Slovenija
31 ogledov

"Sindikalisti, to je borba za nesposobne in lene!"

Komentarjev 22
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Klemen Zec 17:29 26.september 2012.

    poznam tudi primer, ker šefi neljubim uslužbencem namenoma dajejo več dela, kaj je pa to ?

  • Klemen Zec 17:30 26.september 2012.

    zakonodaja ni kriva, kriv je nesposoben vodilni kader, ki za slabo organizacijo dela prejme enako visoko plačo ?

  • graff 18:23 26.september 2012.

    Strinjam se s teboj, pismo ni napisal nek nezadovoljnež, ampak je naročena in programirana provokacija vladnega tima in Virantove liste.

  • Dušan Vukašinovič 23:28 26.september 2012.

    sing hallelujah!! http://www.youtube.com/watch?v=76RrdwElnTU&feature=related

  • mirko 10:48 27.september 2012.

    Ne bi verjel temu pismu, če sam ne bi delal v javni upravi. Trditev tega pisca je še kako resnična. Sam sem po marljivosti in sposobnosti nekje na sredini. Tako da jaz ostanem. Se pa strinjam, da je vsaj za ...prikaži več 30% preveč zaposlenih v javni upravi. Če bi se odpustilo 30% tistih najslabših, bi se z bolj pravičnim sistemom plačila po delovni uspešnosti njihovo delo z lahkoto prerazporedilo. Strošek za boljšo plačo marljivejših delavcev bi bil za devedeset procentov manjši od stroška za plačo lenuhov.

  • LJ24 17:17 26.september 2012.

    Moja prijateljica dela na CSD-ju. Tam zadeva poteka tako. Direktorica vsakemu uslužbencu dodeli enako število vlog, ki jih je potrebno rešiti. Nekateri uslužbenci jih rešijo, nekaterim (tistim lenobam) pa ostane polovica. Tebi nič, meni nič, direkto nerešene vloge razdeli med ...prikaži več tiste uslužbence, ki so svoje delo opravili. Razdeli: brez dodatnega plačila, brez možnosti koriščenja prostih ur in kar je najpomembneje BREZ KAZNI ZA LENOBE! Uslužbenci, niso krivi (oziroma nekateri samo izkoriščajo socilaistični sistem), krivi so kretenoidni šefi!!!!!

  • samo.jst 09:42 27.september 2012.

    Javna uprava je leglo nepotizma in oportunistov. Kako pa ne bi bila, če pa nadrejenemu delo podrejenih ne pomeni ali bo konec meseca kruh na mizi ali ne. Pomislite, razpolagaš z denarjem, ki ni tvoj in ne glede na to ...prikaži več kako je delo narejeno, če sploh je, je tvoja plača zagotovljena. V skupini 20 ljudi, 15 se lahko komot 8ur na dan trudi izpahniti koleno s cinganjem noge in še vedno bo nadrejeni (lokalni veljak starega kova ponavadi z bogato rdečo preteklostjo... če le-teh prvin ni že podedoval in prišel na položaj preko fotra) uspel upravičiti kvazi uspešnost pričakovanih nalog.

  • bobr 14:52 26.september 2012.

    Za selekcijo dobrih inslabih delavcev niso zadolženi delavci ampak šefi.Enako so ti šefi zadolženi za zaposlovanje sposobnih ne pa lenih in sorodnikov.Torej ni lenuh kriv, če je dobil službo in da mu nihče nič noče.KRIVI ...prikaži več SO ŠEFI.Spremeniti je potrebno tudi sistem ocenjevanja uspešnosti.Vprašajte se zakaj je to možno le po vertikali navzdol,torej šefi ocenjujejo podrejene.Kdaj bo omogočeno ocenjevanje po vertikali NAVZGOR?Kdaj bomo lahko podrejeni podali oceno o nadrejenemu?To bi bil lep začetek "čiščenja".

  • bobr 14:57 26.september 2012.

    Avtorja tega pisma bi prijazno vprašal na kakšen način misli ločiti zrnje od plev, če pa je trenutni sistem narejen tako, da je bolj važno, da si SPODOBEN kot SPOSOBEN.Z drugimi besedami, šef v javnem sektorju z ...prikaži več ničemer ne odgovoarja, če zaposli lenuha.Pri privatniku ni tako.Sistem je anrejen tako, da te nadrejeni ocenjuje tako na počez ali na oko, če hočete.Povprašajte malo kaj se zgodi s tistimi delavci v javnem sektorju, ki opozorijo na probleme oz. na neracionalno trošenje davkoplačevalskega denarja?Sistem je narejen tako, da potem oni predstavljajo problem sistema in sistem se obrne proti njim.PROBLEM JE V ŠEFIH !ZAČNITE ODPUŠČATI TAM!

  • karel 15:11 26.september 2012.

    hja, avtor tega članka je gotovo zanj dobil delovno uspešnost kot povečan obeg dela, to,da se delavca ne da odpustiti je navaden lari fari, potem je njegov opevani šef povsem nesposoben, instrument dokazovanja nesposobnsoti je vedno možen, problem je, da ...prikaži veča ga šefi ne znajo izpeljatikdo pa je v tej državi še opozicija vladnim nebulozam če ne sindikati, imamo dena rza reševanj kitov pa za orkestre po Evropi nimamo pa za lačne državljane, tole mi vse diši po tem raje odpustitie kolega samo, da mi plača zraste če se le da, svinjarija ni kaj

  • Boco 16:35 26.september 2012.

    Očitno ima ta javni uslužbenec srečo, da ga vsi vidijo kot pridnega. Tudi sam delam v državni upravi in se strinjam, da je tretjina ljudi preveč in da bi jih bilo potrebno odpustiti, ostalim pa dati plačo, ki bi bila ...prikaži več 30 % fiksna, ostalo pa variabilna, saj bi se tako javni uslužbenec moral potruditi za svojo plačo. V nasprotnem pa vsak ve, da bo plačo dobil, ne glede na to koliko se bo trudil. Ampak pojavi se kup vprašanj: Kako ugotavljati (ne)sposobnost ljudi? kako zagotoviti, da bodo odpuščeni tapravi, brez posredovanja politike? Sanjati o tem, da bodo odpustili nesposobne in lenuhe ter da ne bo pomembna strankarsko članstvo ali vsaj simpatizerstvo, je utopija. Poleg tega pa imam sam izkušnje z delom v javni upravi. Tu velja moto: če nekdo ne dela, daj to delati tistemu, ki je priden in sposoben, saj bo ta delo opravil dobro, medtem ko za prvega nisi tako prepričan. Lahko se trudiš kolikor hočeš, se žrtvuješ, ampak ko se politika zamenja in se zamenjajo vsi šefi, si na začetku. Si sam

  • graff 18:31 26.september 2012.

    Najprej naj razpustijo vse komisije vlade (197) s po pet do deset člani, tajnicami, koordinatorji, pomočniki in svetovalci, potem naj se po istem sistemu lotijo vladnih služb, ministrstev, uradov, agencij, nadzornih svetov, upravnih odborov, desetine direktoratov s po 100 in ...prikaži večn v eč zaposlenimi, ko bodo tu izčrpali pa naj nadaljujejo s tvojim predlogom.

  • Erika Brecelj 20:02 26.september 2012.

    Imam veliko znank, ki delajo v javni upravi; ena je zaposlena tam 7 let in kadar se pogovarjamo kaj počne, je njen odgovor vedno enak - "šefici pomagam urejati neke papirje". Že 7 let eno in isto. Ne ve prav ...prikaži več nobene podrobnosti svojega dela, med tem, ko se meni kot s.p. zgodi v enem dnevu ogromno novosti tako dobrih kot slabih, je njen odgovor vedno "šefici pomagam urejati neke papirje". 7 let! Halo?! Izvedela sem le to, da je njena šefica že zdavnaj primerna za v penzijo pa se ne da in posledično menda na delovnem mestu zgolj bere revije, pije kavo, čveketa in čaka konca delovnika. Zato so pred 7. leti zaposlili to mojo znanko, da šefici (ki že itak nič ne dela) pomaga urejati neke papirje. Druga znanka, ki je prav tako zaposlena v javni upravi že 15 let, pa v času delovnika uspe prelistati vse revije, reklame, ki pridejo v stavbo kot reklamni material, spletne kataloge obutve in obleke... Skratka po 8-urnem delovniku za štirimi stenami ve prav vse kaj se je zgodilo v državi in drugod

  • mirko 10:39 27.september 2012.

    Kako ugotavljati (ne)sposobnost ljudi?...................................Tako kot se to dela na zahodu !!!! Ni nam potrebno odkrivat tople vode, imamo vzornike, samo posnemat jih je treba. Povsem drugo vprašanje pa je ali to sploh hočemo. Delovni uspehi se morajo merit ...prikaži večerit po nekih jasnih kritrijih, sam sistem pa mora bit stroga hierarhija. Šefi so nagrajeni, če imajo dobre in delovno uspešne podrejene in tako vse do vrha.

  • Klemen Zec 17:33 26.september 2012.

    ravno tako je tudi na sodiščih, ogromno zadev ostane nerešenih, ker si sodniki vzamejo veliko prostega časa za malico in kavo, da jim pri reševanju sodnih zadev zmanjka časa, mnoge tako tudi zastarajo.

  • se_eden 18:22 26.september 2012.

    predlog vrstnega reda ukrepov. nova sistemizacija vseh delovnih mest v javnem sektorju. odpoved vseh pogodb o zaposlitvi. nov razpis vseh delovnih mest in nato izbira in zasedba vseh najbolj potrebnih delovnih mest. Slovenija ima na mnogih področjih v javnem sektorju ...prikaži več previsoke standarde glede na zmožnost financiranja le teh. ne glede na vse pohvale in visoko uvrščenost na raznih lestvicah si tega zaenkrat ne moremo privoščiti...

  • zavesten 19:17 26.september 2012.

    npr.sodniki kradejo denar zase ,za svoje sorodnike in za vnuke.mb sodišče okrajno je skorumpirano 50 procentov,slovenjebistriško 60 procentov dočim na sodišču v slov .konjicah je samo ena sodnica prahova ki dela po regelcih.ostale so pokvarjene,skorumpirane in lene.in samo čakajo plačo ...prikaži več 15 krat večjo od delavca ki jih pa dejansko živi.na teh sodiščih jih je kar nekaj v disciplinskih,kazenskih in odpovednih razmerjih.ampak jim je vseeno saj so si že nakradli dovolj.pri nas bi lahko imel vsak sodnik tri revizorje pa bi še kradli.kriv je pa predsednik države ki potrdi ta odpad od ljudstva,ki ve da mu ne more nihče nič.....in vem še veliko tega saj delam v tem fahu.

  • graff 16:51 26.september 2012.

    Dokler se ne spremeni zakonodaja, ki ščiti slabega delavca, je vsako moledovanje odveč in neproduktivno. Niso problem delavske pravice, ki bi jih pogoltni kapital sesul če bi jih mogel, problem je zakonodaja sploh v javnem oz. državnem sektorju. Tam je ...prikaži več potrebno pod nujno sistem prevetriti, zaostriti delovno disciplino, slabe najprej udariti denarno in če to ne zaleže odpustiti. Dobre, marljive, vestne pa bolje plačati in jim omogočiti napredovanje, ne pa da na vrhu, kot je to v policiji, vedrijo ,,upokojenci,,, ki bi morali biti na ZPIZU pred desetimi leti, pa so še vedno tam, nagrajeni od politike in vlečejo mastne denarce.

  • Klemen Zec 17:35 26.september 2012.

    čiščenje se bo pa začelo od spodaj, kot po navadi.

  • Klemen Zec 17:37 26.september 2012.

    imam občutek, da je ta javni uslužbenec ostal anonimen, ne ker bi se bal za službo, temveč je le nročena provokacija proti sindikatom !?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.