Slovenija
95 ogledov

Stanovanja prazna, rešitev ni

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • nina 07:31 29.junij 2013.

    To z angencijami je ena sama lumparija,ki se je raspasla zadnjih 15 letTako se je začelo hitro uničevanje naše Slovenije. Še prej so uničili podjetja ,ki kar nadaljujejo s svojo uničevalsko prakso.Počasi bo potreben TOLMINSKI PUNT Slovenci kaj čakamo??????????? čas ...prikaži več bi že bil da zamenjamo kompletno politično drhal,ki je Slovenijo uničila v slabih 10ih letih.

  • mihatirs 07:40 29.junij 2013.

    Ko se boste začel zavedat da so cene nerealne...torej napihnjene x2 potem se šele lahko začnemo pogovarjat! 500e za 3sobno na jesenicah...niste resni!...še v lj-center ne bi tok dal!

  • mia 07:43 29.junij 2013.

    prazna stanovanja bi morali obdavčiti od 2-5x več. s tem bi vsak lastnik praznega stanovanja nepremičnino rad oddal tudi za manj denarja, le da ni prazna. tudi prijavljali bi in plačevali davek, ki bi tekel v državno blagajno.

  • brencl 08:15 29.junij 2013.

    Država bi npr. lahko sugerirala bankam, da ustanovijo stanovanjska podjetja in nanje prenesejo v obliki dolgoročnega stanovanjskega kreditiranja zasežena stanovanja, katera bi se na trgu oddajala po profitni najemnini. Prav tako pa tudi sklad samostojno tu nima kaj iskati, marveč ...prikaži več naj prispeva v ta podjetja denarna sredstva za nabavo najemnih stanovanj. Podjetja pa naj s fondom samostojno upravljajo - seveda nikakor ne pod vplivi politike. Kar se pa tiče nezasedenih stanovanjskih enot, hiš in drugih bivalnih objektov, je le-te že sedaj v teh razmerah večinoma nemogoče prodati. Tudi "kaznovalni" davek to ne bo rešil, temveč bo samo še bolj osiromašil večino ljudi.Glede oddajanja pa pod takimi pogoji pa kljub morebitnim možnostim, ne bo interesa, saj bodo davek, prispevki in dogodnina pobrali večino najemnine, tako da že zavzdrževanje ne bo nič ostalo.Ob tem pa so še ovire v Stvarnopravnem zakonu in stanovanjski zakonodaji, ki nudi najemnikom pretirano zaščito.Da o

  • brencl 08:18 29.junij 2013.

    Da o realsocialističnem konstruktu - oderuška najemnina, raje ne govorim. Kot da smo še vedno v preteklosti in ne 20 let po osamosvojitvi. Veljati morajo namreč tržna merila, prosto razpolaganje z lastnino in individualna pogodbena razmerja - "take it or ...prikaži več leave it". Obveznosti lastnika do lastnine morajo, tako kot drugod, izhajati iz zakonodaje, vse ostalo pa je stvar pogodbenega razmerja med lastnikom in najemnikom oz. uporabnikom.Floskule o socialnosti so že zdavnaj izpete, saj vsi že leta smo in še prispevamo v državne jasli ogromna sredstva za te namene (tudi s samoprispevki), pa je večina njih izpuhtela in še izginja brez sledu v žepe priviligiranih politikantskih in pajdaških struktur.Pri stanovanjih oz. stanovanjskih objektih je višina davščine enormno visoka in lahko rečemo, da takega nesorazmerja med poprečnim OD-jem in višino predlaganega davkav drugod ni.Večina bivalnih nepremičnin, zasedenih in nezasedenih, je v lasti in produkt dela ter odrekanj malih ljud

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.