Slovenija
22458 ogledov

Slovenija: Uvesti želijo obvezno izobraževanje za lastnike psov

Komentarjev 51
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 07:32 15.januar 2023.

    "Uvesti želijo obvezno izobraževanje za lastnike psov"........Morda bi bilo potrebno prej uvesti izobraževanje za "lastnike" otrok.....Vsak kreten sme imeti in vzgajati otroka ...

    • mph2 09:23 15.januar 2023.

      Tukaj se v celoti strinjam s tabo, ampak človeškim kretenom stopit na prste je praktično mission impossible ... tako bo vsaj nekaj narejeno za večjo varnost.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 09:58 15.januar 2023.

      Ja, nič ne bo škodilo nekaj osnov za ljubitelje psov ....Ampak živali imaš rad ali pa ne, tega ne dobiš s certifikatom..

    • jakec1575 10:19 15.januar 2023.

      sori, ampak otroka se hitro lahko nauci da ne rine v psa. in se strinjam. a to kar pocnejo nekateri lastniki psov, da pustijo psa, da skace po otrocih in ga samo mirijo pol pa neiskren oprosti. mozgane vklopi. Mojga ...prikaži več tamauga je en pes v igrivem naletu podrl. lastnik psa je imel srečo, da tamalemu ni blo nic. ker bi ga nokavtiral drugace. v soseskah, mestnih travnikih nimajo kaj biti spusceni.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 10:27 15.januar 2023.

      Še odrasli so tako trapasti, da rinejo v psa..."uuuu kako je luštkan" in podobne nebuloze...Moj je sicer zelo prijazen in ne bi napadel brez ukaza, vendar sem ga navadil, da zareži na vsakogar, ki pride bliže od dveh metrov, ko ...prikaži več sem z njim...Če je sam, pa že na večjo razdaljo razloži, da ni ravno družaben ;))

    • Dragonja 13:45 15.januar 2023.

      V Sloveniji je s temi psi že šlo preko vseh mej,parki,ceste,ulice vse posrano,lastniki se ne držijo zakona,da mora biti pes v mestu na vrvici in nagobčnikom.Pse imajo tudi ljudje,ki si ga žal ne morejo privoščiti,saj nekateri ne morejo prenesti stroškov ...prikaži več oskrbe psa.Je pa žalostno otroka socialna služba lahko vzame,psa pa ne morejo odvzeti ustrezne službe.

  • sandi76 09:14 15.januar 2023.

    Absolutno, s tem da je potrebno naučiti lastnike psov, da so privezani na javnih mestih, da jih ne posedajo na klopi v raznih gostilnah, ter da čistijo za njimi in da ne pustijo psom, da rinejo v druge ljudi. Absolutno ...prikaži več pa policija ali redarji morajo kontrolirati izvajanje, danes tega ni.

    • mph2 09:22 15.januar 2023.

      Samo ne vem kako bodo izobraževali razne đankurje, ki imajo razne nevarne pasme s tem namenom.

    • lojs 09:35 15.januar 2023.

      vse se da, ampak način, ki je predlagan, ogromno stane, kdo bo vse to plačal?

    • sandi76 09:25 17.januar 2023.

      @lojs : seveda plačajo lastniki psov, kdo drugi. Ni nobene potrebe, da se vse to prevali na vse ljudi, tako kot se npr. pobiranje polnih vrečk iz smetnjakov in postavljanje vrečk za pse, tako kot se to dogaja danes, ko ...prikaži večo vsi to plačujemo !

    • lojs 09:31 17.januar 2023.

      ja potem naj pa vsaj tukaj začnejo, lastnik naj letno plača prispevek za uporabo in čiščenje javnih površin ... za začetek vsaj to ... ampak ne, oni pa bluzijo o neki subvenciji za ograjo na vrtu, človek ne more verjet, kakšen vrtec je to

  • vzev 09:22 15.januar 2023.

    Kdaj bodo pa prepovedali pse in mačke v stanovanju? Bi bilo precej bolj bol pomembno za živali, kot pa tele neumnosti. Žival v mestno pač ne sodi, in vsak, ki ima rad žival, jo tam ne bo imel. Kako imaš ...prikaži več rad žival, potem pa mačko zapreš v par kvadratov veliko stanovanje, kjer se mačka še zdivjat ne more. Mačka dnevno prehodi več kilometrov, lovi miši....,enim je pa normalno, da jo zaprejo v stanovanje.

    • alen04 13:41 15.januar 2023.

      Enakega mnenja sem, da živl v zapor ne sodi.

    • vzev 16:33 15.januar 2023.

      Točno tako. Če imaš rad žival, jo ne boš zaprl v par kvadratov.

    • alen04 16:53 15.januar 2023.

      Žal in to vedno bolj se kaže človeški egoizem. Žival mora imeti prostor in ne samo kletko. Človek je ponovno dokazal, da si lahko podredi vse kar je njemu v srečo.

  • Soloobveznababica 09:58 15.januar 2023.

    V naseljih prevec psov in mackov,sprehajajo jih v parkih,kjer naj bi se igrali otroci,ne pa ,da je to prostor za lulanje in kakanje psov. Pa na zelenicah privezane mucke,kot Da morajo biti vsi ljubitelji njihovih zivali.zivali imajo tudi razne bolezni,parazite.....to ...prikaži večo pa otroci be razumejo i se igrajo s tujimi mackami in psi,ce je le mogoce. Zelenice so postale ze macja in pasja stranisca.to niso samo kakci,ki jih lastniki poberejo ali tudi ne,je pri vsem tem stevilu zivali,se vse polulano.....

    • lojs 10:38 15.januar 2023.

      žival nadomešča človeka, prijatelja, partnerja ... daš mu hrano, pa te nikoli ne zapusti, a ni to bolj enostavno

    • alen04 13:46 15.januar 2023.

      Za živali je potrebno skrbeti. Vsak mesec sredstva proti notranjim in zunanjim ( v času sezone)zajedavcem. Cepljenje, steklina, protivirusna obolenja, letni pregled pri veterinarju. S tem je žival zdrava in ne ogroža ( kar se bolezni tiče) nikogar. O kvaliteti ...prikaži več hrane ne bom pisal.

    • lojs 14:03 15.januar 2023.

      ne trudi si alen, ... kar ti pišeš, vse drži, ... hotel sem povedat, da gre v večini primerov lastništvo zaradi socialne potrebe, zato je verjetno mnogo pasem v neprimernem okolju lastnika ter prostora, ... sam vidim žival v malo ...prikaži več drugačni funkciji, zato je nimam

    • alen04 16:56 15.januar 2023.

      Imaš prav lojs. Žival nikoli ne bo ekvivalent človeku, kar se tiče, otrok, njihove izobrazbe, skrbi in podobno. Vse ima svoje meje, okvir.... Lepo je, da ima žverca poskrbljeno dobrobit in to naj bo vse/meja. Od tu dalje je človek s človekom.

  • vzev 09:48 15.januar 2023.

    Najbolj smešno, pa je da se je včasih npr. za pse skrbelo precej manj kot sedaj, pa so bili psi precej bolj zdravi. Je pa res, da so bili takrat psi tam kjer morajo biti. Kar pomeni v naravi, ne ...prikaži več pa zaprti v stanovanja. Psi na kmetijah so brez obiskov veterinarjev, brez težav preživeli več kot 10 let.

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 08:13 15.januar 2023.

    Prav je, da skrbimo za živali tako, da te ne doživljajo stresa in da se počutijo dobro v naši družbi. Bi pa pričakoval, da bodo v državi na prvo mesto postavili človeka in njegovo počutje v družbi. Ampak od SD, ...prikaži več ki skrbijo le za svoj blagor, tako kot NSi in SDS, ni za pričakovati tega. Včasih je bila družbena ureditev dosti boljša, kot sedaj.

    • Žvižgač 09:51 15.januar 2023.

      Tipično, ko zakonodajo usmerja neporčena poslanka, ki ima edno skrb kaj bo oblekla in kakšen make up si bo nadela.

  • jakec1575 10:16 15.januar 2023.

    Predvsem poskrbite za dolznosti lastnikov. da psi ne srjejo po travnikih, mestnih travnikih in njivah, da so privezani v blizini malih otrok. Ker jih radi napadejo. Niti ne vedno z ugrizom. samo zaletijo se v njih. predvsem velike pasme. nagobčnike ...prikaži veče v območjih veliko ljudi. Vse resne države to imajo. Pa nimam nic proti psom. A sem že videl, kako se lahko v trenutku odpelje psu, ki je oh in sploh ubogljiv, varen. Psa lahko na trne spravi en vonj in iztiri.

  • lojs 08:47 15.januar 2023.

    glede na število registriranih psov in s tem povezanimi stroški, gre že kar mnogim v tej državi še kako (pre)dobro ... potem pa še zavetišča, koncesije, izobraževanje, policija ... NORO! ... bogata država, potem pa še subvencijo za ograjo na ...prikaži več vrtu ... res NORO!

  • Avatar zoo
    zoo 10:48 15.januar 2023.

    Pse imamo pri naši hiši že desetletja, najprej so bili zunaj na ketnah,(Tam nekje do 80. leta pr. st.) danes v hiši z ograjenim dvoriščem. Sprehod (z nagobčnikom) sploh za velike pasme, že zadnjih dvajset let., oprsnica, vrečke za drek ...prikaži več obstajajo, in jih tudi uporabljamo. Veterinarska oskrba mora biti, kvalitetna hrana tudi. In komu je resnično do njegovega psa, bo za vse to poskrbel. Problem so vedno ljudje!

    • mph2 12:30 15.januar 2023.

      Ja, se strinjam, da so problem ljudje, pa vendar konkretno ubije človeka krogla iz pištole ali rezilo. Ko si mrtev, ti je potem vseeno kdo je bil kriv.

    • alen04 13:43 15.januar 2023.

      Zoo, podpišem!!!!

  • munja 09:47 15.januar 2023.

    Se strinjam, da je potrebno poskrbet za živali, ampak na prvem mestu bi pa morali biti ljudje oz. otroci, da ne bodo v šolo nosili sekir, pištol, nožev ipd. To naj bo prioriteta!!!

  • lojs 10:36 15.januar 2023.

    čudi me, da se nova oblast ni omislila ministrstva za domače živali ... gospa, ki se ukvarja s to kinologijo, bi bila lahko ministrica ... veliko stvari je v članku omenjenih, nič pa ne piše, kako bo s prehrano ... ...prikaži več. ne verjamem, da obstaja kakšna vegi pasma, ali pač

  • Avatar NickMason
    NickMason 09:30 15.januar 2023.

    Psa smo privezovali včasih ,zgolj zato da ni mimoidočih strah ,kadar smo pa doma bili smo ga pa odvezali.Danes je pa to mučenje živali,tako da psa nočem nikoli več.

    • vzev 09:46 15.januar 2023.

      Dejansko je za psa boljša, veriga navezana na zajlo, kot je bilo to v navadi npr. na kmetijah, med hišo in hlevom. Pa je imel pes ogromno prostora za hoditi, za razliko od boksa, kjer ima par kvadratov.

    • Avatar NickMason
      NickMason 09:50 15.januar 2023.

      vzev,tako je ,psa spustiš da se mal znori in vse ok.V blokih bi pa morali prepovedat imeti psa.Naj si kupijo parcelo in ogradijo in imajo psa tam,ne pa da laja po bloku in nazadnje se ga vsi bojijo,kot da je ...prikaži več treba to sosedom trpet.

    • munja 17:19 16.januar 2023.

      Za moje pojme so ljudje, ki imajo v bloku po 8 ur in več zaprte "svoje ljubljenčke", ki v takem primeru to niso, pravi mučitelji in bi jih bilo potrebno prijavit društvu za mučenje živali.

  • vzev 13:15 15.januar 2023.

    Bolj kot obvezno izobraževanje, bi morali uvesti davek na pse. Občine imajo z njimi stroške, plačujemo pa to vsi. Naj plačajo tisti, ki imajo pse.

    • lojs 14:39 15.januar 2023.

      se strinjam ... občine naj uvedejo dodatni komunalni prispevek za lastnike, ni treba prav veliko, ampak vsaj nekaj na leto ... preko 200.000 registriranih v državi, ne vem kako je po občinah, ampak vsekakor ogromna številka

    • vzev 16:32 15.januar 2023.

      Točno tako. Ni potrebno veliko, naj pa plačujejo. Gradijo se parki za pse. Koši za pasje iztrebke, praznjene košev... Plačali pa nebi nič.

    • lojs 16:42 15.januar 2023.

      seveda ne bi plačali nič, številka je ogromna, kar pomeni, da so med lastniki mnogi vplivneži ... zato pa je tako, to je sam prestiž in zato take ideje gospe oz. miss ... sej ni nič zraslo v njeni bučki

  • Majazmaja 13:06 15.januar 2023.

    NUJNO za vse pse - tudi tiste "žepne".

  • rd2dmk2 10:43 15.januar 2023.

    pes ne sme biti privezan ampak mora biti pa na vrvici. hm. a veste kolk rabi pes na dan da se nekako "zjaga" ? kilometer sprehoda ? 2, 5 ? mlademu psu ( ne mladiču ) je 10 km teka ...prikaži več ( tekanja ) premal. zato pa so dons psi vsi zblojeni, zavaljeni bolani lenuhi in podivjani. in še eno ljudje zmotno mislijo da so majhne pasme ljubke in krotke, velike pa nevarne. glejte čivave, kako so živčne, ker se lastne sence bojijo.

    • mph2 11:52 15.januar 2023.

      Čivava te ne bo raztrgala, velike nevarne te bodo. Bi bilo res vseeno bit zaprt z otrokom v nekem prostoru s podvijano čivavo ali pitbulom ali bulmastifom? No, ja, bi rekel.

    • rd2dmk2 13:11 15.januar 2023.

      mph2 edina nevarnost od nemške doge je da te poliže ali pa da ti high five s šapo. drugače pa je to tolk prijazen in miroljuben pes, da ne moreš verjet. no če bi ga imel kakšen ŽM bi pa ...prikaži več tud ta se po njem vrgel in grizel vse naokol. glede čivave pa ti mali psi so zaradi svoje majhnosti vedno v napadalnem položaju. sicer pa, mnogo malčkov shodi ob pomoči domačega psa, ki pa za sigurno ni čivava.

    • Majazmaja 13:19 15.januar 2023.

      Ko smo imeli airedalca, smo ga vozili ven 3 x dnevno vsaj po eno uro, da se je "zjagal". Zjutraj ga je vzel oče, ko je šel teč, po šoli midve s sestro, zvečer kdor je imel čas. Med vikendi ...prikaži več smo bili zunaj še dlje. Kar se zdaj dogaja s psi v moji vasi, novem naselju, je poraz. Vozijo jih "lulat" - gredo do prvega grma in mislijo, da so svoje opravili. Psi so modni dodatki, statusni simboli. Ko pazim maminega valižanskega terierja, se čudijo, "kaj delam s psom toliko časa zunaj" & da "je brezveze."

    • mph2 14:20 15.januar 2023.

      @rd2dmk2, v sorodstvu imajo res ful prijaznega pitbula. Vendar pa mi nisi odgovoril na hipotetično vprašanje čisto konkretno postavljeno.

    • rd2dmk2 19:19 15.januar 2023.

      mph2 odvisno od otroka. me zanima ali ti upaš v roke vzet petelina in ga božat kot malo muco ? in še drugače ali upaš se postavit po robu domači, kmečki mački ki brani mladiče. tisto s petelinom je tako, ...prikaži več, poznam otroke , ki ravnajo s petelinom kot s kanarčkom ali malo muco, jest ti pa iz osebnih izkušenj povem da se ne grem postavljat po robu ta pravem petelinu. in da greva nazaj- odvisno od otroka, če bo mulc težek, bo spravil in čivavo in pitbula do zblaznitve. potem sta pa oba glih.

    • mph2 22:34 15.januar 2023.

      Mislim, da nima smisla, da še kaj komentiram, pri religiji logika ne pomaga.

    • rd2dmk2 09:29 16.januar 2023.

      mph2 res nima smisla, sem že pri 10 letih udomačil sosedeovega zbezlanega psa, katerega domači niso mogli drugače ukrotit, kot s kolom, jest pa sem tistega nemškega ovčarja ukrotil da me je ubogal na migljaj prsta in imel sem kar ...prikaži več dosti psov v svojem življenju. tako da vem kaj govorim. in mimgrede veš za kaj so uporabljali gosi ?

  • Žvižgač 09:23 15.januar 2023.

    Tipično za Sd, z vsem bi se ukvarjali samo z ljudmi in njihovimi težavami ne. Vse kar zanajo so študije, analize in smernice, ki jih pripravljajo njihovi zablojeni profesorji, ki so vse zjebali česar so se lotili, ko so bili ...prikaži več ministri. Otroci, pa v šlo s kladivi, noži, nasilje... tega oni ne vidijo kot problem, ker nimajo nikogar za sesat denar iz proračuna za ta področja. Fuj, fuj kdo vas še voli, upam, da zginete vi in SDS iz političnega obličja kot največji sovražniki državljanov.

  • Soljatar 12:01 15.januar 2023.

    spet neke bedarije za prusmerjanje od resnih stvari, ki se dogajajo v državii....dejte rajš napisat malo o tem, da si namerava Golobova vlada kar podvojiti svojo plače...

  • Plavi-mil 16:00 15.januar 2023.

    Vsa ptičja vlada bi morala iti na izobraževanje,itak so psi bolj pametni, kot oni.

  • Naklonsky 12:55 15.januar 2023.

    Čas je, da gre že enkrat ta mr. Taubi s svobodnjaki v pasjo šolo. Druge naj pusti na miru, mu nič nočemo!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.