Slovenija
1424 ogledov

Prva sklenitev istospolne partnerske zveze v soboto

Komentarjev 60
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • jakec1575 09:07 23.februar 2017.

    Vsi vemo kaj se je zgodilo. Šlo je za iracionalno vplivanje slovenske cerkve na vernike, Primca pa na del državljanov. v Bistvu je šlo za strnjevanje svojih vrst in iskanje volilnega in političnega prostora. Pač priložnost, ki je cerkev ne ...prikaži več zamudi, drugi pa tudi ne. Istospolni že imajo svoje otroke, ki pa niso enakopravni državljani z ostalimi otroci, zato ker nekdo misli, da si lahko ustavo razlaga po svoje. Žalostno, da se drugi vtikajo v družinsko okolje. Mimogrede objavljena je raziskava raziskav, kjer so ugotovili, da so otroci istospolnih custveno bolj stabilni in zreli ter odpornejsi. morda tudi zato, ker morajo vse zivljenje prenasati zbadanje vrstnikov, ki jih zastrupljajo njihovi lastni starsi.

  • jakec1575 10:50 23.februar 2017.

    Očitno pojma nimate. Ker par ne more posvojiti svojega otroka (eden od partnerjev), ne more biti skrbnik otroka po smrti svojega partnerja in otroka odvzame socialna sluzba. Otrok ni kriv za to kaksne spolne usmerjenosti je njegov stars. In v ...prikaži več Sloveniji imamo precej vec veliko bolj nestabilnih enostarsevskih druzin. Zato je tvoj komentar cisto sprenevedanje. Kot popoln heteroseksualec me ne moti cisto nic, ce drugacen dobi enako pravico kot jaz. Ponavadi moti tiste, ki se ne morejo ali smejo izraziti, ker jim to nekdo preprecuje ali pa kar sami. Mar ne.

  • fiston 16:23 23.februar 2017.

    Ha, ha to pa res, se čisto strinjam. Ta monogamija je itak produkt katoliške cerkve. Če je cerkev ločena od države, potem to ne bi smelo veljati, ali če so verske skupnosti enakopravne, potem bi morali Mujotu omogočiti, da ima ...prikaži več lahko harem. Sicer problem bi bil če bi mu ta harem morala potem živeti država.Po moje bi bilo mogoče najbolje če bi poroke kar ukinili. Zdaj kakšne pravice in obveznosti ima kdo se baje da obiti recimo s predporočno pogodbo, tako da kdor želi naj se potem poroči samo v cerkvi ali kje drugje.Lahko bi organizirali recimo tudi naprimer da bi funkcioniralo vse na podlagi pogodbe, kot recimo stanovalci v bloku, tam potem ni važno koliko jih je in koliko je blok velik, pač živijo skupaj. No bi se potem lahko kar cel blok poročil, pa ne bi bilo več tudi problema, kdo skače k sosedi... :)

  • k0libri 18:13 23.februar 2017.

    Ja, res je, milenijska genaracija se šteje, za izobraženo, ker zna odpreti elektronsko pošto, ne zna pa zdraviti ljudi ali brati knjig. Izreden primer te vseevednosti so seveda google in bio mame.

  • sprehajalec 21:36 23.februar 2017.

    ha, ha, ha, ko bodo "dobrodošli novi sodržavljani" po Gregu Repovžeu ali pa Hanžku začenjali prevladovati, bo takale poroka zgoraj postala eksotika oziroma smrtno nevarno dejanje. Naj uživajo poročne noči dokler še lahko. So ujeli ravno pravšnji zgodovinski trenutek, nekje vmes....

  • Štefan Sobočan 13:56 24.februar 2017.

    ISTOSPOLNI - Nek Colibri me je v odmevu na mojo "pribeležko" okrcal, čes, da imam psihične tažave. V komentarčku - pogledu na zadevo - sem namreč zapisal, da se mi upira, če gre za vezo On+On, kar pa po drugi ...prikaži več strani pomeni, da se mi zveza Ona+Ona zdi še kar sprejemljiva. V nadaljnjih komentarjih ni odmeva na moje poglede, pač pa ugotavljam,da so komenatorji še kar naklonjeni istospolnim vezam. Žal pa ne vemo, kakšna stališča so imeli komentatorjji, katerih razmišljanje ni zagledalo belega dne

  • Majazmaja 10:52 23.februar 2017.

    Kakšno 'drugačnostjo?' O kakšni drugačnosti govoriš? In zakaj bi se moral nek klerofašist, ki ga je župnik nahujskal, kako mora glasovati, sploh vtikal v družinsko življenje nekoga, ki ga prav nič ne briga? Btw: moji sosedi sta poročeni in imata ...prikaži več dva otroka :) Brez težav sta ju posvojili kot par :) To povej župniku :D

  • k0libri 15:22 23.februar 2017.

    P O D P I R A M, vendar sedaj tudi iz razlogak, ker je tako lepo vedeti, da je še toliko ljudi, ki se obnašajo, kot da so se včeraj sneli s ketne (trenuten rezultat 8 za, 8 minusov ...prikaži več (verjeno bela garda, prepričana, da so s pomočjo nemcev branili domovino ali pa svoje riti, pun intended)

  • McClain 17:40 23.februar 2017.

    jaoooooo, kolk dohtarjev poznam ki maila ne znajo odpret kaj sele poslat, tako da ta teorija gotovo ne pije vode.

  • entity_ 09:28 23.februar 2017.

    Daj ne seri. Kot da levica ne mobilizira pred vsakokratnimi državnozborskimi in drugimi volitvami svojih ovčic. Njim pa se pridruži tudi 3/4 slovenskih medijev, ki ima posredne ali neposredne koristi od tega, da lezejo v rit Murglam.Istospolni nikogar ...prikaži več ne motijo, dokler se obnašajo civilizirano. Kompleks manjvrednosti se zrcali v njihovem izražanju in vedenju zato, ker sami tako čutijo, ne pa zato, ker bi jim družba dajala take signale...podobno kot feministke pa črnci in drugi. Človek je človek. Fino bi bilo če bi tudi sami tako dojemali in se začeli temu primerno vesti. Kar se pa otrok tiče - poskrbimo, da bodo absolutno enakopravni...da pa spodbujamo "izjeme" in delamo proti "naravi", se mi pa ne zdi prav.

  • McClain 17:42 23.februar 2017.

    ok, naj imajo partnersko zvezo, le poročit se ne morjo. Ker fižolove župe tud ne morš iz malin delat.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 21:51 23.februar 2017.

    Podpiram! In že v naprej čestitke sem tistim, ki bodo sklenili partnersko zvezo! Če bi se kakšen istospolni par želel poročiti cerkveno, se lahko brez zadržkov poročita v Čezvesoljni zombi Cerkvi blaženega zvonjenja!

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 23:38 23.februar 2017.

    Je bil referendum. Družinski zakonik je preimenoval zakonca v starš 1 in starš 2 (pa še par drugih členov), kjer bi lahko potem na podlagi tega zakonika, izpolnjevali pogoje za drugi zakonik o posvojitvi. Tako bi lahko istospolni partnerji imeli ...prikaži več možnost posvojitve otrok. Referendum je padel - oziroma zavrnjen je bil novi družinski zakonik. Namesto tega, so potem uredili zakon o partnerski zvezi, kjer so dejanske pomanjkljivosti uredili - to kar je v članku gor navedeno. Družinski zakonik pa je padel predvsem zaradi posvojitev otrok istospolnih partnerjev. V bistvu so hoteli vse skupaj zaviti v vato in rekli da se spremeni samo 1 beseda v prvem členu, dejansko so hoteli spremenit, če se prav spomnim 5-7 členov. Vem da je bilo glede tega veliko vroče krvi, in da so ljudje rekli - Zaradi mene se lahko poročajo živijo kolkor hočejo skupaj, ampak da posvajajo otroke, je nedopustljivo. Rezultat je ta zakonik.

  • Franjo Erman 23:15 23.februar 2017.

    sedaj pa bo politikov za izvoz

  • k0libri 08:00 23.februar 2017.

    P O D P I R A M !!

  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 08:03 23.februar 2017.

    Kar se tiče medsebojne ljubezni se strinjam s tabo. Glede posvojitve pa se ne morem strinjati in (glede na referendum) se tudi večina državljanov (ki so volili) ne strinja. Naj se istospolni sprijaznijo, da ne morejo imeti otrok, tako kot ...prikaži več so se sprijaznili s svojo "drugačnostjo".

  • popokatopetl 08:52 23.februar 2017.

    Odpri oči, istospolni itaq že imajo otroke, ravno tako župniki ;)

  • Alen Jazbec 09:03 23.februar 2017.

    potem so istospolni župniki???

  • partizanka 09:23 23.februar 2017.

    zaradi mene, lahko tudi z motorjem, kot se je morala poročiti Benka. Roke stran le od naročenih otrok!

  • k0libri 08:59 23.februar 2017.

    Ne skrbi. Dokler ista večina miži glede bedarij, ki se z otroci delajo (in ta ista večina te iste bedarije dela), niso nobena referenca. Tudi do posvojitev bodo prišli.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.