Slovenija
69 ogledov

Slovenski kmetje bodo šli na ulice

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar praufo
    praufo 17:08 15.oktober 2015.

    Kmetijstvo je naslednja stvar, ki mora crknit. Globalizacija je del načr ta nov ga sve t red a. Malo naj se uni v ameriki matrajo kaj sem hote l na pisa t. Hrana bo pridelana pod šotori, kdo r bo ...prikaži več imel dnar jobo kupil, ostali, pa bodo reveži. Bistvo je, da ni lokalne samooskrbe, ker sistem premalo počrpa od posameznika - sužnja. Tako je to, svet bo še kako lep čez nekaj let, ko bo nastopila prava lakota.

  • crvit 09:14 15.oktober 2015.

    Ja nič traktorje pa cisterne z gnojevko pa v ljubljano pa bum po parlamentu

  • Pepe007 09:41 15.oktober 2015.

    Naj pa zadruge naredijo konkurenčno prehransko trgovsko verigo z osnovnimi živili.

  • 4krogci 09:44 15.oktober 2015.

    ene stvari pri teh naših pridelovalcih ne zastopim! Povsod lahko prezivijo z dost nizjo odkupno ceno in so veseli že če samo dobijo kupca, pri nas pa raje vidijo da vse skupi zgnije na njivah, kot da bi pa sprejel ...prikaži večl par centov nizjo ceno!

  • Avatar praufo
    praufo 17:03 15.oktober 2015.

    kje in kdo je to povsod, imaš kaj konkretnega, al samo domnevaš iz medijev ?

  • Avatar praufo
    praufo 17:22 15.oktober 2015.

    miljonarji živjo za miljon let, pa imajo največjo smolo, da jih v največjem ciklu prihodkov doleti ... kao "prerana smrt"

  • Avatar praufo
    praufo 17:20 15.oktober 2015.

    Merkator je v preteklosti vse pokupil, se pravi manjše trgovine ala špecerija, delikatesa, rožca, živila, itd. To je bilo samo na gorenjskem. Govorilo se je o razcvetu, o največjem trgovcu in še kaj. Je sej do neke mere res. Ampak ...prikaži več kaj se je zgodilo ? Dokler je firma imela toliko plusa, da je lahko plačala kredite, je blo super. Potem so prodali zadolženemu hrvatu. Ista zgodba s tušem se lahko zgodi. Vse mogoče se je zamislil, sedaj na veliko prodaja. Pa dobr je, zakaj nebi recimo imeli neke lokalne zadruge, ki bi prodajale lokale pridelke. Pa mogoče včasih čist sezonsko. Za začetek ena majhna štacuna z 20-30 artikli. Kruh, kakšna pašteta, nekaj zelenjave, jajca, nekaj za pit, skratka tiaste osnovne artikle, mogoče tudi tiste na željo kupcev. Drugače pa moka lokalna, jajca lokalna, zelenjava lokalna, sadje lokalno, meso lokalno, krompir lokalno. Kar pač folk rabi. In kmetje lokalni pridelovalci bi lahko živeli. Za sproti, kot vsi živimo za sproti, razem miljonarjev, ki živijo za miljon

  • principiumnovum 12:52 16.oktober 2015.

    Slovenski kmet je najbolj lena žival na svetu. V rit tanka šmarnco, v pasata pa kurilno olje. Družba nima nič od takšnih kmetov, ki se šlepajo na državnih subvencijah v gozdovih jim pa še od predzadnjega žleda gnijejo podrta drevesa.

  • Avatar praufo
    praufo 17:48 16.oktober 2015.

    Zelo nesramna trditev brez primere. Ne rečem da niso takšni posamezniki, seveda so, ampak ne moreš pa na splošno trdit za kmeta. Najbrž še nikoli nis bil pri pravem kmetu in se ti niti ne sanja kaj je delo. To ...prikaži več ni tista kmetija, ki jo gledaš zvečer po TV, kjer se grejo kmetijstvo bolj tako za hobi. Preprosto nimaš pojma, predlagam da se kam zapelješ in pogledaš kako in kaj se dela. In da vidiš koliko je dela. Pa kako je kadar je dobra letina, in kadar je slaba. So velike količine naenkrat, ampak koliko je poprej dela. Kar se pa tiče subvencij, je zame to popolna bedarija, večina denarja gre pri velikih za nakup novih še večjih traktorjev. Drugače se je pa treba vprašat kakšna naj bo odkupna cena hrane pri kmetu. Zakaj je subvencija, kdo jo podpira ? To ni pogoj, da kmet preživi, bo pa brez tega lahko tudi ceno zvišal. Problem je pa spet pri tej predolgi verigi od proizvodnje do potrošnika, kjer vak nekaj doda in se omasti brez dela. Ampak tak je sistem, na žalost nepošten ali bolje reče

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.