Slovenija
34 ogledov

Študentom več pravic in manj denarja

Komentarjev 16
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zic 10:31 09.februar 2014.

    državnih štipendij je dovolj, tako da tudi tisti iz šibkih družin lahko normalno študirajo. Vsak polnoletni dijak ali študent lahko poda vlogo za državno štipendijo. Imam občutek, da imajo težavo le tisti kvazi študentje, ki jim je na prvem mestu ...prikaži več zaslužek ne pa fakulteta. Vemo o kom govorim in zaradi takih so problemi. Veliko se jih vpiše na fakultete samo zato, da lahko delajo, fakulteta jim je pa španska vas

  • mph 11:01 09.februar 2014.

    Morda, vendar jih poznam par osebno, ki so že čez 30 in so še naprej "študenti". Ja, ok, ni dela in nekateri se tako znajdejo. Še več pa je teh večnih študentov to zaradi mentalitete. V naših časih je bil ...prikaži več glavni cilj šolanja, končat šolo čimprej in se zaposlit. Malo vpliv ameriških filmov okolja, pa se je z leti začela razvijat generacija večnih žurerjev, ki se od žura do žura prebijajo na tak način. In s tem bi bilo potrebno prekiniti. In prepričan sem, da se je že davno "študentsko delo" povsem izrodilo in ne služi več namenu kot pred davnimi desetletji.

  • vzev 11:41 09.februar 2014.

    Študentsko delo bi bilo treba omejiti na stroko iz katere študiraš. Ali pa naj čisto spremenijo princip študija. Naj ukinejo diplomo in naj dajo namesto nje enih 6 mesecev obvezne prakse. Od diplome tako nihče nima nič, od prakse pa ...prikaži več bi imeli veliko. Pa tudi pri prvi zaposlitvi ti veliko pomaga, če lahko rečeš, da si npr. 1 leto delal v svoji stroki. Zato pa tudi zelo veliko študentov vzame absolventski status in v tem času dela. S tem si nabira izkušnje in zato so tudi bolj zanimivi za zaposlitev v nekem podjetju.

  • begmožganov 22:12 23.februar 2014.

    Potem bi bilo boljše, da je teh par tisoč "fiktivnih študentov" na zavodu za zaposlovanje? Da imamo še večjo brezposelnost mladih v Sloveniji?

  • begmožganov 22:16 23.februar 2014.

    Potrebno je tudi podpirati redne zaposlitve...če bo ostalo brez omejitev na strani delodajalcev, potem bodo vsi raje vzeli nekaj študentov kot pa zaposlili nekoga...Se strinjam, da štipendij v naši državi ni dovolj, zato si morajo študenti zaslužiti še kakšen evro, ...prikaži več da lahko plačajo stroške bivanja, prevoza, literature, prehrane, itd.

  • Villa 19:43 09.februar 2014.

    Vlada je MIZŠ pooblastila da poravna zapadle obveznosti Slovenskega znanstvenega inštituta na Dunaju Vlada RS je na današnji seji sprejela sklep, s katerim je Ministrstvo za izobraževanje, pooblastila, da za namene poravnave zapadlih stroškov za vzdrževanje prostorov in ...prikaži več najem poslovnih prostorov Slovenskega znanstvenega inštituta (s sedežem na naslovu Seilerstätte 2 1010 Wien) v Knafljevi ustanovi v višini 83.820,51 EUR prerazporedi sredstva Slovenski akademiji znanosti in umetnosti.

  • helena.loredan 10:39 10.februar 2014.

    ni šans, da se bodo podjetja raje odločala za zaposlitve.....študentje so bolj fleksibilen kader

  • marelica88 20:01 23.februar 2014.

    Prav je da študentsko delo ostane, saj nam mladim omogoča vir dohodka! Všeč mi je predlagana oblika zakona in upam da bo deloval v praksi!

  • irena.kalman 09:01 11.februar 2014.

    Študentsko delo mi pomeni vir dohodka, da lahko študiram in preživim...Študenti smo bili in bomo ostali regulator na trgu dela, saj si dosti delodajalcev, ob praktično najdražji obdavčitvi dela, ki ga imamo pri nas, ne morejo privoščiti zaposlit nekoga...

  • begmožganov 22:21 23.februar 2014.

    Ampak po zakonu o delovnih razmerjih podjetje ne more imeti študenta na delovnem mestu, ki ima vse lastnosti sistematiziranega delovnega mesta (8 urni delavnik)...

  • sss123 22:49 23.februar 2014.

    V predlaganem zakonu izredno podpiram uvedbo sistema beleženja delovnih izkušenj, kar bo marsikateremu študentu kasneje olajšalo prehod na trg dela oz. v prvo redno zaposlitev. Sama že več let delam preko študentskega servisa, kar mi je prineslo ogromno delovnih izkušenj, ...prikaži več v tem času pa sem pridobila kar nekaj kompetenc in si razširila socialno mrežo. Vsekakor podpiram!

  • tuatara 14:30 22.februar 2014.

    Kljub temu, da bomo plačevali prispevke za pokojninsko, invalidsko zavarovanje, poklicne bolezni in poškodbe pri delu, in bomo posledično manj zaslužli, pa bomo le imeli priznano pokojninsko dobo, v primeru poškodb pri delu pa nam bo zagotovljeno plačilo zdravstvenih storitev, ...prikaži več invalidske pokojnine ipd. Vseeno bomo pridobili neke pravice. Hkrati pa nam bodo iz našega dela priznane izkušnje, kar je vsekakor dobrodošlo.

  • zic 09:47 09.februar 2014.

    dajte res že nekaj sprejeti, ker študenstsko delo tudi koristi, npr. poznam študente, ki za šalo delajo fakultete in imajo več kot preveč časa in bi bilo res smotrno, da poiskusijo tudi kaj delati in zaslužiti. Verjamem pa, da jih ...prikaži več večina nastrada zaradi tistih, ki se vpisujejo na fakultete samo zato, da lahko delajo prek študenta. Podpiram pa tudi idejo, da bi lahko študent delal pod pogojem, da ima opravljen prvi letnik in bi se tako izognili večnim študentom, ki se vpisujejo samo zato, kar sem napisal že višje!!!

  • 124 10:04 09.februar 2014.

    Po tem predlogu zakona si študentje ne bi več mogli plačat stroškov študija zaradi tega ker ne bi mogli več delat v ustreznem obsegu, ker imajo delodajalci omejitve zaposlovanja. Študentskega dela se ne sme omejevati, zato da lahko študentje pridobijo ...prikaži več delovne iskušnje in si plačajo stroške študija štipendij v naši državi namreč ni dovolj

  • ivy 12:29 09.februar 2014.

    kaj pa če pogledamo malo širše in ugotovimo, da tukaj nimamo samo študentov, ki delajo ampak tudi dijake, ki prav tako delajo preko študenta z enakimi pogoji kot "študent"?kar se pa tiče študentov ki se vpisujejo samo zaradi študentskega ...prikaži več dela-te zadeve je omejil že zakon, s tem ko so določili da se več kot 2x redno ne moreš vpisat, sepravi se moraš 3 leto vpisat že izredno, in posledično šolanje tudi plačat. in dejansko državnih štipendij ni dovolj. pustimo tiste k so izhajajo iz finančno šibkejših družin, kaj pa tisti ki se preselijo v drugo mesto in si morajo plačat najemnino, preživet s hrano itd... pa imajo doma dovolj denarja, da jih država ne uvršča po "šibkejše", ampak še vedno ne dovolj da bi use te zadeve uspeli vsak mesec plačat, štipendije pa sigurno ne bodo dobili....

  • begmožganov 22:18 23.februar 2014.

    Ta bo težka, da se omeji študentsko delo na stroko...večina študentskega dela je v gostinstvu, trgovinah, administrativna dela, fizična dela...

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.