Slovenija
10536 ogledov

Starši jezni, da morajo plačati stavko. Bodo morali šolarji v soboto v šolo?

Komentarjev 24
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • minimaxi 07:37 14.marec 2018.

    ŠTRUKELJ in ostala banda- f u c k o f f

  • Jožef Koprivnikar 08:57 14.marec 2018.

    Res je le to da si želijo dvigniti le še najvišje plače saj njihov voditeljni sprejel spremenljivih ponudb za proračun ki mora poskrbeti še za policiste ter obrambo.Štrukelj je izgubil kompas za orjentacijo.kompas starši pa se naj znajdejo kakor vejo ...prikaži več in znajo.Je pravično da se to breme plačevanja za dan ko jih ne bo naloži staršem je možno le pri nas.

  • mph 09:43 14.marec 2018.

    Važno samo, da vas je (večinoma, so tudi izjeme) golazen, ki nam vlada skozi zgodovino (ne leti samo na trenutno oblast), prepričala, da so vse krivi drugi za vse probleme.

  • brencl47 08:28 14.marec 2018.

    Pod nujno bi morali sprejeti zakonsko določilo: "Ker starši otrok v vrtcih in šolah niso sklenili, da bodo stavkali, je niso odobrili, niti ne stavkajo, niso dolžni financirati stavke.". Stroške stavke naj nosijo tisti, ki so jo odobrili, še bolje ...prikaži več pa, tisti ki stavkajo. Sicer pa sindikati morajo imeti "stavkovni sklad in sredstva - razen če jih niso zažrli! To doloočilo naj velja prvenstveno za javni sektor!

    • nergač 08:46 14.marec 2018.

      "Ker starši otrok v vrtcih in šolah niso sklenili, da bodo stavkali, je niso odobrili, niti ne stavkajo, niso dolžni financirati stavke."---ja pa saj nisi v resnici tako butast, kakor izgledaš po tem postu? Po tvojem, morajo učiteljem odobriti stavko ...prikaži več starši ? Morda bi jim morali tudi plačo odobriti starši? Pa še vloge za napredovanje bi tudi morali odobriti starši?

    • brencl47 09:00 14.marec 2018.

      nergač@ - Starši niso dolžni njihovo stavko finabncirati oz. nadomeščati. Po tvoje pa se lahko vsakdo odloči za stavko, katere posledice bi npr. trpel ti, pa še stroške in plačilo svoje neoddelane obveznosti bi terjal od tebe!

  • ECKING 11:10 14.marec 2018.

    Starsi neumni ste ce boste poslali otroke v soboto v solo zaradi stavke šolnikov med tednom!!!! Kdo stavka nslednjit teden? Kdo cez 14 dni? Kdaj bo pa se kaj za privat sektor?? Slovenija ima vas v JAVNI UPRAVI poln kurac!! ...prikaži večc!! Zapsoleni v JU moral boste sspoznat ,da vas je prevec glede na to kdo koliko prinese v drzavo!! Sicer pa nevem kako to mislite ,da bi solnikom dvignili place pa saj firma RS ne dela plusa!!!!! Ce v firmi ni plusa ni povsic in dodatkov!!!!

  • Avatar praufo
    praufo 09:37 14.marec 2018.

    v resnih državah stavko in vse stroške povezane z njo plača kdo? - sindikat, v slovenistanu, se pa lahko stavka, delodajalec pa tudi to plača, v tem primeru seveda država, kar je absurd ... bi pa na tem mestu lahko ...prikaži več vskočile privat šole, če jih politika ne bi tolk ignorirala ... državna podjetja tekmujejo z zasebnimi, pa naj še šolstvo

    • Avatar praufo
      praufo 09:39 14.marec 2018.

      ne vem zakaj se govori o nekem nadomeščaju v sobotah za ta izpad ... ne, učenci nimajo nič s stavko, delajo nas samo učitelji, oz. izpad naj plača sindikat

    • Vesna Dolšak 14:18 14.marec 2018.

      Če bi imela še šoloobveznega otroka, moj otrok prav gotovo v soboto NE bi nadomeščal izgubljenih ur zaradi stavke učiteljev, ker moj otrok si stavke ni izmislil, jaz pa tudi ne.

    • Avatar praufo
      praufo 14:35 14.marec 2018.

      popolnoma se strinam s tabo, otroci s tem nimajo nič

  • matermila 12:00 14.marec 2018.

    Na Mestni občini Ljubljana pravijo, da imajo zaposleni v vzgojno izobraževalnih zavodih imajo vso pravico do sodelovanja v stavki. OK,naj stavkajo,samo ne na moj račun.To je,kot bi v trgovini plačal kg kruha,ki ga nisem kupil.Kar se pa tiče nadomeščanja pouka ...prikaži veča v soboto,pa naj povem,da naši otroci NE bodo nadomeščali izgubljenih ur pouka v prostih dnevih.

  • miki1234 08:34 14.marec 2018.

    stavka se ne plačuje... golazen pokvarjena

  • perhan63 13:22 14.marec 2018.

    evo v soboto bo moj sin doma...pa da vidm neupravičene ure..

  • Jambor 16:12 14.marec 2018.

    Starši, zakaj preprosto ne zavrnete računa? Okrožnica MIZŠ je v nasprotju že z zakonom DDV. Će ni storitev opravljena, se še DDV ne more obračunati. Posledično se ne more obračunati niti storitev.

  • janto 10:37 14.marec 2018.

    - otroke v privat varstvo, dobiti račun in zahtevek za vračilo izstaviti vrtcu, ne glede na to, da je v enem vrtcu v občini zagotovljeno varstvo, - nihče ne omeni dodatno plačevanje javnemu sektorju za dodatne pokojnine v KAD - ...prikaži več tudi zaposlenim v šolah in vrtcih, ki so zagotovljene iz javnih sredstev, - Štrukelj je omenil stavko do volitev, nato pa gredo lahko na počitnice oz. dopust in ne bodo stavkali, - popravljanje nalog in priprave doma - varstvo osebnih podatkov?

  • Mla Den 15:57 14.marec 2018.

    Na kateri osnovi točno dobivajo zaposleni v šolah in vrtcih plačilo za nedelo? In starši jim morajo to plačevati! Pravica do stavke še ne pomeni, da si med stavko plačan!

  • mph 09:42 14.marec 2018.

    Borba za človekove pravice ni bila nikoli poceni. Tisti, ki se usajate čez KOGARKOLI stavka, raje pomislite kje bi danes bili, če ne bi bilo v zgodovini raznih Spartakov, Matij Gubcev, ... in podobnega. Pretiravam? SPloh ne. Vladajo nam pretežno ...prikaži več koruptivni politiki in (še dodatno) nesposobni gospodarstveniki, banke, .... Zato podpiram čisto vsako stavko. In se dajte tisti drugi vprašat, zakaj imate sami tako nesposobne sindikate. Tisti s polnimi žepi izvzeti, imate en kup razlogov proti.

    • Avatar praufo
      praufo 10:05 14.marec 2018.

      pozabil si omenit še che gevaro, da bo jabolk, hrušk in ostalega sadja dovolj na izbiro ... odlično streljaš (v meglo) ... po tvojem izgleda takole: ker nam ne dajo, kar (mislimo da) smo si zaslužili, bomo pa stavkal, no ...prikaži več in rešitev bo ponovna zadolžitev države ali pa povišanje davkov ... že 25 let se ukvarjamo s tem zakaj tako nizke plače, hja preveč lačnih ust pri koritu, pa premalo hrane ... le kaj je narobe, kdo bi vedel?

    • mph 10:18 14.marec 2018.

      No, morda pa veš ti povedat, zakaj dajo bistveno več denarja za javni sektor npr. v Nemčiji, Avstriji, Norveški, ... socialno so daleč nad nami, zdravstvo, šolstvo, .... Namig, funkcionira jim GOSPODARSTVO, pri nas pa ne. Ne govorim zdaj ali ...prikaži veči bolj učinkovito upravljajo z denarjem za javni sektor, gre za to, da gre zanj bistveno več kot pri nas. V Nemčiji, če si ostal brez dela ti (ne vem, če še vedno) je država plačevala stanarino. In podobno.

    • Avatar praufo
      praufo 11:06 14.marec 2018.

      bravo! ... sam sebi si si odgovoril, gospodarstvo se razvija in deluje ... in zakaj pri nas, da bi bilo za vse dovolj?

    • mph 11:37 14.marec 2018.

      Kaj bi rad povedal?

    • Avatar praufo
      praufo 12:05 14.marec 2018.

      tvoj komentar "funkcionira jim GOSPODARSTVO, pri nas pa ne", vprašal sem te pa zakaj pri nas ni tako?

    • mph 12:19 14.marec 2018.

      A, zdaj razumem, ... no to pa moraš vprašati naše gospodarstvenike in politike, ne medicinske sestre, policaje, gasilce, ... No, je pa tudi res, da so politiki ravno tista grda stran javnega sektorja.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.