Rešitev je enostavna - ne proizvajajte svinjarij, pa ne bo glob! Zaslužite si za preživetje sami in to s poštenim delom, kupite si zazidljive parcele, plačajte komunalije, davke, material, plačujte, kar danes v trgovinah 'kupite' po cigansko, pa boste enakopravni,… ...prikaži veči, ker si baje tega tako želite. Imate možnost. Ota Pestnerja poglejte - pa se zgledujte po njem.
Če pa dela ne 'dobite', postanite konkurenčni in pojdite po izobrazbo, ki vam jo plačujemo civili.
Rešitev je še bolj enostavna: Delat naj gredo. Slovenci imamo lep rek: Brez dela ni jela. Samo cigotom to ni razumljivo. Država jim mora razložiti preko zakonov in preko rubeža.
Da se bo to zgodilo bo treba SDSov zakon o cigotih iz 2007 spremeniti. Ja, ''posebne pravice'' za kulturno področje, za ohranjanje kulturne dediščine cigotov (posebne trgovine kjer bodo kradli, hahaha) to se strinjamo, ne pa prednosti pri materialnih dobrinah.… ...prikaži več Kje je Mahnič, da bi povedal kako in zakaj je bil tak zakon njegov šef sprejel?
to da so jim vzeli socialne prejemke še ni dovolj,treba jih je zapreti in v prisilno delo ,kamnolom, gradnja cest ,gradnja in čiščenje kanalizacij,delo v gozdu,pometanje pločnikov,odvoz smeti......
V kakšen kamnolom? SI že kdaj bil(a) v kakšnem? Cigoti so brez izobrazbe in ne moreš pričakovati, da bodo kar tako dobili v upravljanje mašine za nekaj 10k ali 100k eur. Ostala dela mogoče, ampak gredo naslednji dan na bolniško.
Je treba delat Če hočeš kaj postat Je treba delat Če hočeš karkoli znat Je treba delat Na svetu je pač tako Je treba delat Z lufta padlo nič ne bo Je treba delat Ja delat, delat, kakor se le… ...prikaži več da
Je treba delat
Če hočeš nekam priti
Je treba delat
Če hočeš pameten biti
Je treba delat
Po svojih najboljših močeh
Je treba delat
Brezdelje zapelje te v greh
Je treba delat
...to je vse .
luckyss1 vstal od mrtvih. Bravo. Zdaj pred volitvami ni za popuščat. Gobec je vrtel tudi "Slovenec" Jelinčič, ki ni naredil nič za slovenski narod. Razen, ko je kradel po cerkvah, je poskušal delček nakradenega vzeti, a glej ga šmenta, vtaknil… ...prikaži več je v svoj žep. Kot Janša od prodaje ukradenega orožja.
Srečnež, SDS je zelo konkretno podelil 2007 z zakonom posebne pravice cigotom. In to, danes, stanje je posledica udejanjanja tega zakona, ni to iz ''zraka'' temveč iz dejstva, ''pozitivne diskriminacije''. Ja, vse nudimo, veliko denarja zmečemo vanje in rezultat? Hočejo… ...prikaži več še več, kot da so se z Ukrajinci pobratili, kajne?
Nas osvetliš kakšne so te posebne pravice? Da delajo prekrške ipd.? Ali da imajo pravico in dolžnost ustanovit svet preko katerega se potem urejajo odnosi skupnosti naprav državi?
Kdaj pa bomo šli na cesto tisti, ki smo 40 let DELALI, plačali vse morebitne kazni, vse davke, sedaj pa moramo preživeti s slabimi 800 eur pokojnine. Pa moramo plačati stanovanje, zavarovanja in vse ostale stroške. Cigani pa bi imeli… ...prikaži veči vse, delali kar se jim vzljubi, mimo vseh zakonov......saj jih mi vsi podpiramo.
Malo mešajo cigani vzrok in posledico. Niso se zaradi Šutarjevega zakona znasli v stiski, ampak so v stiski, ker niso plačevali kazni za prometne prekrške. Torej mi plačujemo njihove najemnine (skozi socialo) ali kaj? Če jaz ne bi plačal prometnega… ...prikaži več prekrška, mi takoj trgajo od plače. Naj grem tudi jaz prostestirat?
"Pokazali bomo, da smo tudi mi ljudje in da želimo delati ter da vse negativne stvari, ki krožijo o Romih, niso resnične," je še povedal Domijan. Na protest pridejo pa zaradi rubežev zaradi neštetih prekrškov. :)))) Situacija na Dolenjskem se… ...prikaži veče je medtem umirila, Romov ni videti nikjer več!
Delat cigoti ne pa na ulice,banda lena.
kdo jih bo vzel,nihče ni toliko usekan
Delajo lahko le na črno sicer jim bodo še več pobrali ;-)
Rešitev je enostavna - ne proizvajajte svinjarij, pa ne bo glob! Zaslužite si za preživetje sami in to s poštenim delom, kupite si zazidljive parcele, plačajte komunalije, davke, material, plačujte, kar danes v trgovinah 'kupite' po cigansko, pa boste enakopravni,… ...prikaži veči, ker si baje tega tako želite. Imate možnost. Ota Pestnerja poglejte - pa se zgledujte po njem. Če pa dela ne 'dobite', postanite konkurenčni in pojdite po izobrazbo, ki vam jo plačujemo civili.
Rešitev je še bolj enostavna: Delat naj gredo. Slovenci imamo lep rek: Brez dela ni jela. Samo cigotom to ni razumljivo. Država jim mora razložiti preko zakonov in preko rubeža.
Marsikateri rek in pregovor ne drži več. Eden takšnih: kdor čaka, ta NE dočaka, saj te bodo prehiteli po levi in desni ;-)
Da se bo to zgodilo bo treba SDSov zakon o cigotih iz 2007 spremeniti. Ja, ''posebne pravice'' za kulturno področje, za ohranjanje kulturne dediščine cigotov (posebne trgovine kjer bodo kradli, hahaha) to se strinjamo, ne pa prednosti pri materialnih dobrinah.… ...prikaži več Kje je Mahnič, da bi povedal kako in zakaj je bil tak zakon njegov šef sprejel?
Ja pa kaj so si oni predstavljali? Da so nedotakljivi?
Bili so tako dolgo, da mislijo da so überalles
Ce bi posteno ziveli, jim sigurno ne bi jemali podpore...
Narobe…če bi pošteno živeli sploh ne bi rabili podpore, ker bi sami zaslužili za kruh, tako kot ostali slovenci…
Briga me pa res, jaz moram vse sproti plačati , pa še delati moram.
to da so jim vzeli socialne prejemke še ni dovolj,treba jih je zapreti in v prisilno delo ,kamnolom, gradnja cest ,gradnja in čiščenje kanalizacij,delo v gozdu,pometanje pločnikov,odvoz smeti......
V kakšen kamnolom? SI že kdaj bil(a) v kakšnem? Cigoti so brez izobrazbe in ne moreš pričakovati, da bodo kar tako dobili v upravljanje mašine za nekaj 10k ali 100k eur. Ostala dela mogoče, ampak gredo naslednji dan na bolniško.
Kakšni stroji. Goli otok je tudi bil neke vrste kamnolom, pa niso potrebovali nobenih strojev. Samo macolo in špico, pa vudri.
Je treba delat Če hočeš kaj postat Je treba delat Če hočeš karkoli znat Je treba delat Na svetu je pač tako Je treba delat Z lufta padlo nič ne bo Je treba delat Ja delat, delat, kakor se le… ...prikaži več da Je treba delat Če hočeš nekam priti Je treba delat Če hočeš pameten biti Je treba delat Po svojih najboljših močeh Je treba delat Brezdelje zapelje te v greh Je treba delat ...to je vse .
SDS so 30 let+ samo gobec vrteli okrog te tematike, Golob pa je v prvo zadel njihovo ahilovo peto...
luckyss1 vstal od mrtvih. Bravo. Zdaj pred volitvami ni za popuščat. Gobec je vrtel tudi "Slovenec" Jelinčič, ki ni naredil nič za slovenski narod. Razen, ko je kradel po cerkvah, je poskušal delček nakradenega vzeti, a glej ga šmenta, vtaknil… ...prikaži več je v svoj žep. Kot Janša od prodaje ukradenega orožja.
Srečnež, SDS je zelo konkretno podelil 2007 z zakonom posebne pravice cigotom. In to, danes, stanje je posledica udejanjanja tega zakona, ni to iz ''zraka'' temveč iz dejstva, ''pozitivne diskriminacije''. Ja, vse nudimo, veliko denarja zmečemo vanje in rezultat? Hočejo… ...prikaži več še več, kot da so se z Ukrajinci pobratili, kajne?
Nas osvetliš kakšne so te posebne pravice? Da delajo prekrške ipd.? Ali da imajo pravico in dolžnost ustanovit svet preko katerega se potem urejajo odnosi skupnosti naprav državi?
Predlagam da preberete zakon, ima malo členov....,
"Romi se bodo podali delat in bodo zaslužili denar."...Aja, ni tak naslov. Imajo čas "protestirat, nimajo časa delat in zaslužit. Marš!!!!
Delat pejte ne pa protestirat. Upam da vam poberejo avtomobile s katerimi boste prišli protestirat.
So pravice in dolžnosti ! Če cigani tega ne razumejo potem tudi civilom ni treba razumeti. Za vse velja enako.
Bo treba vse začeti plačevati kot civili, pa nebo dolgov. Navajeni so le da dobivajo denar od države, Zakon je za vse enak.
Naj gredo v službo in naj ne kradejo, delajo prekrške, se smejijo policajem v fris. Prav je tako, končno palica, ki jo razumejo.
Ko bodo že vsi na kupu, na protestu, samo hitro vse na vlak, pa enosmerno vozovnico.
Kam bi jih poslal ?
V domovino Indijo
Kdaj pa bomo šli na cesto tisti, ki smo 40 let DELALI, plačali vse morebitne kazni, vse davke, sedaj pa moramo preživeti s slabimi 800 eur pokojnine. Pa moramo plačati stanovanje, zavarovanja in vse ostale stroške. Cigani pa bi imeli… ...prikaži veči vse, delali kar se jim vzljubi, mimo vseh zakonov......saj jih mi vsi podpiramo.
Malo mešajo cigani vzrok in posledico. Niso se zaradi Šutarjevega zakona znasli v stiski, ampak so v stiski, ker niso plačevali kazni za prometne prekrške. Torej mi plačujemo njihove najemnine (skozi socialo) ali kaj? Če jaz ne bi plačal prometnega… ...prikaži več prekrška, mi takoj trgajo od plače. Naj grem tudi jaz prostestirat?
"Pokazali bomo, da smo tudi mi ljudje in da želimo delati ter da vse negativne stvari, ki krožijo o Romih, niso resnične," je še povedal Domijan. Na protest pridejo pa zaradi rubežev zaradi neštetih prekrškov. :)))) Situacija na Dolenjskem se… ...prikaži veče je medtem umirila, Romov ni videti nikjer več!
Bodo štrajkali?
Že tako je ironija, da se iz državnega denarja plačujejo kazni, oni se še pa pritožujejo.
Ko bodo vsi na kupu,pregledati če imajo veljavne dokumente,če ne na vlak pa v svoje kraje.