Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
32592 ogledov

S 600 evri vložka do 65 odstotkov nižjega računa za elektriko

Komentarjev 19
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • vzev 08:59 02.maj 2022.

  Sončne elektrarne se bi moralo postavljati samo na strehe. Ne pa uničevati cela polja, za tako nezanesljiv vir energije. Naj že enkrat zgradijo novo nuklearko, ki bo primarni vir energije, sončne so pa samo za dodatek.

  • rd2dmk2 10:10 02.maj 2022.

   samo nuklearke ne..sem proti nategovanju ljudi da vlagajo v investicije, katere imajo smisel samo da nekdo drug služi. treba je kombinirat čist male vodne elektrerne, z fotovoltaiko in hranilniki. in ne pozabit.. če crkne nuklearka na tak al drugačen način ...prikaži več ali pa da neko veliko vozlišče uniči strela kaj pa potem? sicer pa mi smo narod politikov in klobasačev, ne rabimo taluma in jeklarn, ko to ukinemo, je pa štroma juhuhu dovolj in preveč.

  • popokatopetl 11:37 02.maj 2022.

   Načeloma je že urbaniziranih/degradiranih območij vprek dovolj, da bi lahko naravo in kmetijsko zemljo pustili pri miru. Poleg streh npr nad parkirišči itd. Bo pa res treba še ogromno drugega za glajenje nočnih in sezonskih lukenj, če naj s FV ...prikaži več res pretežno nadomestimo TE. Hranilniki so velik problem, prostora za nive jezove ni kaj dosti, baterije in vodik so dragi...

  • vzev 12:41 02.maj 2022.

   @rd2dmk2, ti bi uničil čisto vsako reko v Sloveniji, da boš dobil krepko manj energije, kot jo bomo dobili iz ene nuklearke. Nuklearka je edina logična izbira. In kaj boš s fotovoltaiko, ko boš imel cel mesec izredno malo sonca? ...prikaži več In najboljše, da zapremo vsa podjetja, saj ljudje ne rabijo služb.

  • djdj 14:46 02.maj 2022.

   @vzdev Če bi slučajno potrebovali gasilce(želim, da nikoli!), da bi gasili objekt, bi to odrekli, zaradi nevarnosti električnega udara.?

  • rd2dmk2 21:20 02.maj 2022.

   vzev nobene reke ni treba uničit, ne rabiš jezu, lahko narediš kot mlin na muri, poleg tega je treba regulirat potoke itd. in ste pozabili na žled , pa je minilo komaj ducat let.. kolk časa ni železnica vozila, kolk ...prikaži več deset dni ni bilo elektrike na koroškem. samo oskrba ni samo krompir in solata na vrtu. in ne vas biti strah od kje elektrika ko bo oblačno.. kupite si fotopanel , pa začnite delat meritve, sončno in vroče ,oblačno. pa povejte rezultate.

  • rd2dmk2 21:24 02.maj 2022.

   poglejte, ko se peljete po AC in so postavljene protihrupne ograje, se ne bi dale zamenjat z FV. in če imate zraven TČ zalogovnik vroče vode. a se ne bi dalo vodo segret na mal več pa parno turbino za ...prikaži več vse tiste ponočnjake, ki celo noč morate gledat NBA in NHL. nek bo samo en. in če ta neki crkne , ja fantje, turbina od nuklearke se ne da kupit v lidlu..

  • vzev 18:27 05.maj 2022.

   Toda nuklearko se postavi enkrat, pa bo energije precej več kot vsemi temi obnovljivimi viri skupaj.

 • softundsicher 10:01 02.maj 2022.

  Meni se zdi ideja ok. Nima vsak primerne strehe, ne da se vsakemu ukvarjat z birokracijo,... Se pa strinjam z enim od predhodnikov - sončne elektrarne spadajo na strehe, ne na zelene površine.

 • miha.z 09:31 02.maj 2022.

  Samooskrbna ne bo nobena, ko taki hiši zmanjka elektrike pridobljene na sonce, ostalo plačamo mi.

 • munja 09:15 02.maj 2022.

  Ne vem, zakaj dodatni vložki, saj se že sedaj plačuje kup prispevkov, omrežnine, davki in ne vem še kaj. Kakšna obrazložitev, za kaj se bo porabil ta denar (600 eur), ne bi bila odveč.

 • Avatar PomisliNaSonce
  PomisliNaSonce 13:53 02.maj 2022.

  Samo da lokalci pustijo vmeščat to v svoje sosedstvo. Že pri izračunu vidiš, da je zapeljan v nateg...kaj šele kakšni bodo vplivi...že ko cesto zasvaltiraš ni več okolica kot je bila...kaj šele da sonce obdeluješ aktivno.

 • Avatar Leon
  Leon 16:20 02.maj 2022.

  Kaj menite o Hojsovi izjavi ?Mislim, da ima celice uničene ...https://vezjak.com/2022/05/01/cinicni-hojs-svetuje-ljudstvu-elektricni-avto-ce-mu-je-bencin-predrag/

 • radovednica 08:05 02.maj 2022.

  Postavitev teh bedarij pa je okoljsko primerno. Uničiti lepo pokrajino, nanjo namestiti cela polja teh neumnosti, učinkovitost in uporabnost je minimalna. Vložek 600 €, zakaj? Zgradi naj investitor, zainteresirani odjemalci se priključijo brezplačno, priključnino in vse dajatve so dali že ...prikaži več nekomu takrat, ko so se prijključili na sedanje omrežje in zanj tudi plačujejo prispevke. Kaj tukaj ni jasno gospod župan? Zanima lahko vprašanje, kdo bo to vzdrževal in koliko bo to eventualne odjemalce stalo?

  • benx 12:33 02.maj 2022.

   kaj pa mas pri fotovoltaiki za vzdrzevat?

  • alen04 12:44 02.maj 2022.

   Zakaj pa ne? Letni strošek komplet elektrike, ki zajema tudi ogrevanje znaša okoli 800€. Nam se zaenkrat ta matematika ne izzide. Ostali pa kar naj.

  • popokatopetl 13:41 02.maj 2022.

   Radovednica, dej se včasih rajši prej pet minut pozanimej preden začneš tipkat.

  • Avatar PomisliNaSonce
   PomisliNaSonce 19:19 02.maj 2022.

   Ima čist prave pomisleke ga. Radovednica. Zgodba je zapeljana tako, da lokalce navdušijo in da ne komplicirajo z umestitvijo v prostor in priklop na njijov transformator. Da nekej plačajo, pa morjo zato da ne postane preveč sumljivo. Kdo jim bo ...prikaži več zdej stroške pobračal zaradi preobremenitev na hišni inštalaciji in na aparatih, ki bodo hitreje izdihnili...podrobnosti so skritr v podrobnostih. Da o samem vplivu na lokalno vreme ne izgubljam besed

 • rd2dmk2 10:05 02.maj 2022.

  no ko mimte tolk za povedat, hitro na kolo pa protestirat, saj vsako leto plačate prispevek za uporabo cest, da ne omenjam kolk davkov daste občini, pa gre v glavnem za ceste in infrastrukturo kot so plinovodi, vodovodi , internetvodi. ...prikaži več. a tam ni prispevkov pa še vinjeto morate kupit. dragi moji kaj ne razumete , a vi bi tud bitcone radi kar dobil, potem pa dobiček kasiral. o, sveta mati božja bomagavka, daj mi sedmico da pobegnem od tele nore slovenije.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.