Avto
770 ogledov

Se peljete v Italijo? Nikar ne počnite več tega prekrška

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Leon
    Leon 08:47 31.december 2016.

    v Italiji drakonska kazen, če vas med vožnjo najdejo s telefonom ob ušesu....... Italijanska oblast je spoznala ,da je največ prekrškov prav zaradi telefoniranja in s tem posledično izguba delovnih ur in stroški zdravljenja . Seveda bodo sedaj tudi naši ...prikaži več "MULTIPRAKTIKI" takoj spremenili zakonodajo ,ker pač rabijo soseda ,da jim to prišepne.

  • Avatar Leon
    Leon 08:50 31.december 2016.

    V Nemčiji je kar nekaj novosti pri kolesarjih, ki se morajo odslej bolj kot po pravilih za pešce zanašati na zakonodajo, ki velja za motorni promet. .......Pri nas je ravno obratno ,kolesarje in mopede spravijo na pločnike med pešce ,pa naj se pokoljejo .

  • zdrej 09:39 31.december 2016.

    Kolesarji so med motornim prometom ogrožena vrsta. No vsaj pri nas, ker večina voznikov v življenju ni prav kolesarila in se pač temu primerno idiotsko obnaša do kolesarjev. Zato je smiselno dati skupaj pešce in kolesarje. Pa tudi razlike v ...prikaži več hitrostih so tam do 3x v povprečju v normalnem/ vsakodnevnem kolesarstvu. Potem infrastruktura posledično ni primerna za kolesarjenje po večini krajev v SLO. Tako se športni kolesarji ponavadi izogibajo pločnikov in so že sedaj udeleženci v motornem prometu. Tudi po hitrostih so dostikrat enaki motornemu prometu. V večjih mestih se to počasi ureja. Mopedi pa itak sodijo na cesto ne na pločnike. Čeprav na podeželju se nihče ni vtika v to, ko so pločniki široki in povečini prazni.

  • Avatar roksa
    roksa 09:44 31.december 2016.

    Bravo Italijani.Kazen ni predolga, je pa pravšnja, da ti da za mislit, če boš še kdaj telefoniral med vožnjo....je bolj moralna.

  • Janazek 11:55 31.december 2016.

    Zdrej! Pri nas v Sloveniji NE rinejo kolesarje na pločnike, saj vožnja po pločniku ni dovoljena, čeprav je včasih varnejša. Kolesarje rinejo na vozišče, kjer so enakopravni ali celo v prednosti pred avtomobilisti, ko npr. na eni ulici v ...prikaži več Mariboru ali pred nekaterimi semaforji v Ljubljani. Na podežlju so pločniki prej preozki, kot preširoki. Na podeželju so pločniki znižani za vsak uvoz na dvorišče ali njivo in jo vožnja po njih kot bi vozil po valovih cunamija. Zasedenost pločnikov ni merilo o njihovi smiselnosti. Če rešijo eno življenje v eni vasi na 10 let, so smiselni. Je pa res, da je kolesarjev veliko na peš conah, kjer je dovoljeno. Kjer ni dovoljeno, morajo biti postavljeni znaki prepovedi, kot npr v Kopru, kjer menda redarji intezivno praznijo denarnice kolesarjev in polnijo občinsko blagajno. Srečno 2017!!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.