Slovenija
17504 ogledov

Reševalci razkrili podrobnosti tragične nesreče na Storžiču

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Biba 16:38 14.februar 2021.

    Krizar53 predlagam ti, da prebereš članek še enkrat, ker očitno trdiš, da je bil inštruktor in reševalec v navezi, ki je sprožila 2. plaz in se požvižgal na jasno opozorilo glede nevarnosti ter nadaljeval naprej. Sama sem razumela, da je ...prikaži več bil v 1. navezi. Kot drugo verjamem, da bi kot reševalec ostal in pomagal drugim reševalcem. Razmere pa očitno niso bile tako "slabe" za plezanje, ker vsak izkušen alpinist obrne pred grapo ali zimsko smerjo, če so razmere res bedne. Sožalje vsem svojcem!

  • 6d27bf1a5689dbb4e902b7e95a57f065ae13bfc9 22:09 14.februar 2021.

    Če se pove da je nevarno in da se ne hodi gor potem je to dovolj. In če se jim zgodi kaj gor naj kličejo kogar hočejo pomoči reševalcev ne bi smelo biti ker so ogrozili svoja življenja za bumbar ...prikaži več je. Lepo se počaka do spomladi in se pobere kar pač ostane.

  • Avatar Zala
    Zala 21:03 14.februar 2021.

    Vremenske razmere so se spremenile za vse tri naveze. Menda ne samo za drugi dve navezi, ki sta bili niže. In kaj bi čakala prva naveza, ki je bila že visoko na gori - v steni, ki jo sedaj obtožujejo ...prikaži več neodgovornosti? Sidrala v steni in čakala pomladi? Dajte, no. ........ ............ ............................... ....... Vse kar se je zgodilo je zelo, zelo tragično. GS so naredili vse, da so rešili tiste, ki so jih še lahko. Srčni fantje, ki jih nekdo čaka doma in zanje trepeta.

  • ode 07:25 15.februar 2021.

    Vsaka nesreča je tragična. Tokrat pa ne gre za nesrečo, ampak za zavestno dejanje, saj so rinili v visokogorje kljub prepovedi zaradi nevarnost plazov. GRS v času prepovedi ne bi smela reševati na tistih območjih. Kadavre bi lahko spravili v ...prikaži več dolino, ko se sneg stopi.

  • Avatar pantani
    pantani 07:36 15.februar 2021.

    Ni bilo NA STORŽIČU, ampak POD STORŽIČEM!!! To je severna stran. Sem šel po Kramarjevi smeri leta 2014. Naj dodam da je označena kot alpinistična smer. v njej si približno eno uro, skoz v senci. Nekje je naklon tudi 60%+. ...prikaži več Žalostno kaj se je zgodilo. Sožalje svojcem.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.