Slovenija
2303 ogledov

Ravnatelji in učitelji skupaj za višje plače, stavke ne izključujejo

Komentarjev 19
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Leon
    Leon 15:20 22.november 2017.

    Koliko učiteljev in ravnateljev je kdaj ostalo brez mesečne plače , kdaj niso imeli plačanih prispevkov , delali brez pogodbe za delo ...............NIKOLI ! Torej sodijo med privilegirance zato nimajo pravice za štrajk !

    • koka 13:38 06.december 2017.

      A je to privilegij, če za svoje delo dobiš plačilo, če ti delodajalec plača prispevke, kot zahteva zakon? Saj, ko greš v trgovino tudi nisi priviligiran in moraš takoj plačati, če želiš vzeti blago, prav tako moraš mehaniku ali keramičarju ...prikaži več plačati, če hočeš, da ti naredi servis avtomobila ali obnovi kopalnico. Priviligirani so tisti, ki imajo možnost, da delavcu ne izplačajo plače ter ne plačajo prispevkov. Na te usmerite svojo jezo, bedniki. Malo več šole bi vam gotovo razbistrilo um.

    • Avatar Leon
      Leon 14:23 06.december 2017.

      @koka ........nikar se ne jezite name ,sem samo ogledalo časa v katerem živimo !

    • koka 15:22 06.december 2017.

      Ma kakšno ogledalo, s takimi komentarji samo podpihuješ sovražnost do nekaterih poklicev. Kot, da nimamo pravice do dostojnega plačila za svoje delo. jaz ne bi nikoli trdila, da mora informatik, komunalni delavec, poštar, trgovka, proizvodni delavec, ekonomist, medicinec, farmacevt... delat ...prikaži več za 500 evrov, da je to nekaj, kar morajo vsi izkusit, da bodo razumeli, kako jim gre dobro. Vsak mora bit za svoje delo dostojno plačan, razmetavanje denarja, podkupovanje pa mora bit kaznovano.

    • Avatar Leon
      Leon 15:42 06.december 2017.

      @koka ........To sem vam jaz povedal v svojem uvodnem zapisu !

    • igor60 17:05 06.december 2017.

      Kdo je naredilvečškode v državi? šolstvo ali gospodarstvo? Raje se posvetite, kako boste pridobili nazaj 75 miljard denarja, ki ste ga pokradli v gospodarstvu, pa raje se posvetite večji učinkovitosti na delovnem mestu, da ne boste drugod pometali, govno pa ...prikaži več pustili na svojem dvorišču!

    • Avatar Leon
      Leon 10:12 07.december 2017.

      @igor60.....Kaj mislite ,od kod ves ta denar za prosveto ? O škodi pa povprašajte akademsko kliko , kako si delijo denar tudi ko spijo .....doma ! Pokradli so denar namenjen tistim,ki sedaj želijo štrajkati .

  • tone42 17:14 22.november 2017.

    Bravo Leon ,učitelji ,zdravniki,sodniki in podobna sodrga vedno doseže z stavko, kar se jim zahoče in cvilijo ,da imajo premajhne plače in preveč delajo v resnici pa je to največja izkoriščevalska drhal v državi. Takrat ko oni stavkajo bi jim ...prikaži večim morala raja z minimalci stati nasproti in potem naj imajo obraz in stavkajo naprej. BOLANO BOLANO

    • koka 13:46 06.december 2017.

      Učitelji, zdravniki...so sodrga?????????? Tone, le katero plemenito službo opravljaš ti?

  • igor60 17:03 06.december 2017.

    Sramota za žurnal, da si sploh upa pisat o naših plačah! Da se vtikate v naše delo, da se vtikate v delo nekoga, o katerem NIMATE POJMA! Če imate jajca, izbrišite članek in se posvetite kakšnemu bolj produktivnemu delu!

  • miki1234 17:44 22.november 2017.

    Če so tako zelo nezadovoljni s plačami naj dajo odpoved in gredo v gospodarstvo. Zalega jedna, da jih ni sram tako izsiljevati, medtem ko večina v gospodarstvu životari z bistveno nižjimi plačami.

    • koka 14:08 06.december 2017.

      Ne, ni nas sram, ker ne izsiljujemo, temveč želimo bit za svoje delo primerno plačani. Država si to sme in mora privoščit, ker z davki, tudi našimi, prejme ogromne količine denarja. Pri tem gre za vprašanje razdelitve proračunskega denarja. Če ...prikaži več bodo več zapravljali za privatne žepe, bo manj za plače tistih, ki skrbimo za dobrobit državljanov (učitelji učimo, vzgajamo, varujemo otroke in mladostnike, zdravniki zdravijo, lajšajo bolečine, pomagajo poškodovancem, oživljajo, operirajo..., itd.)

    • miki1234 08:38 12.december 2017.

      imaš vso pravico it delat v zasebni vrtec ali kliniko ipd... če si toliko bolj sposobna, ti to verjetno ne bo problem.

  • koka 13:33 06.december 2017.

    Zgornje komentatorje vabim, da zadnjih 14 dni pred prihajajočimi prazniki nadomestijo mene pri delu v šoli. Obljubim, da jim bom namenila vse dohodke, ki jih prejmem v teh 14 dneh, vključno s prevoznimi stroški ter prehrano. Prav tako jim bom ...prikaži več svetovala, kaj naj delajo ter jim predala vse priprave za delo z učenci, delovne liste, pripravljene pripomočke, računalniške predstavitve, poleg tega sem pripravljena sama opravit vso spremljevalno birokracijo. Po dveh tednih, bi želela samo komentar.

  • wolf.ata 18:48 22.november 2017.

    kar za tekoči trak delati za 500 eurov,če vam vse nad 1000-3000 ni dovolj kot do sedaj,ja in tudi ljudje z faksom itd. delajo v gradbeni stroki,za tekočim trakom itd.,ker ali ni bilo službe ali niso prišli do korita in ...prikaži več ti vedo kako težko je zaslužen vsak euro,plače komplet v celem javnem sektorju( in drugje)pa so še previsoke,razen policisti,vojaki,medicinske sestre in pa nevidni delavci-kuharji,čistilke,itd.,ampak to je moje mišljenje....

    • koka 13:53 06.december 2017.

      Ti pa si za kitajsko revolucijo vidim, ko so zdravnike in profesorje poslali na riževa polja delat. Še dobro, da nas ne kar na Goli otok pošlješ. Stalin, Tito, Hitler, Rotcshild in podobni so imeli še boljše ideje, kako se ...prikaži več znebit nepotrebnih.

    • wolf.ata 19:49 06.december 2017.

      kaj bi pa delali,če ni navadnih delavcev,kaj bi si delili,kaj bi jedli,če ne bi bilo kmetov in navadnih ljudi,eno z drugim,kot tudi bolan delavec rabi zdravnika ali učitelja,da se nauči bolje delati,vse o.k.,samo razlike pravim,da so prevelike,nič drugega

    • koka 20:47 06.december 2017.

      A smo smo za to mi krivi ali tisti, ki slabo plačujejo delavce, ker si zase radi preveč vzamejo. In še nekaj, sploh niso vsi delavci tako slabo plačani. v nekaterih podjetjih imajo višjo plačo delavci z nižjo izobrazbo ter ...prikaži več manj odgovornim in manj psihično napornim delom. In prav je tako, jim privoščimo. Če je produktivnost, prodaja, razvoj, zakaj pa ne.

  • igor60 17:00 06.december 2017.

    Miki in ostali, ki ste v šolo hodili bolj malo, pa nimate pojma kaj se dogaja: Tole vam sporočam - plače so občutno premale, ker se moramo ukvarjat s prenapihnjeno in cinično mlado drhaljo, in to drhal ste vzgojili vi, ...prikaži več, nevzgojeni starši! Prosim, najprej se prepričajte, kakšno je stanje v šolstvu, potem pišite, če pa ste vi nezadovoljnis svojo službo, pa ne zganjajte hrupa nad drugimi, ki uživamo v prevzgoji vaših otrok - torej delamo tudivaše poslanstvo!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.