Slovenija
20938 ogledov

Prepoved birmanskih botrov? To pravijo na ljubljanski nadškofiji.

Komentarjev 18
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Leon
    Leon 07:41 13.marec 2023.

    Nihče nima pravice otroke pošiljati v suženjstvo RKC ! Polnoletni naj odločijo o tem ali želijo sprejeti katerokoli vero .

    • expost 07:53 13.marec 2023.

      Suženjstvo? No, no, Leon. Malce bolj počasi. Birmanci so v povprečju stari 14-15 let in nič hudega se jim ne dogaja (razen, da jim hormoni nagajajo, a to je druga zgodba). Ko smo pa morali pod družbeno prisilo postajati pionirčki ...prikaži več in ZSMSjevci, je bilo pa vse ok?

    • Avatar Leon
      Leon 08:02 13.marec 2023.

      Zatiskanje oči pred suženjstvom je tabu tema v Sloveniji . Podobno je s porokami mladoletnih iz romske skupnosti kjer si oblast zatiska oči .

    • expost 08:51 13.marec 2023.

      Leon, tu ni nobenega tabuja. Stvari so jasne: glede porok imamo zakon, ki pravi, da so za mladoletne prepovedane RAZEN z dovoljenjem sodišča. Zdaj se pa vprašaj, koliko tistih romskih porok je v bistvu legalnih. Po zakonu lahko zakonsko zvezo ...prikaži več sklene otrok, ki je že dopolnil 15 let in ki je dosegel tako telesno in duševno zrelost, da lahko razume pomen in posledice pravic in obveznosti, ki nastanejo s sklenitvijo zakonske zveze. Bi bilo kar zanimivo dobiti ta podatek, koliko je takšnih dovoljenj.

    • mph2 13:27 13.marec 2023.

      @expost, 14, 15 let so bili torej izpostavljeni pranju možganov. Zame je vsaka religija nasilje še posebej nad otroci, ker jih uči, da "rešujejo" probleme tako, da pokleknejo, sklenejo roke, in obrnejo oči gor. To je problem, ne "prepričaj se ...prikaži več preden verjameš", ampak "moraš verjet, ker jaz tako pravim".

    • expost 14:23 13.marec 2023.

      mp2, ne mešat hrušk in jabolk. Pa ne bova razpravljala o sami dogmi, ker ste itak prepričani, da je vera nekaj slabega. Večina staršev pošlje otroke k verouku bolj zaradi tradicije in družinskih običajev kot pa nekih hudih (verskih) prepričanj ...prikaži več o katerih razpredate.

    • mph2 08:15 14.marec 2023.

      @expost, to je pa še bolj žalostno, če je tako. Vera pa JE nekaj slabega ravno zaradi prej razloženega, zahteva konstipacijo možganov. Princip, temelji, ... so slabi. Kar pa seveda ne pomeni, da so verniki slabi, da ne boš razpredal v tej smeri.

    • Zvono 11:55 14.marec 2023.

      expost "... nič hudega se jim ne dogaja"? Razen morda, da so žrtve pedofilskih celibatnih župnikov.

    • expost 15:34 15.marec 2023.

      Zvono in mph2, vera in religija sta dva različna pojma. Tretji je institucionalizirana religija. Vera je bistveno bolj intimna in sveta kot religija. In, Zvono, 1% gnilih jabolk ne pomeni, da je cela sorta zanič.

    • Avatar Leon
      Leon 15:52 15.marec 2023.

      ZVON1 in ZVON2 ...niso vsi isti . Lastne vernike so NATEGNILI tokrat brez spuščenih hlač.

  • expost 07:50 13.marec 2023.

    Namen morda še razumem, a učinka pač ne bo.

    • Boris 09:21 13.marec 2023.

      Imaš prav, vse ima svoj namen in tu je bil dosežen tudi učinek, ljudje debatirajo o tem. Treba pa se je vprašat o smislu, večina preskoči dejstvo cerkvenega pravljičarstva, dejansko je vse skup en velik nesmisel. To je kot ko ...prikaži več ima History Channel debato o tem, "če bi vesoljci prišli, kje bi pristali" in en kup "expertov" potem o mestih pristanka debatira ...

  • mitja35 09:29 13.marec 2023.

    A p.Rupnik je tudi boter....?

  • rd2dmk2 08:43 13.marec 2023.

    nikoli nisem hodil v cerkev, se mi pa tole zdi trapasto, ampak je čist enako kot včasih ko se prijavljat v partijo samo zaradi koristi. mladež tišat v cerkev in jih silit v sprejemanje nekih norih naukov, samo zato da ...prikaži veča se dobi bogatega sponzorja. no.. rezultat so naše "slavne " sponzuruše, ki so po polnoletnosti morale si najti novega botra. tolk mladeži je bilo v cerkvi, in tam naj bi poslušali božje zapovedi od ne kradi, ne prešuštvuj, pa je tega tolk, kot da bi vse tiste NE zbrisali

  • Željko 05:54 14.marec 2023.

    Mi je popolnoma vseeno za to finančno mafijo RKC. Sem ŽAL krščen in niti približno ne hodim v cerkev. Žal zato ker sem bil kot otrok v to prisiljen in ne po svoji volji. Imam otroke kateri niso krščeni in ...prikaži več ne bodo in ne hodijo v cerkev dokler ne bodo odrasli in se bodo za to če bodo želeli sami odločili. Kaj bodo pa drugi rekli mi je pa zadnje kar me v življenju skrbi

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 18:42 13.marec 2023.

    Pa kaj si tio zmešani škofje mislijo,da bodo namesto otrokom dali denar škofom?? Veliko oltrok je zaradi tega šlo k birmi saj so botri poskrbelui za lep daraliasedaj ps bo to otrokom brezveze!!! Res škofje v Sloveniji dobro skrbijo ,da ...prikaži več bodo cerkve počasi popolnoma prazne seveda potem ne nodo oni nič lrivi!!

    • Zvono 12:05 14.marec 2023.

      Ojoj @omega v_6! "Veliko oltrok je zaradi tega šlo k birmi saj so botri poskrbelui za lep daraliasedaj ps bo to otrokom brezveze!!!" Torej je VES smisel birme POHLEP po dragih darilih in ne versko izobraževaje. Uhhh, pravi verniki, ki ...prikaži veči živijo po pravilih! Na bruhanje mi gre od tega licemerstva.

  • miho 08:05 13.marec 2023.

    Torej vsaka škofija po svoje? Kakšno vlogo sploh ima papež? Celibat obvezen v vsej RKC, botri pa ne... OMG!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.