Svet
54 ogledov

Ruski udarec boeingu in airbusu

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • principiumnovum 17:42 13.junij 2016.

    Pa kje so vaju našli? Na amriški ambasadi? Ukradeni načrti, trdita? A sta vidva preveč James Bond filmov gledala v otroštvu? Patenti in "uporaba" se plačujejo že več kot 100 let. Nemški Krupp je med 2. svetovno vojno nepretrgoma prejemal ...prikaži več denar od Angležov za vse patente. Od kje vama neumne ideje, da so Rusi ukradli načrte in "patente" ter potem v Franciji legalno leteli s takšnim "ukradenim" letalom. A se vidva sploh zavedata kakšne nesmisle pišeta tukaj gor. Vidva prepisujeta propagandne nesmisle, ki so jih desetletja v medijskem prostoru trosili anglosaksonski mediji in njihove obveščevalne službe. Ali so Rusi ukradli tudi "vesoljski program"?

  • principiumnovum 17:55 09.junij 2016.

    Navedi eno področje, kjer smo mi bolj napredni od Rusov. Si morda mislil na področju proizvodnje mikroprocesorjev, vesoljske tehnologije, jedrske znanosti ali strojegradnje?

  • principiumnovum 18:20 09.junij 2016.

    Avijoni se sploh ne prodajajo na tržišču "Zahodne demokracije", kot ti poimenuješ ta prostor dekadence. Že nekaj let letalske družbe povečini najemajo letala (leasing), nikakor pa jih ne kupujejo, saj si jih ne morejo privoščiti v desetinah ali pa celo ...prikaži več stotinah. To je prva stvar, ki jo ti ne razumeš ali pa namenoma kvasiš traparije... Druga stvar, ki jo prav tako napačno navajaš pa je, da so Irci (Zahodna demokracija) bili eni prvih, ki so zakupili nekaj teh ruskih letal... Otroci, vi ste čisto preveč Rusofobni in preveč pod vplivom "vrednot zahodne demokracije".

  • Xerxes 13:20 10.junij 2016.

    Rusi so na področju vesoljske in avio industrije krepko pred primerljivimi tekmeci na zahodu, vendar so se doslej usmerjali bolj v vojaško uporabo. Že Tupoljev 202/204 je pokazal da znajo, če želijo. Predsodki so tu samo ovira. Prepričan sem, da ...prikaži več bo letalo izvrstno, kot je že Sukhoi 100 Superjet, ki veselo leta po mehiškem nebu.

  • principiumnovum 20:14 11.junij 2016.

    Retardiranc, še za v Slovensko vojsko nisi bil sposoben, sedaj bi pa drugim pametoval? Izvoli, izobrazi se: http://atwonline.com/lessors/irish-regional-cityjet-lease-15-sukhoi-ssj100shttp://www.themoscowtimes.com/business/article/leasing-company-buys-8-sukhoi-superjets-for-european-market/503569.htmlhttp://rbth.com/business/2016/02/03/sukhoi-superjet-to-fly-with-air-france_564731

  • sprehajalec 12:17 12.junij 2016.

    Načrti so bili ukradeni, tako kot tudi za prvo sovjetsko jedrsko bombo dvajset let prej. Pa tudi B-29 je bil narejen kot Tu-4. Tega je kar precej, sovjetov nisi namreč mogel tožiti za avtorske pravice in patente. Tudi podvozje T-34 ...prikaži več je bil Christy, ameriški tank. Pa Mig-15 je bil narejen na osnovi messerschmita. Oni so to dobro izkoriščali.

  • zdrej 12:19 12.junij 2016.

    V kolikor vem, bi naj rusi kradli načrte od razvijalcev Concorda. Zadeva je mogoče res poletela prej, samo dva meseca v razvoju letala ni neka doba. Poleg tega je tu144 imel veliko težav in dejansko ni nikdar resno letel. Tekom ...prikaži večom operativnega obbdoja so še ga popravljali (aerodinamično), tak da je za verjeti, da so dobili delne načrte brez ta pomembnejših informacij o supersoničnem letenju. Roko na srce, tudi Concord mi mel nekega večega uspeha s prodajo (francozi in britanci?).Mislim da bo predstavljeno letalo letelo uspešno, če ne ga čaka podobna zgodna kot Douglasa.

  • Žurnalček 18:01 09.junij 2016.

    Rusofilski članek. Rusi nikoli ne bodo prodali niti enega potniškega aviona na tržišče Zahodne demokracije , ker Boing in Airbus zagotavljata odškodnine pri nesrečah svojih avionov , na osnovi zahodnih standardov , Boing pa celo tožbe pred sodiščem v USA ...prikaži več , čeprav je bil avion v lasti tretje osebe in padel kje drugje ! Rusi pa sploh ne objavijo pad , če se to zgodi na drugi strani Urala , kaj šele , da bi nekdo dobil miljonsko odškodnino v $ .

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:41 09.junij 2016.

    "Letalo ni setavljeno iz materialov, ki so značilni za primerljiva letala konkurence, pač pa iz kompozitnih, sestavljenih materialov"Moram rečt da sestavljeni materiali so prihodnost, je pa velik raziskav treba da se pride do pravih kombinacij in deležev posameznih materialov ...prikaži več v sestavljenem materialu. Rusi na tem področju niso zadaj, druga področja so pa druga tema.

  • sprehajalec 21:57 09.junij 2016.

    Podoben projekt je bil 50 let nazaj Tupoljev 144, ki je bil kopija Concorda, ki se je takrat hkrati pojavil. na Zahodu so ga zato poimenovali Konkordski. Letel je samo do razstave istega leta na pariškem letališču, kjer je počil ...prikaži več na pisto in se razletel na drobne delce.Vseeno bi počakal z rezervacijo sedeža. Naj se malo uleti najprej. porodni krči so najhujši.

  • Žurnalček 18:16 10.junij 2016.

    Zahojenc , če ne veš o čem govorim , boljše da si tih in s teboj tisti , ki ti je dal za blodnje en + !Zakupili Ruski avion? V slučaju napake na letalu in posledično nesreče , boš ...prikaži večoš od proizvajalca , ki je zavarovan v Rusiji dobil par kopejk .

  • principiumnovum 20:29 11.junij 2016.

    @sprehajalec, na kateri šoli so pa tebe "sprehodili" skozi zgodovino? Od kje pa tvojemu indoktriniranemu umu podatek, da je Tu 144 bil kopija Concorda? Predlagam, da se seznaniš s svetovno znanim zgodovinskim dejstvom, da je Tupolev Tu-144 prvič poletel 31. ...prikaži več decembra, 1968, in sicer kar dva meseca pred Anglo-Francoskim primerkom, zato ne ponavljaj mantre anglosaxonskih medijev in njihovih obveščevalnih služb, da je kopija tisto, kar je bilo narejeno/poletelo pred "originalom".Res pa je, da se je prototip zrušil leta 1973 na Paris Air Showu, kar je upočasnilo serijsko proizvodnjo. Ker je na zahodu bil komercialni letalski trg bolj razvit, je tudi potreba po takšnem tipu letala bila finančno bolje pokrita. V SZ pač niso imeli televizijskih in glasbenih zvezd oz. pedofilov in spolnih iztirjencev ter borznih špekulantov oz. ostalih gospodarskih kriminalcev, ki so povečini koristili usluge takšnega ekspresnega prevoza na relaciji Evropa-amrika. Jemlješ zgodovinska dejstva iz konteksta

  • principiumnovum 20:36 11.junij 2016.

    @ti, ki imaš predolgo ime in premalo jajc oz. ki še za v slovensko vojsko nisi bil sposoben, dolžna sem ti še en članek. Zadnjič si tako na veliko zagovarjal avstrijske zelene, ki so člani velike družine evropskih zelenih, izvoli, ...prikaži več preberi si, kakšne bolne packe in pedofile javno podpiraš. Sram naj te bo! http://www.welt.de/politik/deutschland/article120237364/Beck-wollte-Sex-mit-Zwoelfjaehrigen-straffrei-machen.html

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.