi, ker nimajo jasnega koncepta kako naprej. Enostavno najprej sesujejo sistem, potem pa iščejo rešitve. Pa čeprav so oni sami glavni vir problema.

  • janez-ne-jansa 14:34 24.april 2014.

    Se strinjam da se je potrebno nehat zadolževat, vendar ko vidim kdo stoji za tem me pritisne na bruhanje. Čuš je polpismen vernik iz stranke SDS, najprej sem se še čudil nad podatki ko pa sem videl tega bebca pa vse jasno

  • siesta 11:40 24.april 2014.

    Pa še ena malenkost. Bojte se politikantov, ki v politične namene vpetajo otroke.

  • tralala 12:12 24.april 2014.

    Janšistična propaganda.

  • dragec 12:37 24.april 2014.

    no,in spet bagra iz SSDSS ter njeni ssdssjungovci

  • dragec 12:39 24.april 2014.

    No, povej, zadolževala se je kako desna tako tudi leva bagra (ne zadolževala, KRADLA)

  • Pepe007 12:52 24.april 2014.

    Močno dvomim, da tvoje pisanje na pamet vsaj približno drži. Javni sektor se takrat ni pretirano zadolžil. Zadnje leto vladanja je bil proračun celo praktično uravnotežen. Če sem jaz vzel kredit za hišo pri tuji banki, pa se to države načeloma ne tiče.

  • franke 13:14 24.april 2014.

    PA KDO JE OKRADEL TO DRŽAVO ? VI SDS IN CERKEV. TUDI KREDITOV JE NAJELA NAJVEČ SDS. SDS=SEVERNA KOREJA.

  • franke 13:33 24.april 2014.

    ČUŠ KDO TE JE NAŠUNTAL ,DA TO NAREDI. SAJ TI SE V FINANCE SPLOH NE RAZUMEŠ.RAJŠI SE SKRIJ NEKAM,NE DA PRODAJAŠ BEDARIJE.

  • mph 11:02 24.april 2014.

    To je pa res cinizem brez primerjave. SDS-oci se oglašajo s takim alarmom, ki so samo v svojem prvem 4 letnem mandatu zadolžili Slovenijo za rekordnih 20 MILIJARD in praktično PODVOJILI dolg Slovenije. Vsekakor pa lahko računajo na zelo zelo ...prikaži več slab spomin Slovencev. Ga pa na srečo nimamo vsi. In v toliko popljuvani Jugoslaviji je na prebivalca znašal dolg cca. 900$, pa smo imeli kvalitetno zdravstvo, šolstvo, ... vse ostalo zastonj, ... danes pa večina strada ali živi na cestah, nimajo zavarovanja, .... dolga pa je na glavo cca. 25.000$. Bruh.

  • Tupamaros 12:13 24.april 2014.

    Podpisi pod peticijo so le " trese polž hrast" vključimo raje razum pri naslednjih volitvah.LPTupamaros

  • siesta 12:58 24.april 2014.

    mirko@ Ti bi rad videl, da ti na državni ravni lepo pokradejo pokojnino, za katero si 40 let vplačeval prispevke? Kaj ko bi raje znižali plače državmnih uradnikov na največ povrečno plačo? Ali pa, če zečnemo delat revizije pri subvencijah ...prikaži več in se rešimo nesmiselnih subvencij.Boš videl, bo denarja precej več, kot smo ga pa zmožni zapravit.

  • mph 13:30 24.april 2014.

    To so javni podatki, objavljeni v nešteto člankih, nikjer demantov. Tudi so bili linki do statističnega urada, kar pa se mi zdaj ne da iskat. In na neki tv oddaji ne dolgo nazaj je bilo to javno izrečeno, pa spet ...prikaži več nobene reakcije ali tožbe, ki so Majerju itak standarden način komuniciranja. Torej je vse skupaj čisto res.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.